Φτου και πάλι από την αρχή για τον Ολυμπιακό Β.

Μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα ήταν αρκετή για να γνωρίσει ο Ολυμπιακός Βόλου την ήττα από τη Ζάκυνθο στο νησί του Ιονίου, σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι. Λέμε κομβικής, γιατί μετά την ήττα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και πάλι εκτός τριάδας, είδαν τη Ζάκυνθο να τους ξεπερνά κατά ένα βαθμό στην κατάταξη, αλλά και…

…την ΑΕΛ να έχει πλέον δύο βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα στην Καλαμαριά. Μάλιστα, αν αναλογιστούμε πως την προσεχή Τετάρτη υπάρχει το εξ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στη Ζάκυνθο και στην ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός θα μείνει κι άλλο πίσω βαθμολογικά. Αν το ματς λήξει ισόπαλο η διαφορά από Λάρισα και Ζάκυνθο θα γίνει τρεις και δύο βαθμούς αντίστοιχα, αν κερδίσει η ΑΕΛ θα αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό στην 3η θέση, ενώ αν επικρατήσει η Ζάκυνθος, τότε οι νησιώτες θα αποκτήσουν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τους «ερυθρόλευκους».
Συν τοις άλλοις, αν ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, θα δούμε ότι την πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον αήττητο Ηρακλή στο Βόλο, ενώ η ΑΕΛ θα παίξει με τον Αγρ. Αστέρα στο Αλκαζάρ, η Ζάκυνθος εντός έδρας με τον Τύρναβο, ενώ η 2η της κατάταξης Λαμία (έχει διαφορά επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό) έχει εύκολο έργο στο γήπεδό της με τον ουραγό Φωκικό.
Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Ότι η ήττα στη Ζάκυνθο ήταν ένα πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό, μετά από τρεις νικηφόρες εμφανίσεις. Το βολιώτικο συγκρότημα είναι υποχρεωμένο και πάλι να κυνηγάει τις ομάδες της κορυφής και όσο τα παιχνίδια περνούν, στενεύουν τα περιθώρια για απώλειες βαθμών.
Ο Ολυμπιακός στη Ζάκυνθο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί στην 3η θέση και να βάλει πλώρη για ψηλότερα. Σίγουρα υπάρχει πικρία για το αποτέλεσμα, αλλά και αγανάκτηση για τη φάση του 55′ όπου ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος «έκλεισε» τα μάτια και δεν σφύριξε το πέναλτι.
Ωστόσο, οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται. Και οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Θα σταθούμε στα λόγια του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος μετά το τέλος του παιχνιδιού τόνισε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Όταν πρέπει να κατακτήσεις έναν στόχο, πολλές φορές χρειάζεται να κάνεις μία στάση, να σταθεροποιηθείς και να βάλεις ένα πάσσαλο πιο ψηλά».
Ο Ολυμπιακός έκανε στάση στο νησί της Ζακύνθου. Για το αν θα βάλει η ομάδα ένα πάσσαλο πιο ψηλά για την κατάκτηση του στόχου, θα φανεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι πως αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Αρκεί να τις δείξει μέσα στο γήπεδο και το σπουδαιότερο, να μην την «φρενάρουν» κάποιοι, όπως έγινε στη Λαμία και στη Ζάκυνθο.
«Αν είναι η ομάδα να πληρώνει αμαρτίες παρελθόντος, να μας το πούνε να το γνωρίζουμε» ήταν η εύλογη απορία του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, μην μπορώντας να κατανοήσει πως ο διαιτητής μπροστά στα μάτια του δεν είδε το πέναλτι που έκανε ο Καλλιβωκάς σταματώντας τη μπάλα με το χέρι….

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις