Έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο «EΠΟ – gate» με τις κρυφές κάμερες

Οι διαρροές σε ΜΜΕ πληροφοριών που λέγονταν στο προεδρικό γραφείο και σε χώρους στην ΕΠΟ καθώς και η γνώση ιδιωτικών συζητήσεων από τρίτους, ήταν αυτές που κίνησαν τις υποψίες και οδήγησαν στην αποκάλυψη ενός ακόμα σκανδάλου στην ομοσπονδία με τοποθέτηση κρυφών καμερών στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ

όπως αποκάλυψε το πόρισμα εταιρείας που διενήργησε έλεγχο ασφαλείας στα γραφεία της ΕΠΟ και στα εταιρικά αυτοκίνητα.
Την εντολή για τον έλεγχο πήρε η Ε.Ε. της ΕΠΟ στις αρχές του περασμένου μήνα έπειτα από εισήγηση του προέδρου της ΠΔΕ, Ι. Δρόσου, ο οποίος φέρεται να είπε: «Νιώθω ότι παρακολουθούμαι, νιώθω ότι δεν είμαι σε περιβάλλον με ασφάλεια και σας ζητώ να ψηφίσετε ομόφωνα να γίνει έλεγχος». Όντως η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και ανατέθηκε σε εταιρεία ο έλεγχος ασφάλειας.
Τόσο τα μέλη της ΠΔΕ/ΕΠΟ όσο και πρώην μέλη της ΚΕΔ είχαν διαπιστώσει ότι αυτά που λέγονται μαθαίνονται από τρίτους με ταχύτητα αστραπής και κάποια δημοσιοποιούνται γι’ αυτό κάποιοι ήταν καχύποπτοι και επιφυλακτικοί σε συζητήσεις εντός ΕΠΟ.
Όταν στην συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 2/3 ο Δρόσος ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Στράτος αφού το διάβασε είπε: «Πρόκειται για το EΠΟ-gate», για να σχολιάσει άλλος σύμβουλος απευθυνόμενος στον Στράτο: «Εσείς στη Σούπερ Λίγκα με τις μεγάλες ομάδες δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοια θέματα».
Βάσει του επίσημου πορίσματος, το οποίο η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τις φωτογραφίες των ευρημάτων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου. Όπως τονίζει η εταιρία στο πόρισμα της «συνήθως σε τέτοιου είδους ραντάρ (σ.σ. ραντάρ συναγερμού που υπήρχε στο γραφείο του προέδρου) μπορούν να τοποθετηθούν ασύρματες μικρό κάμερες και 3g μικρόφωνα. Κατά την γνώμη μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στον χώρο ραντάρ, εκτός λειτουργίας και μάλιστα άδειο». Επίσης, ακριβώς πάνω στην ψευδοροφή του προεδρικού γραφείου, εντοπίστηκαν τρεις οπές κατακόρυφα. «Θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μικρές κάμερες ή μικρόφωνα ακόμη και μικρό κασετόφωνο. Δεν εντοπίσαμε όμως, επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία όπως, γραμμές καλωδίων και σημάδια από τοποθέτηση», αναφέρεται στο πόρισμα.
Παρόμοια ραντάρ που ήταν εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και στο γραφείο των αντιπροέδρων.
Ωστόσο μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στο χώρο του προσωπικού και των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Οι κρυφές κάμερες στα χώρο της ΚΕΔ ήταν σε λειτουργία. Το καταγραφικό δεν βρέθηκε και λέγεται ότι αυτοί που είχαν βάλει τις κάμερες μπορούσαν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις από τα κινητά ή τους υπολογιστές.
Η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα επιχειρήσει να μάθει με μια σειρά κινήσεων που θα γίνουν τα ίχνη που θα οδηγήσουν στο πού πήγαινε το υλικό από τις κλειστές κάμερες.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις