Νίκη από …άλλο πλανήτη, 83-58 τον Ολυμπιακό Β.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Νίκη Β. το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Β. στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, συντρίβοντάς τον με 83-58. Η Νίκη κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε με το …καλημέρα στο 5′ με 11-6 και στο 8′ με 21-8. Ο Ολυμπιακος Β. ανήμπορος ν’ αντιδράσει περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, επιτρέποντας στη Νίκη να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο αποθεούμενη από τους οπαδούς της…

…Η διαφορά όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαινε, αφού η άμυνα της Νίκης είχε «αφοπλίσει» τα ατού του Ολυμπιακού Β., ενώ οι Μπόγδανος, Παπούλιας, Τσώλης και Γιωτόπουλος «φόρτωναν» αλύπητα το «ερυθρόλευκο καλάθι.
Μόλις στο 13′ η διαφορά είχε φτάσει στους 19 πόντους (σκορ 35-16), ενώ στο 34 άγγιξε τους 31 πόντους (77-46). Η Νίκη απέδωσε εξαιρετικά στην επίθεση έχοντας πλουραλισμό, αλλά πιστεύουμε πως το μεγάλο της σημερινό «όπλο» ήταν η εξαιρετική της άμυνα.
Μελανό σημείο στην αναμέτρηση, ήταν η διακοπή του αγώνα τρεις φορές, λόγω της ρίψης κροτίδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το ματς άργησε να ξεκινήσει 10 λεπτά προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος από τις χαρτοταινίες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς της Νίκης.
Από τη Νίκη δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε με υπέρτερους τους Μπόγδανο, Τσώλης και Παπούλια, ενώ ο μόνος που επέπλευσε από τον Ολυμπιακό Β. ήταν ο Παρασκευάς.

Στο ημίχρονο του αγώνα ο σύλλογος ΑμεΑ Αργοναύτες με τα διοικητικά του στελέχη (είναι επίσης καλαθοσφαιριστές σε καρότσι) κ.κ. Νίκο Μαλάτο και Δημήτρη Μπαρμπαγεωργόπουλο, τίμησαν τις δύο ομάδες για τη συμπαράσταση που δείχνουν προς το σύλλογό τους. Τις πλακέτες παρέλαβαν οι αρχηγοί της Νίκης Παναγιώτης Τσώλης και του Ολυμπιακού Β. Κώστας Αλεξίου.
Διαιτητές: Δεσλής-Παργιανόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 25-12, 51-32, 67-46, 83-58
ΝΙΚΗ Β. (Πρέκας-Τσιριγωτάκης): Τζίνης, Κοντογιάννης 2, Παπούλιας 18, Μπόγδανος 24 (1), Τσαβές 2, Βλήτσιος 4, Τσώλης 18 (2), Διγενής 2, Μαυροφώτης, Γιωτόπουλος 13 (1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Μαυρομιχάλης-Καραγεώργης): Καραγεώργος 5 (1), Θέος, Σκαμάγκας, Γεωργίου 8, Αλεξίου 2, Καφάσης, Τσαπράζης, Βλασταρίδης, Καραθάνος 10 (1), Λουλούδης 5, Αναστασόπουλος 7, Παρασκευάς 21

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις