Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς Ολυμπιακός και Ατρόμητος

Ήταν καλύτερος, έκανε φάσεις, αλλά δεν σκόραρε και άφησε τα πάντα ανοιχτά εν όψει της ρεβάνς. Ο Ατρόμητος τον μπλόκαρε και έτσι το βράδυ της Τετάρτης (8/2) ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 μαζί του στο πρώτο παιχνίδι τους για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες για άλλο ένα ματς στο συγκεκριμένο θεσμό έπαιξαν με δύο φορ και παρόλο που βγήκαν κάποιες συνεργασίες ανάμεσα σε Ανσαριφάρντ και Καρντόσο, το γκολ δεν ήρθε. Ο Παραγουανός αν και συνολικά είχε καλή εικόνα και ήταν μέσα στις φάσεις, σπατάλησε ξανά κάποιες ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι στο 24′, ενώ ο Ιρανός δεν ήταν τόσο καλός όσο άλλες φορές.
Έδειξε ξανά κάποια καλά στοιχεία ο Μανθάτης, αλλά ήταν και επιπόλαιος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Νικολάου από το λάθος του οποίου λίγο έλειψε να γίνει το 0-1 στο 83′. Μοιραίος ο Λε Ταλέκ, καλός ο Πλατέλλας για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιξαν έξυπνα και πήραν αυτό που ήθελαν.
Την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω και να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου. Είχε τον έλεγχο και άρχισε να βγάζει τελικές κόντρα σε μία ομάδα που ήταν εμφανές πως περίμενε τους «ερυθρόλευκους» να… ξεθυμάνουν σταδιακά.
Η πρώτη ουσιαστική απειλή ήταν στο 18′ με τον Ανσαριφάρντ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι άγγιξαν το γκολ στο 24′, όταν ο Καρντόσο σε φάση διαρκείας αστόχησε από πολύ κοντά. Κάπου εκεί φάνηκε ότι οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να ισορροπήσουν.
Μπορεί να είχαν μία καλή στιγμή με τον Πλατέλλα στο 28′, αλλά η συνέχεια ήταν και πάλι «ερυθρόλευκη. Ανσαριφάρντ και Καρντόσο προσπάθησαν να συνδυαστούν και στο 35′ είχαν μία καλή στιγμή, ενώ ο Παραγουανός έχασε και τετ α τετ ένα λεπτό μετά.
Οι Πειραιώτες φόρτσαραν ώστε να βρουν γκολ πριν το ημίχρονο και να φύγει το άγχος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Περίμεναν πολλά από τον Μάρτινς, αλλά το πρόβλημα ήταν πως δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί από τα πλάγια με τους δύο μπακ να ανεβαίνουν μεν, αλλά να μην κάνουν τη διαφορά.
Παρεμφερής ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ατρόμητο να είναι και πάλι πίσω και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να γίνει απειλητικός. Η διαφορά, όμως, ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές του άρχισαν σταδιακά να το πιστεύουν περισσότερο και να παίζουν με τον χρόνο.
Φάσεις άρχισαν να υπάρχουν μπροστά και από τις δύο εστίες με τον Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη στιγμή στο 55′ με τον Μανθάτη. Λίγο μετά άρχισαν οι κινήσεις των δύο προπονητών με τον Μπέντο να ρίχνει μέσα τα βαριά του όπλα προκειμένου να πάρει το ματς. Πρώτα ο Σεμπά, στη συνέχεια ο Φορτούνης και τελευταίος ο Ιντέγιε.
Ο Βραζιλιάνος με το που μπήκε έδωσε πνοή στους Πειραιώτες, οι οποίοι μπορούσαν και πάλι να πλαγιοκοπήσουν με ταχύτητα. Ο Ιντέγιε, επίσης, φάνηκε σε κάποιες φάσεις και κυρίως στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 85αλλά ο Φορτούνης δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα.
Ο Ατρόμητος κρατούσε απαραβίαστη την εστία του χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα και είχε και μία μεγάλη στιγμή για να κλέψει το ματς με τον Λε Ταλέκ στο 83′, ο οποίος από πολύ κοντά αστόχησε. Στο φινάλε οπισθοχώρησε προκειμένου να μην αφήσει τον παραμικρό χώρο και πήρε τελικά το 0-0.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Κούλα (Ξάνθης) και Κουράκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Ανούσος (Λακωνιας)
Κίτρινες: 90’+3: Φιγκέιρας – 73′ Μπάγκα, 84′ Πλατέλλας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Μαρτίνς (66′ Φορτούνης), Μανθάτης (61′ Σεμπά), Ανδρούτσος, Καρντόσο (80′ Ιντέγιε), Ανσαριφάρντ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80′ Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Τόνσο (85′ Νάστος), Λημνιός (69′ Κυριακίδης), Πλατέλλας, Λε Ταλέκ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις