Ισοπέδωσε την Άρσεναλ η Μπάγερν!

Πάντα κάθε χρόνο η Άρσεναλ ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει κόντρα στα μεγαθήρια που βρίσκει στο δρόμο της στο Champions League, αλλά φέτος ήταν η σειρά της Μπάγερν Μονάχου να την διασύρει και να της δείξει ότι θέλει ακόμα πάρα πολλά για να αλλάξει επίπεδο.

Οι Βαυαροί του Κάρλο Αντσελότι που δεν έχουν πείσει και ιδιαίτερα με τη φετινή τους απόδοση, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ισοπεδώσουν τους κατ’ ευφημισμόν «κανονιέρηδες» φιλοδωρώντας τους με πέντε γκολ στο «Allianz Arena» (5-1) και εξασφάλισαν χωρίς καν να ιδρώσουν το εισιτήριο για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Άρσεναλ ήταν ανταγωνιστική μόλις για ένα ημίχρονο στο οποίο κράτησαν τους γηπεδούχους στο 1-1, αλλά μετά την απώλεια του Κοσιελνί στο 49′, λόγω τραυματισμού ήρθε η πλήρης κατάρρευση. Με τον Λεβαντόφσκι να αποδεικνύει γιατί είναι η επιτομή του σύγχρονου σέντερ-φορ, που σκοράρει και εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του, η Μπάγερν έφτασε σε μια επικράτηση που της επιτρέπει να μην αγχωθεί καν για το δεύτερο ματς στο Λονδίνο.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Μπάγερν Μονάχου έβαλε την Άρσενα στα καρέ της και άρχισε να «πυροβολεί» με κάθε τρόπο, όπως με το σουτ του Βιδάλ στο 8′ το οποίο υποχρέωσε τον Οσπίνα σε απόκρουση, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του.

Ωστόσο, το μοιραίο για την Άρσεναλ ήταν θέμα χρόνου, όταν στο 11′ με μια κίνηση σήμα-κατατεθέν του Ρόμπεν, η μπάλα καρφώθηκε στη δεξιά γωνία του Κολομβιανού γκολκίπερ, ανοίγοντας το δρόμο των γηπεδούχων.

Η Μπάγερν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, τη στιγμή που η Άρσεναλ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Στο 29′ οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν το πέναλτι, όταν ο Λεβαντόφσκι ανέτρεψε τον Κοσιελνί μέσα στην περιοχή των Βαυαρών σε στατική φάση των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σάντσες που αρχικά νικήθηκε από τον Νόιερ αλλά στην επιστροφή και έπειτα από διπλή προσπάθεια κατάφερε να ισοφαρίσει.

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ και μάλιστα μέχρι το τέλος του α’ μέρους είχαν δύο καταπληκτικές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Αρχικά στο 40′ ο Τσάκα εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω στον Νόιερ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν η σειρά του Οζίλ να νικηθεί σε τετ-α-τετ από τον συμπατριώτη του.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49′ έγινε η φάση που οριστικά έγειρε την πλάστιγγα στο μέρος της Μπάγερν, καθώς ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Λοράν Κοσιελνί πέρασε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο άπειρος Βραζιλιάνος, Γκάμπριελ.

Τα αποτελέσματα της αλλαγής δεδομένων ήταν άμεσα, αφού στο 53′ ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έκανε το 2-1, έπειτα από σέντρα του Λαμ νικώντας τους πάντες στον αέρα. Ήταν η αρχή ενός εφιαλτικού δεκαλέπτου για τους φιλοξενούμενους…

Στο 56′ ο Πολωνός επιθετικός με τρομερή τακουνιά βρήκε την κίνηση φορ που έκανε ο Τιάγκο Αλκάνταρα και ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα να «σκοτώσει» τον Οσπίνα για το 3-1. Ο κατήφορος προς την εστία της Άρσεναλ είχε όμως και συνέχεια… Στο 62′ ο Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Αλκάνταρα με δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε και στα σώματα διαμόρφωσε το 4-1, θέτοντας βάσεις πρόκρισης.

Η Μπάγερν ήταν ασταμάτητη και έψαχνε με λύσσα το πέμπτο γκολ και δικαιώθηκε, αφού η άμυνα της Άρσεναλ ήταν αυτό που έψαχνε ο Τόμας Μίλερ, που παρά το γεγονός ότι είναι σε κακή κατάσταση και μπήκε στο ματς στο 86′, κατάφερε στο 88′ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 5-1, έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Οσπίνα, που μέχρι τότε είχε αρνηθεί τα γκολ σε σουτ των Ρόμπεν (81′) και Κόστα (83′).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν (87′ Ραφίνια), Κόστα (84′ Κίμιχ), Λεβαντόφσκι (86′ Μίλερ)

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί (49′ Γκάμπριελ), Μουστάφι, Γκιμπς, Τσάκα, Κοκλέν (77′ Ζιρού), Τσαμπερλέιν, Οζίλ, Σάντσες, Ιβόμπι (66′ Γουόλκοτ)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις