Προηγήθηκε, άλλα έμεινε στο 1-1 ο Ρήγας με Αχιλλέα Νεοκ.

Μετά τη νίκη επί του Εθνικού Φιλιππιάδας, ο Ρήγας κατάφερε και πήρε ένα βαθμό εκτός, παίζοντας σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο με τον Αχιλλέα στη Νεοκαισάρεια. Η ομάδα του Βελεστίνου προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Χρήστου Σπαθή στο 24′, ωστόσο, το γκολ το χάρηκε τέσσερα λεπτά, καθώς στο 28′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Παγωνίδη.

Ο Αχιλλέας «καιγόταν» για τους τρεις βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλει για την παραμονή στην κατηγορία (παραμένει ουραγός), ενώ από την άλλη πλευρά ο Ρήγας αισθάνεται άνετα, τη στιγμή που βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.
Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το «διπλό», όμως στάθηκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια. Να σημειώσουμε, πως για τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, ο Ρήγας προηγήθηκε στο σκορ και δεν κέρδισε (με Πιερικό, Ολυμπιακό, Νίκη και Αχιλλέα).
Το παιχνίδι λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου πήγε στη δύναμη και στο πάθος, με τον Ρήγα να μπαίνει δυνατά στο ματς και να έχει δύο καλές στιγμές, με τον Γκίκα στο 4′ και στο 7′. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν το τέρμα του Παπαγιάννη, χάνοντας ευκαιρίες με τους Νάκα στο 8′, Μανίκα 15′ (κεφαλιά άουτ) και 22′ (σουτ το οποίο απέκρουσε ο Παπαγιάννης).
Για να φτάσουμε στο 23′, όταν ο Ρήγας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκίκα από τον Σκέντο. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Σπαθής, με τον αρχηγό του Ρήγα να ευστοχεί και να γράφει το 0-1.
Γρήγορα, ωστόσο, ο Αχιλλέας ισοφάρισε σε 1-1. Ήταν το 28′ όταν ο Παγωνίδης σούταρε από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαγιάννη.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ρήγα να έχει περισσότερες ευκαιρίες από τον Αχιλλέα, καμία όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα του Κούζα. Στο 54′ ο Σέττος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού των γηπεδούχων. Στο 78′ ο Σπαθής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κούζα μετά από εκτέλεση φάουλ του Κιπτίου. Έτσι, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ρήγα το σκορ δεν άλλαξε, με τους «κυανόλευκους» να επιστρέφουν στη βάση τους με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Αϊναλής, Χαδήμογλου (Μακεδονίας).
Κίτρινες: Σκέντος- Αλεξίου (7η στο πρωτάθλημα), Γκίκας, Καναβός.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Παγωνίδης, Τουλκερίδης, Φωκαΐδης (61′ Ζώβληκας), Δημηνάς, Πετρουζέλης, Νάκας, Μανίκας.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Κιπτίου, Γεωργατζής (78′ Καναβός), Μπόρας, Γκίκας (70′ Χίσα), Σέττος (83′ Τζοβάρας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις