“\u039d\u03b1 \u03b5\u03c5\u03c7\u03b1\u03c1\u03b9\u03c3\u03c4\u03b7\u03b8\u03bf\u03cd\u03bc\u03b5 \u03cc\u03bb\u03bf\u03b9 \u03ad\u03bd\u03b1\u03bd \u03bc\u03b5\u03b3\u03ac\u03bb\u03bf \u03c4\u03b5\u03bb\u03b9\u03ba\u03cc”

Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/2 στις 17.30 στο ΕΑΚ Βόλου, ανάμεσα στον Σαρακηνό και στον Γ.Σ. Αλμυρού, πέρα από τους δύο προπονητές, Γιάννη Φασουράκη και Θάνο Θεοδώρου, μίλησαν και οι δύο αρχηγοί των ομάδων, ο Απόστολος Ιωάννου από τον Σαρακηνό και ο Αργύρης Κυριάκος από τον Αλμυρό. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

 

Α. Ιωάννου: Όλοι θέλουμε να χαρούμε τον τελικό
Ο Απόστολος Ιωάννου από πλευράς Σαρακηνού στις δηλώσεις του ευχήθηκε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει άγχος και θα παλέψει για την κατάκτηση του τροπαίου:
«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, μια γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου, όπου θα αναμετρηθούν δύο από τις καλύτερες ομάδες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο και να το ευχαριστηθούν.
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, που μετέχουμε σ’ αυτή τη γιορτή, γιατί κάποιοι δεν έχουν πάρει μέρος σ’ έναν τελικό. Σύμφωνα με όσα μας έχει πει ο προπονητής – και δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα για το συγκεκριμένο ματς – θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να παίξουμε όπως πρέπει, για να είμαστε εμείς αυτοί που θα φτάσουμε στο στόχο, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως άγχος γι’ αυτό το παιχνίδι και όλοι οι παίκτες θέλουμε να το χαρούμε, να το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε μέρος στη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».
Για το αν θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο τελικός θα γίνει στο ΕΑΚ, στο οποίο δίνει φέτος τα παιχνίδια έδρας ο Σαρακηνός:
«Δεν θεωρώ πλεονέκτημα ότι παίζουμε φέτος στο ΕΑΚ τα παιχνίδια έδρας. Το στάδιο του Αλμυρού είναι εξίσου μεγάλο και καλό, όπως το ΕΑΚ. Σ’ έναν τελικό δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της έδρας. Και οι δύο ομάδες πιστεύω πως έχουν τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Α. Κυριάκος: Βαριά κληρονομιά, αλλά χωρίς άγχος
Ο Αργύρης Κυριάκος μιλώντας εκ μέρους των παικτών του Αλμυρού στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η φανέλα του Αλμυρού είναι βαριά, όπως και η κληρονομιά που έχουν αφήσει στους νεότερους οι παλαιότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον σύλλογο, τη στιγμή που η ομάδα φτάνει για 17η φορά σ’ έναν τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Ζήτησε από τους φιλάθλους του Αλμυρού και όχι μόνο, να δώσουν δυναμικό «παρών» στο ΕΑΚ, να απολαύσουν ένα ωραίο παιχνίδι και ευχήθηκε το τρόπαιο μετά από 20 χρόνια να πάει και πάλι στον Αλμυρό:
«Η ομάδα του Αλμυρού θα βρεθεί για 17η φορά στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Από τις 16 προηγούμενες, τις εννέα έφυγε νικήτρια από το γήπεδο, κατακτώντας τον τίτλο. Οπότε καταλαβαίνουμε, πως έχουμε μια μεγάλη κληρονομιά πίσω μας και η φανέλα του συλλόγου είναι βαριά. Αυτό δεν αγχώνει την ομάδα, καθώς πλαισιώνεται από έμπειρους παίκτες, οι οποίοι έχουν βρεθεί ξανά σ’ αυτή τη θέση. Είχαν πάντα στόχους στην καριέρα τους και δουλεύουν για να προοδεύουν και ατομικά και ομαδικά.

Το Κύπελλο ήταν μέσα στους στόχους της ομάδας, ο δεύτερος στόχος, όπως προανέφερε ο κ. Θεοδώρου. Σίγουρα και θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Τελευταία φορά που είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου ο Αλμυρός ήταν με τον Πύρασο την περίοδο 2012-13, τον οποίο είχε χάσει.
Δεν υπάρχει άγχος, είναι μια γιορτή και θα κερδίσει ο πιο καλός και ο πιο τυχερός. Όποιος παίξει ουσιαστικό και έξυπνο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τρέξιμο, είναι έξυπνο άθλημα.
Ο Σαρακηνός είναι μια καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Την υπολογίζουμε, έχει καλούς παίκτες και είναι λογικό όλοι εδώ στη Μαγνησία να γνωριζόμαστε. Χρόνια παίζουμε ποδόσφαιρο, βλεπόμαστε κάθε χρόνο».
Για το αν η ομάδα θα έχει τη στήριξη του κόσμου του Αλμυρού:
«Σίγουρα και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Περιμένουμε να μας στηρίξουν οι φίλαθλοι, που είναι «διψασμένοι», καθώς το Κύπελλο έχει 20 χρόνια να πάει στον Αλμυρό. Το λογικό είναι να έρθει ο κόσμος να δει τον τελικό. Δεν αγωνίζονται το Σάββατο, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η Νίκη. Όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να δώσουν το «παρών» στον τελικό. Γίνεται σε μια ώρα που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, υπό το φως των προβολέων και είναι κάτι διαφορετικό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις