Κοινός ο εντολέας στις επιθέσεις κατά Μπίκα-Τσαχειλίδη

Σοβαρά στοιχεία για την πυρκαγιά στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή, Γιώργου Μπίκα και τις απειλές κατά του πρώην μέλους της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη, φέρνει στο φως η έρευνα των αρχών, όπως αποκάλυψε η “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ”.

Η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, η οποία ανήκει στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε το προανακριτικό έργο των δυο υποθέσεων που συντάραξαν την ελληνική διαιτησία.

Από την εξέταση μαρτύρων, φωτογραφιών, οπτικοακουστικού υλικού και κλήσεων στα τηλέφωνα των δυο αρχιδιαιτητών, προκύπτει το κοινό κέντρο από το οποίο έλαβαν την εντολή είτε οι εμπρηστές στη Χαλκιδική είτε οι δράστες της εκφοβιστικής επίθεσης στο Πειραιά.

Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί από την εισαγγελία στο τμήμα αθλητικής βίας της ΓΑΔΑ, αλλά κρίθηκε ότι αρμοδιότεροι είναι η αξιωματικοί του τμήματος οργανωμένου εγκλήματος ώστε να χυθεί άπλετο φως στη δυσώδη υπόθεση.

Τα δυο περιστατικά είχαν αναγκάσει τον Γιώργο Μπίκα και τον Γιάννη Τσαχειλίδη να παραιτηθούν από την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ελληνικής διαιτησίας.