“Καμπάνες” στην Κύπρο λόγω των εκθέσεων για τα ύποπτα ματς

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε η ΚΟΠ στην ΑΕ Ζακακίου και την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, καθώς σύμφωνα με εκθέσεις της UEFA υπήρξε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στους αγώνες με ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα και ΑΕΚ για το Κύπελλο αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση, υπήρξε υπερβολικό ποντάρισμα στην ήττα της ΑΕ Ζακακίου με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι το οποίο κι έγινε (το τελικό αποτέλεσμα ήταν 7-0), ενώ στη δεύτερη παίχτηκαν αρκετά χρήματα στην ήττα της Καρμιώτισσας με πέντε γκολ διαφορά, κάτι που συνέβη, καθώς το τελικό σκορ ήταν 6-1.
“Σύμφωνα με τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας της UEFA, είναι ξεκάθαρο ότι οι παίκτες κινήθηκαν σε στοίχηματα που είχαν να κάνουν μόνο με το πρώτο ημίχρονο”, είπε αρχικά ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης για τον αγώνα της ΑΕ Ζακακίου και συνέχισε:
“Ο αγώνας χειραγωγήθηκε από την ΑΕ Ζακακίου με στόχο το οικονομικό κέρδος, καθώς εσκεμμένα έχανε με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο”.
Για τον έτερο αγώνα, ο κ. Βρυωνίδης υπογράμμισε: “Σύμφωνα με τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, είναι σαφές ότι οι παίκτες είχαν γνώση ότι η ΑΕΚ θα επικρατήσει με διαφορά πέντε τερμάτων, κάτι που τους απέφερε σημαντικά κέρδη”.
Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο έχει υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων. Ετσι, αν οι δύο ομάδες που τιμωρήθηκαν (ΑΕ Ζακακίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών) εμπλακούν ξανά σε παρόμοια υπόθεση, τότε εκτός από το πρόστιμο των 50.000 ευρώ θα τους αφαιρεθούν κι έξι βαθμοί από το πρωτάθλημα, με τις επόμενες παραβάσεις να φέρνουν αποβολή από το πρωτάθλημα, στέρηση επιχορηγήσεων από την ΚΟΠ, ενώ η έσχατη τιμωρία είναι επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ, διαγραφή από τα μητρώα της ΚΟΠ και πενταετής απαγόρευση για συμμετοχή σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα της χώρας.
Αντίθετα, στους κανονισμούς της ΕΠΟ δεν προβλέπεται καμμία ποινή για την αποστολή εκθέσεων, εκτός εάν, κριθούν οι αγώνες χειραγωγημένοι από τα δικαιοδοτικά όργανα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις