Σημαιοφορίδης για το θέμα της Λαμίας: «Μετράει η προκήρυξη και όχι ο ΚΑΠ»

Ο νομικός ειδικός για τα θέμα του αθλητικού δικαίου, Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε για το θέμα των έξι ξένων που χρησιμοποίησε η Λαμία. Στις δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε την άποψη ότι έχει ισχύ η προκήρυξη του πρωταθλήματος και όχι ο ΚΑΠ.

«Η προκήρυξη όμως του πρωταθλήματος είναι μια σύμβαση προσχώρησης και όποιος προσχωρεί την υπογράφει ανεπιφύλακτα. Δέχεται δηλαδή τους όρους της. Ο ΚΑΠ είναι ένα γενικό νομοθέτημα, ενώ η προκήρυξη ένας εξειδικευμένος κανόνας», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Πιστεύω ότι έχει τύχη η ένσταση. Αν ήμουν σε ομάδα με έννομο συμφέρον θα έκανα άμεσα την καταγγελία»…
Συγκεκριμένα μίλησε στον Arena fm και μεταξύ άλλων τόνισε:
«Νομίζω ότι οι συντάκτες των διαφόρων κανονισμών είναι απρόσεκτοι. Ο ΚΑΠ αναφέρει ότι έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται αν έχουν ελληνική ταυτότητα η διαβατήριο.
Η προκήρυξη όμως του πρωταθλήματος είναι μια σύμβαση προσχώρησης και όποιος προσχωρεί την υπογράφει ανεπιφύλακτα. Δέχεται δηλαδή τους όρους της. Ο ΚΑΠ είναι ένα γενικό νομοθέτημα, ενώ η προκήρυξη ένας εξειδικευμένος κανόνας.
Πιστεύω ότι έχει τύχη η ένσταση. Αν ήμουν σε ομάδα με έννομο συμφέρον θα έκανα άμεσα την καταγγελία.
Ισχύει η προκήρυξη που συνυπέγραψαν όλες οι ομάδες. Ο ΚΑΠ είναι ένα γενικό νομοθέτημα όπως ανέφερα . Η προκήρυξη είναι ένας εξειδικευμένος κανόνας, στον οποίο μπορείς να δεις και διαφοροποιήσεις, όπως στο θέμα των αδειοδοτήσεων.
Η περίπτωση της Καλαμαριάς είναι τελείως διαφορετική αφού πρόκειται για ερασιτεχνική κατηγορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις