Ανατροπή και διαφορά για Απόλλωνα Λάρισας

Ακόμα μια νίκη πέτυχε σήμερα (12/2) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 3-1 για την 19η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη είχε την υπεροχή και την κατοχή, ήταν πολύ καλύτερη του Αχιλλέα και δίκαια έφτασε σε ακόμα μια νίκη η οποία την διατηρεί στην κορυφή του ομίλου, στον στόχο που έχει τεθεί για την άνοδο στην Football League.

Μάλιστα η λαρισινή ομάδα αύξησε την διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό Βόλου στους 4 βαθμούς, μετά την ήττα των “κόκκινων” από την Πύδνα Κίτρους με 0-1.

Ένα ματς με λίγο κόσμο και με κρύο πολύ, ενώ στα αξιοσημείωτα η πρώτη εμφάνιση του τερματοφύλακα Σταυράκη, αλλά και του επιθετικού Μανθάνο ο οποίος στο ντεμπούτο του πέτυχε και γκολ.

Μπορεί η Νεοκαισάρεια να προηγήθηκε, ωστόσο ο Απόλλωνας δεν φάνηκε να επηρεάζεται, ισοφάρισε άμεσα και στην επανάληψη έφτασε άνετα στην νίκη που όπως είπαμε τον διατηρεί στην κορυφή του ομίλου του.

Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος και την υπεροχή, όμως ήταν φλύαρος στην τελική προσπάθεια μην μπορώντας να μετουσιώσει τις φάσεις που δημιούργησε σε γκολ, ενώ στον αντίποδα η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε στην μοναδική της ευκαιρία να σκοράρει. Ένα γκολ βέβαια από ελεγχόμενη θέση off-side ωστόσο αυτό που μένει είναι η άμεση αντίδραση της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη που ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα.

Στο 10′ η πρώτη καλή φάση για την λαρισινή ομάδα όταν ο Σουλίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ανδρέου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία της Νεοκαισάρειας, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα από κόρνερ του Μηνά ο Σαχινίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Νέα ευκαιρία στο 17′ για τον Απόλλωνα με τον Διβανέ να πασάρει στον Καρακατσάνη που έκανε το σουτ για να στείλει την μπάλα άουτ και στο 27′ νέα διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Αρχικά ο Σαχινίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Μηνά ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν παθητικό ρόλο μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 38′ όταν ο Νάκας πάσαρε στον Διμηνά και αυτός από ελεγχόμενη θέση off-side πλάσαρε τον Σταυράκη για το 0-1. Το γκολ αυτό όπως είναι λογικό αιφνιδίασε τον Απόλλωνα που πάντως το ξεπέρασε γρήγορα και στο 44′ έφτασε κοντά στο 1-1 όταν από μπαλιά του Διβανέ προς τον Σαχινίδη ο τελευταίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κούζα.

Τελικά στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα οι Λαρισαίοι έφτασαν στο 1-1 όταν ο Αγρόδημος έκανε την σέντρα, ο Κούζας έκανε άστοχη έξοδο ο Καρακατσάνης πήρε την πρώτη κεφαλιά για να διώξουν οι αμυντικοί, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στην δεύτερη κεφαλιά που πήρε ο Μηνάς ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη για να καθαρίσει το παιχνίδι και απείλησε με τον Μηνά στο 57′ το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κούζας, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μανθάνο έπιασε το γυριστό σουτ το οποίο έδιωξαν οι αμυντικοί της ομάδας της Πιερίας.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 70′ όταν ο Αγρόδημος πάσαρε στον Μανθάνο και αυτός με ένα εξαιρετικό τελείωμα από πλάγια αριστερά πέτυχε το 2-1, σκοράροντας παράλληλα στο ντεμπούτο του. Στο 78′ ο Σαχινίδης μπήκε στην περιοχή με τον Παγωνίδη να τον ανατρέπει και τον Καραλιόλιο ορθώς να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Σαχινίδης που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Παρα το γεγονός ότι η νίκη είχε κλειδώσει για τον Απόλλωνα οι παίκτες του Θεοδοσιάδη κυνήγησαν και άλλο τέρμα και έφτασαν κοντά στο 86′ για να το πετύχουν, αλλά ο Σαχινίδης στην προσπάθειά του δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε με συνέπεια αυτή να καταλήξει άουτ.

Διαιτησία: Καραλιόλιος (Παπαδόπουλος, Μπέλτσου)

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σάββας, Παπαδόπουλος (46′ Μανθάνο), Μουταφτσίσκι, Ανδρέου, Αγρόδημος, Διβανές (81′ Ιβανίδης), Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Σουλίδης (54′ λ.τ. Κυριάκος), Μηνάς.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Γιώργος Καμπερίδης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Πετρουζέλης, Παγωνίδης, Δημηνάς, Θωκαΐδης (71′ Καραμανώλας), Λάιος, Καμπερίδης, Νάκας (87′ Σιδηρόπουλος), Μανίκας (83′ Παπαδόπουλος).

athleticlarisa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις