Κόντρα στη Βουλή για τη βία και την παρουσία Τσακαλώτου στην Τούμπα

Έντονη ήταν η… μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη την Παρασκευή (17/2) στη Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις καταστροφές δημόσιας περιουσίας, τη δράση αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις κινήσεις της κυβέρνησης για την εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν έκαναν το ίδιο.
«Ο χουλαγκανισμός είναι χουλιγκανισμός. Δεν είναι άλλο η βία στα γήπεδα και η βια στα εξάρχεια. Εσείς όμως δεν ασχολείστε καθολου με το θέμα της ποδοσφαιρικής βίας. Εμείς σταματήσαμε 3 φορές το πρωτάθλημα. Γιατί δεν ασχολείστε με αυτό το θέμα; Γιατί δεν κάνατε τίποτα για την βια στα γηπεδα; Σας νοιάζει μόνο η βια στην οποία μπορείτε να κολήσετε μια ιδεολογική ρετσινιά», είπε σε μία αποστροφή της πρωτολογίας του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτολογία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότωφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα… Η χώρα έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο στην τρομοκρατία… Αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών. Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντομετωπίζει την εγκληματικότητα; Τελικά τι είστε; Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια το κάθε τρόλει που καίγεται;»»

Στο… στόχαστρο και ο Τσακαλώτος
Ανεβαίνοντας στο βήμα για τη δευτερολογία του, ο αρχηγός της ΝΔ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το θέμα της αξιολόγησης και έβαλε στο… στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την παρουσία του, το βράδυ της Πέμπτης, στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη για να δει το ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε.
«Κύριε Τσίπρα με εγκαλέσατε γιατί σας έκανα μια επίκαιρη ερώτηση την οποία δεν θεωρήσατε και τόσο επίκαιρη. Έχετε δίκιο σε έναν βαθμό. Όμως ο πρώτος που έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός σας, που βρήκε τον χρόνο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαίρου. Να είστε πιο προσεκτικός όταν κατηγορείτε κάποιους για εκλεκτικές συγγένειες με παράγοντες του ποδοσφαίρου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με χιούμορ η απάντηση του Τσίπρα
«Η αντιπολιτευτική σας εγκυρότητα εξαντλείται στο να κάνετε αστειάκια για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Και αφήσατε και άθλια υπονοούμενα γιατί παρακολούθησε τον αγώνα στα επίσημα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι θελετε να πείτε; Πείτε το ευθέως εκτός και αν θέλετε να πείτε ότι ο Τσακαλώτος είναι γκαντέμης και ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-0».
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις