Τ. Καβακάς: Χάσαμε την ευκαιρία ν’ ανέβουμε στην πρώτη θέση

Στενοχωρημένος από την ισοπαλία, η οποία ήρθε στο τέλος, καθώς μέχρι το 88′ ο Ολυμπιακός κρατούσε άνετα τη νίκη, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Τηλυκράτη ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τίμος Καβακάς. «Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουμε μόνοι πρώτη στη βαθμολογία και δυστυχώς τη χάσαμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του βολιώτικου συγκροτήματος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 


«Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο, ο οποίος στην έδρα του δυσκολεύει όλες τις ομάδες που έρχονται να παίξουν, ενώ αγωνιστήκαμε σ’ ένα κακό γήπεδο.
Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες και θα έπρεπε να είχαμε «καθαρίσει» το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο αναλωθήκαμε στο να μην κρατάμε τη μπάλα, δημιουργήσαμε, ωστόσο, τρεις κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Θα έλεγα ότι από πλευρά μας διαχειριστήκαμε αρκετά καλά το παιχνίδι. Ο αντίπαλος προπονητής έβαλε και δεύτερο ψηλό επιθετικό, πολύ λογικό και εμείς βάλαμε τρία ψηλά παιδιά πίσω, γιατί ξέραμε, ότι στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι θα πήγαινε στις διεκδικήσεις. Στη μοναδική φάση του Τηλυκράτη στο παιχνίδι, υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης, πληρώσαμε την αδράνειά μας και αντί να φύγουμε με το «διπλό», φεύγουμε πικραμένοι από τη Λευκάδα. Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει σήμερα, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Τηλυκράτη, που παλεύει όλα τα παιχνίδια και μπράβο της. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσουμε μόνοι πρώτη στη βαθμολογία και δυστυχώς τη χάσαμε. Είμαστε πάρα πολύ στενοχωρημένοι γι’ αυτό. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Προσπάθησαν πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την φιλοξενία».

 

 Σε ερώτηση αν η ομάδα πλήρωσε το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε πίσω:

«Η ομάδα δεν γύρισε πίσω στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που έκανε άμυνα στο πρώτο, έκανε και στο δεύτερο. Ο σχεδιασμός ήταν συγκεκριμένος και οι ποδοσφαιριστές εφάρμοσαν πιστά το πλάνο. Υπήρχε κάποια κούραση, γι’ αυτό και έγιναν κάποιες αλλαγές προς το τέλος του παιχνιδιού. Αλλάξαμε τον σχηματισμό μας, γιατί αναγκαστήκαμε. Χωρίς φάση, χάσαμε τους τρεις πόντους. Από μία μακρινή μεταβίβαση και αδράνεια στην άμυνά μας δεχθήκαμε το γκολ.
Παράλληλα, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε και η εικόνα του διαιτητή. Στο γκολ που δεχόμαστε προηγήθηκε φάουλ υπέρ μας και δεν το έδωσε, ενώ στο 92′ υπάρχει ένα πεντακάθαρο πέναλτι. Χάσαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τους Κέρι, Σουάνη και Οικονόμου. Τι άλλο μπορεί να κάνει μία ομάδα, δηλαδή, σ’ ένα ημίχρονο; Και στο πρώτο είχαμε άλλες έξι-επτά αξιόλογες προσπάθειες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.
Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, με κλειστά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες ποιοτικούς με προσωπικότητα και θα τα καταφέρουμε στο τέλος να πετύχουμε το στόχο μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις