“\u039d\u03b1 \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03c4\u03b5\u03bb\u03b9\u03ba\u03cc\u03c2 \u03b3\u03b9\u03bf\u03c1\u03c4\u03ae \u03b3\u03b9\u03b1 \u03c4\u03bf \u03b5\u03c1\u03b1\u03c3\u03b9\u03c4\u03b5\u03c7\u03bd\u03b9\u03ba\u03cc \u03c0\u03bf\u03b4\u03cc\u03c3\u03c6\u03b1\u03b9\u03c1\u03bf \u03c4\u03b7\u03c2 \u039c\u03b1\u03b3\u03bd\u03b7\u03c3\u03af\u03b1\u03c2”

Ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ πλησιάζει, καθώς το προσεχές Σάββατο 25/2, στις 17.30 στο ΕΑΚ Βόλου Γ.Σ. Αλμυρού και Σαρακηνός θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΣΘ, οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιάννη Φασουράκης του Σαρακηνού και Θάνος Θεοδώρου του Γ.Σ. Αλμυρού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας το παιχνίδι και πως βλέπουν από την πλευρά τους, αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ΕΠΣΘ.

Γ. Φασουράκης: Θέλουμε όλοι να το χαρούμε
Πρώτα τον λόγο πήρε ο προπονητής του Σαρακηνού, Γιάννης Φασουράκης, ο οποίος τόνισε: «Το Σάββατο έχουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Εμείς, τουλάχιστον, στον Σαρακηνό έτσι το βλέπουμε. Στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ και από τη στιγμή που το κατάφερε, θέλουμε όλοι το χαρούμε. Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές, ο κόσμος, που θα έρθει στο γήπεδο. Να γίνει ένα παιχνίδι ευχάριστο, «χορταστικό», εντυπωσιακό. Από την πλευράς μας δεν υπάρχει άγχος. Θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι χωρίς έκτροπα, να το χαρεί ο κόσμος και εύχομαι πραγματικά να κερδίσει ο καλύτερος. Στο τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, να είναι ευχαριστημένες για τον αγώνα που έδωσαν. Μπορεί, ωστόσο, να κερδίσει και ο πιο τυχερός, γιατί στο ποδόσφαιρο, πέρα από την ικανότητα, χρειάζεται να έχεις και τύχη».
Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Όποια ομάδα δείξει μεγαλύτερο πάθος και δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Είναι τελείως διαφορετικό ματς από αυτό του πρωταθλήματος. Έχει άλλη ομορφιά και για μένα δεν υπάρχει φαβορί.
Θέλω πάρα πολύ να πάρω το Κύπελλο με τον Σαρακηνό, μια ομάδα που με ανέδειξε. Δεν θα σταθώ στις απουσίες. Κι αυτό, γιατί όποιος παίκτης κι αν κληθεί να παίξει, είναι ικανός να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα. Έχουμε μάθει με τις απουσίες από την αρχή της χρονιάς. Δεν στεκόμαστε σ’ αυτό, δεν το παίρνουμε ως δικαιολογία και έχουμε μάθει να ζούμε με τις απουσίες».

Θ. Θεοδώρου: Υπάρχει μεγάλη δίψα για το τρόπαιο

Από την πλευρά του ο Θάνος Θεοδώρου υποστήριξε πως υπάρχει «δίψα» από πλευράς Γ.Σ. Αλμυρού να κατακτήσει το Κύπελλο, μετά από πολλά χρόνια. Ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς έκτροπα και υποστήριξε πως η ομάδα του δεν έχει την ετικέτα του φαβορί. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θάνου Θεοδώρου:
«Θα ήθελα καταρχήν να συγχαρώ τα άτομα που εκλέχτηκαν χθες στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣΘ και να ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο τους. Καλή δύναμη για την επίτευξη των στόχων και της οργάνωσης του τοπικού ποδόσφαιρου τα επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι είναι κάτι που το ευχόμαστε όλοι και το εισπράττουμε όλοι.
Όσον αφορά το παιχνίδι του Σαββάτου, είναι ένας τελικός, όπου και οι δύο ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι, θέλουν η ομάδα τους να κατακτήσει τον τίτλο.
Είμαστε μια ομάδα, η οποία έχε παρά πολλά χρόνια να φτάσει στον τελικό. Για μας ήταν ο δεύτερος στόχος φέτος. Όταν ξεκινήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, ο στόχος που θέσαμε ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να μπορεί να φτάσει μέχρι εδώ. Νομίζω ότι για την επίτευξη του πρώτου μας στόχου, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε κάνει μια καλή ομάδα, η οποία παίζει ποδόσφαιρο και κατά γενική αποδοχή το καλύτερο στη Μαγνησία.
Ο Αλμυρός έχει 20 χρόνια να κατακτήσει το Κύπελλο και υπάρχει μεγάλη δίψα για να πάρει το τρόπαιο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας αγχώνει το γεγονός.
Έχουμε επικεντρωθεί στον τελικό του Κυπέλλου και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Από εκεί και πέρα εύχομαι και πιστεύω να μην υπάρξει παιχνίδι σκοπιμότητας. Να γίνει ένα ματς χωρίς ακρότητες. Σαφώς δεν θα θέλαμε να δούμε ενέργειες ακραίες ή ρατσιστικές και νομίζω πως δεν ταιριάζει σε καμία από τις ομάδες.
Πιστεύω ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος στο γήπεδο. Είναι δύο ομάδες που βασίζονται στο επιθετικό παιχνίδι, δεν ήμαστε άγνωστοι μεταξύ μας, γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά. Η διαχείριση του παιχνιδιού, το πότε θα ανοίξει το σκορ, θα παίξουν ρόλο και θα δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να χαρεί αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σ’ αυτό και πιστεύουμε πάρα πολύ στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Είμαστε καλά στο τελευταίο διάστημα, δεν έχουμε απώλειες και πιστεύω, πως όλα να εξελιχθούν όπως επιθυμούμε».

Για το αν τους αγχώνει περισσότερο το γεγονός ότι είναι το φαβορί: «Δεν υπάρχει η λέξη φαβορί πάνω μας και έτσι αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια. Σαφώς και υπάρχουν παιχνίδια κλειστά, αλλά δεν μας απασχολεί αν κάποιοι μας χρίζουν ως φαβορί. Δεν την έχουμε αυτή την ετικέτα στην ομάδα. Δεν θα την περάσουμε ποτέ. Υπάρχουν παιδιά με μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και παιδιά που μπορεί να βρίσκονται στο τελείωμα της καριέρας τους και δεν έχουν παίξει ποτέ σε τελικό».
Για το αν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον τελικό του 2009, όταν είχε κατακτήσει τότε το κύπελλο με τον Ρήγα με αντίπαλο τα Λεχώνια: «Υπάρχει τεράστια διαφορά. Έχοντας την ετικέτα του φαβορί μείναμε πολύ νωρίς με δέκα παίκτες, αλλά το διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι και κατακτήσαμε το τρόπαιο.
Δεν έχουν καμία σχέση τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που παίζεται πλέον το ποδόσφαιρο σήμερα. Είναι πιο γρήγορο, διαφορετικό στο τακτικό κομμάτι. Τότε είχε κριθεί από μια στημένη φάση. Δεν υπάρχει σύγκριση εκείνου του παιχνιδιού, με αυτό που δίνουμε την Κυριακή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις