Άνετα στους “4” του Κυπέλλου η ΑΕΚ

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι (τραβηγμένο) στην ανατροπή του Μάνταλου από τον Μπανανά στο 12′, αλλά το χειρότερο είναι απέβαλλε λανθασμένα τον αμυντικό του Πλατανιά και εκεί τελείωσαν όλα – Ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε, ο Αραούχο έκανε το 2-0 στο 28′ και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με το γκολ του Γιόχανσον στο 59′.

Το 0-0 του πρώτου ματς στα Χανιά άφηνε θεωρητικά ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στους «4». Πρακτικά, η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα μισάωρο για να καθαρίσει, παίζοντας με παίκτη περισσότερο από το 13′. Η απόφαση του Σιδηρόπουλου να αποβάλει τον Μπανανά στο πέναλτι που έκανε στον Μάνταλο δυσκόλεψε τα πράγματα για τον Πλατανιά, ο οποίος δεν έγινε απειλητικός σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Νέος τραυματισμός για τον Τσιγκρίνσκι, επέστρεψε στα γκολ ο Αραούχο, το ματς με τον Πανιώνιο σκέφτονται πλέον οι Κιτρινόμαυροι.
Το ματς άρχισε στραβά για την ΑΕΚ αφού ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε στο χέρι και αποχώρησε μόλις στο 5′, αφήνοντας τη θέση του στον Λαμπρόπουλο. Το πρώτο 10λεπτο πέρασε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση αλλά στο 12′ έγινε αυτή που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Οι Αραούχο-Αϊντάρεβιτς-Μάνταλος άλλαζαν πασούλες αντί να τελειώσουν τη φάση και τελικά ο τελευταίος ανατράπηκε από τον Μπανανά και πήρε πέναλτι. Η απόφαση του Σιδηρόπουλου να δείξει κόκκινη κάρτα στον Μπανανά ήταν υπερβολική πάντως και από την στιγμή που έγινε το 1-0 από την εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου, η ΑΕΚ ήταν σχεδόν σίγουρη για την πρόκριση.
Οι Κιτρινόμαυροι δεν έπαιζαν όσο γρήγορα ήθελε και ζητούσε από τον πάγκο ο Μανόλο Χιμένεθ αλλά γρήγορα -και συγκεκριμένα στο 28′- έκαναν το 2-0 από το ωραίο πλασέ του Αραούχο μετά την κάθετη του Μάνταλου, βάζοντας τέλος σε οποιαδήποτε ελπίδα του Πλατανιά. Οι Κρητικοί προσπαθούσαν να φανούν επιθετικά αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν ήταν με 10 παίκτες, με την Ενωση να διαχειρίζεται εύκολα την κατάσταση και να περιμένει, ουσιαστικά, να περάσει η ώρα για να λήξει το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός στο πρώτο 10λεπτο, με την ΑΕΚ να ανεβάζει κάπως στροφές κάπου εκεί. Και αφού ανέβασε στροφές, ανέβασε και το σκορ στο 59′, όταν ο Αϊντάρεβιτς έβγαλε τετ α τετ τον Γιόχανσον και αυτός έκανε το 3-0. Τρία λεπτά μετά ο Χριστοδουλόπουλος, από νέα ωραία κίνηση του Αϊντάρεβιτς, είχε ευκαιρία για τέταρτο γκολ αλλά ο Κοκαλλάς απέκρουσε και στο 66′ ο Γιόχανσον σημάδεψε το κάθετο δοκάρι με πολύ κοντινή κεφαλιά. Δευτερόλεπτα μετά, ήταν η σειρά του Αλμέιδα να κάνει κεφαλιά αλλά ο Κοκκαλάς απέκρουσε, με την Ενωση να κάνει εύκολα φάσεις όταν το ήθελε.
Γενικά, πάντως, στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης δεν το ήθελε ιδιαίτερο και ήταν λογικό αυτό, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να βρίσκουν κι άλλο για να χειροκροτήσουν πάντως: Τον Γιακουμάκη, που από το καλοκαίρι θα είναι Κιτρινόμαυρους, όταν έγινε αλλαγή.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (5′ Λαμπρόπουλος), Βράνιες, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63′ Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (71′ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Στάθης, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Μουνάφο (46′ Κάργας), Στανισάβλιεβιτς, Μανούσος (63′ Γιορέντε), Γιακουμάκης (75′ Σίγκνεβιτς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις