Εντυπωσιακό finish για τα κορίτσια της Νίκης (photos)

Με το παιχνίδι της Κυριακής 19/2/2017 ολοκληρώθηκε κι επίσημα η αγωνιστική περίοδος 2016-2017 για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» η οποία φιλοξενήθηκε στο εκτός έδρας παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) από τον Α.Ο. Αίολο Τρικάλων.

Δελτίο Τύπου τμήματος Γυναικείου Μπάσκετ Νίκης Βόλου

Στο ξεκίνημα του 1ου δεκαλέπτου η τοπική ομάδα πήρε βραχύ προβάδισμα 4 πόντων το οποίο καλύφθηκε άμεσα μέσα από τους αιφνιδιασμούς της φιλοξενούμενης ομάδας έτσι ώστε να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο 13-16.

Στο ξεκίνημα του 2ου δεκάλεπτου οι παίκτριες της Νίκης Βόλου ξαναπροσπάθησαν μέσω των αιφνιδιασμών ν’ αυξήσουν την διαφορά, αλλά λόγω της έντασης του αγώνα και λόγω των φάουλ που είχαν χρεωθεί από νωρίς, δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεπροβάλουν τις πραγματικές τους δυνατότητες με αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο με 29-35.

Το 3ο δεκάλεπτο δεν διεκδικεί δάφνες σ’ ότι αφορά την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα από τις δύο ομάδες, αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα διατήρησε το προβάδισμα των 6 πόντων 41-47 όπως και στην λήξη του 1ου ημίχρονου.

Με την έναρξη του 4ο δεκαλέπτου δόθηκε το σύνθημα για την τελική επίθεση της οποίας εκφραστής ήταν η παίκτρια Αλεξίου Ε. από την φιλοξενούμενη ομάδα της Νίκης Βόλου και η οποία με καλάθι από τα 6,75μ. και το αμέσως μετά με δίποντο που σημείωσε, εκτόξευσε την διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Να σημειωθεί ότι εντός των πρώτων 2 λεπτών του 4ου δεκαλέπτου σημειώθηκαν 9 πόντοι και από τα 4 τρίποντα που σημειώθηκαν στον αγώνα τα 3 επιτεύχθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο από την ομάδα της Νίκης Βόλου με αποτέλεσμα να μην αφήσει τις όποιες βλέψεις είχε η τοπική ομάδα για νίκη.

Τελικό αποτέλεσμα 45 – 66.

Χαρακτηριστικό του αγώνα της Κυριακής ήταν τα δυνατά μαρκαρίσματα που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της παίκτριας του Αιόλου Τρικάλων Περιστεριανού Μ. με αποτέλεσμα ν’ αποχωρήσει νωρίς από το παιχνίδι (από το 1ο ημίχρονο), αλλά και η αγωνιστική συνέπεια που έδειξαν οι παίκτριες της Νίκης Βόλου με την 5η συνεχόμενη νίκη.

Τα δεκάλεπτα

1ο 13 – 16

2ο 29 – 35

3ο 41 – 47

4ο 45 – 66

A.Ο. Αίολος Τρικάλων (Τσιμέας Π.) : Περιστεριανού Μ. Δολαψάκη Ε. 8, Σιμορέλη Ε.13 (2), Μπουζά Δ. 4, Μπαράκου Λ. 14, Δριβαλά Μ. 4 (1). Κεφαλά Β.2, Κωσταπαπά Σ.            

Γ.Σ. Νίκη Βόλου (Γαλανάκης Ν.):  Μπακρατσά Α. , Γεροκώστα Μ. 3 (1), Παρασχάκη Ε. 17, Ντέγκα Ε. 3 (1), Αλεξίου Ε. 5 (1), Κωνσταντούλα Ζ., Κοπάνου Α-Μ. 9, Μπράχου Ε. 13, Κατσιοπούλου Ε. 3 (1), Στρίγκου Κ. 8, Σκοτεινιώτη Κ. 5. 


Η νίκη αυτή έδειξε ότι, η ομάδα της Νίκης Βόλου με την άρτια και προσηλωμένη αγωνιστική καθοδήγηση του coach της Νίκου Γαλανάκη στο φετινό πρωτάθλημα ΕΣΚΑΘ μπάσκετ γυναικών 2016-2017 άφησε πολλές υποσχέσεις για την νέα χρονιά που ακολουθεί. 

Η Διοικούσα Επιτροπή αναγνωρίζοντας όλες αυτές τις προσπάθειες συγχαίρει τον προπονητή της Νίκο Γαλανάκη για το έργο που υλοποιεί, καθώς και τις παίκτριες της ομάδας που στάθηκαν σ’ όλη την διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο ύψος των περιστάσεων με τις εμφανίσεις τους.

Επίσης ευχαριστεί το Δ.Σ. και τα υπόλοιπα τμήματα της ερασιτεχνικής για την ηθική συμπαράσταση και στήριξη, αλλά κι όλους τους χορηγούς που την στήριξαν σ’ αυτή την καινούργια προσπάθεια οικονομικά. 

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ  –  ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις