Με γκολ του Φλίγκου ο Ολυμπιακός 1-0 τον Αστέρα Πετριτή

Με γκολ του μόνιμου σκόρερ του, τον Κώστα Φλίγκο, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε με το «διπλό» από την Κέρκυρα, επικρατώντας με 0-1 του Αστέρα Πετριτή. Ο έμπειρος επιθετικός έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε τη λύση, σ’ ένα ακόμη παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους». Το βολιώτικο συγκρότημα παραμένει στη διεκδίκηση της ανόδου και στο κυνήγι του πρωτοπόρου Απόλλωνα, έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από την ομάδα της Λάρισας.


Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του Αστέρα, δίχως όμως να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, είχε τρία δοκάρια και έφτασε δίκαια στη νίκη. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Ολυμπιακού.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι με τρεις αμυντικούς, καθώς την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Ιωαννίδης, Ζώνας και Ντόικιτς. Ο τελευταίος επέστρεψε στην ενδεκάδα, μετά την τιμωρία του Χολέβα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κατσούλης. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Οικονόμου και Πότσι (αντικατέστησε τον τιμωρημένο Σταύρου). Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Μουκάμ (δεξιά), Δωματάς (αριστερά), με τον Μασάντο να έχει το ρόλο του οργανωτή στην ομάδα. Στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Σουάνης και φλίγκος.

Δύο δοκάρια ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος
Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ωστόσο, δεν μπορούσαν με ευκολία να φτάσουν σε θέση βολής. Χάθηκαν, πάντως, δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με καλύτερη τη φάση του 33′, όπου ο Ολυμπιακός στάθηκε διπλά άτυχος, με τη μπάλα να σταματά δύο φορές στα δοκάρια του Αστέρα.
Ο αγωνιστικός χώρος (πλαστικός τάπητας) επηρέασε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά. Ο Αστέρας από την πλευρά του δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την «ερυθρόλευκη» άμυνα, καθώς αυτό που φρόντιζαν οι παίκτες του, ήταν να μην επιτρέπουν τους αντιπάλους να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Αυλωνίτη.
Στο 5′ είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμιακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο, ο Φλίγκος μέσα στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα..
Οι «ερυθρόλευκοι» στο 12′ είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Μασάντο να εκτελεί κόρνερ, με τον Φλίγκο να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πλαγιοκοπήσει την άμυνα του Αστέρα και μόνο από στημένες φάσεις προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Αυλωνίτη. Στο 20′ ο Τίμος Καβακάς έκανε μια εσωτερική αλλαγή, φέρνοντας τον Μουκάμ στην αριστερή πτέρυγα, με τον Δωματά να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά. Ούτε αυτή η αλλαγή κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι.
Στο 23΄ ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυνόμενοι έδιωξαν προσωρινά, με τον Δωμτά να πιάνει το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Αυλωνίτη.
Για να φτάσουμε στο 33′ όπου ο Ολυμπιακός έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.Ο Μασάντο με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών του Αστέρα και στην επαναφορά το νέο σουτ του Φλίγκου σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Αυλωνίτη.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός δεν είχε να επιδείξει κάποια σημαντική ευκαιρία, με εξαίρεση ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Μασάντο στο 45′ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αυλωνίτη.

Ο Φλίγκος έδωσε τη νίκη στο 57′
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να απειλήσει το τέρμα του Αστέρα, έχοντας ανούσια υπεροχή. Ο Τίμος Καβακάς στο 54′ έριξε στο ματς τον Γρηγόρη Ευθυμιάδη, στη θέση του Πότσι, με τον Ολυμπιακό να παίζει με δύο επιθετικά χαφ (Ευθυμιάδη, Μασάντο) και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Ήταν το 57ο λεπτό, όταν ο Σουάνης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αυλωνίτη και στην επαναφορά ο Φλίγκος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1, πετυχαίνοντας το 18ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα.
Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, στο 62′, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2. Ο Μουκάμ έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε για τον Ευθυμιάδη, με τον τελευταίο να πλασάρει και τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Αυλωνίτη.
Στη συνέχεια ο Καβακάς «φρεσκάρισε» την επίθεση, βάζοντας στο παιχνίδι τον Αναστασίου, στη θε΄ση του Σουάνη και φρόντισε να διαχειριστεί το παιχνίδι, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη και από την άλλη να μην επιτρέψει στους παίκτες του Αστέρα να απειλήσουν την εστία του Κατσούλη.
Είναι χαρακτηριστικό πως από το 63′ έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιάδη, ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία για γκολ, ενώ και ο Αστέρας Πετριτή από την πλευρά δεν μπόρεσε να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη.

Αστέρας Πετριτή-Ολυμπιακός Β. -0-1
Σκόρερ: 57′ Φλίγκος

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Καραλής (Ηπείρου), Πρεσπάρης (Καστοριάς)
Κίτρινες: Γαστεράτος, Ρούμπος, Τόμπρος, Καρβούνης-Ευθυμιάδης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ: Αυλωνίτης, καλούδης, Λέσσης, Πολύζος, Σπ. Στούπας, Καρβούνης (78′ Λέσης), Γαστεράτος, Τόμπρος, Ρούμπος (42′ λ.τρ. Δ. Στούπας), Μάμαλος, Χρ. Γεωργοπάλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ζώνας, Ντόικιτς, Πότσι (54′ Ευθυμιάδης), Οικονόμου, Δωματάς (90′ Στουρνάρας), Μουκάμ, Μασάντο, Σουάνης (69′ Αναστασίου), Φλίγκος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις