Ανάσα για Παναιτωλικό, 2-0 τον Λεβαδειακό

Επέστρεψε στις νίκες κι έδιωξε το άγχος ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες πήραν τη νίκη με σκορ 2-0 στην έδρα τους απέναντι στον Λεβαδειακό, που εξακολουθεί να απειλείται με υποβιβασμό.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν σαφώς καλύτερη όμως δεν μπορούσε να νικήσει τον Ναμάσκο. Το πρόβλημα λύθηκε με την είσοδο του Δημήτρη Παπαδόπουλου, καθώς δέκα λεπτά από την στιγμή που μπήκε στο ματς άνοιξε το σκορ ύστερα από ασίστ του Μαρκόφσκι (76’). Ο Σέρβος ήταν αυτός που «καθάρισε» την δουλειά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ωραία κεφαλιά στο 84ο λεπτό.

Έτσι, ο Παναιτωλικός έφτασε τους 26 βαθμούς κι απομακρύνθηκε σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη (+11). Από την άλλη πλευρά, οι Βοιωτοί παρέμειναν στην 14η θέση με 17 βαθμούς κι απέχουν μόλις δύο από τον Ηρακλή.

Το ματς:

Μέτριο ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε με τίποτα την μπάλα στα πόδια και να βρει ηρεμία στο παιχνίδι του και σταδιακά έχασε μέτρα στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός πήρε την κατοχή κι άρχισε να πιέζει κυρίως με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαιναν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας των γηπεδούχων που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και βρίσκονταν σταθερά στην επίθεση χωρίς να αντιμετωπίζουν τον παραμικρό κίνδυνο στα μετόπισθεν. Ο Λεβαδειακός εγκλωβίστηκε στην περιοχή του και η ομάδα του Χάβου άρχισε να βγάζει φάσεις όμως ο Ναμάσκο όποτε χρειάστηκε ήταν σε ετοιμότητα.

Με τον Λεβαδειακό να μπαίνει κάπως πιο επιθετικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο Αγρίνιο. Όπως αποδείχτηκε η επιθετικές διαθέσεις της ομάδας του Χριστόπουλου ήταν… πυροτέχνημα αφού μετά από λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι ξαναπήραν μέτρα στο γήπεδο και βρίσκονταν σταθερά έξω από την αντίπαλη περιοχή. Πάντως, οι Βοιωτοί έκλειναν καλύτερα τους χώρους και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Χάβου να τους απειλήσει ιδιαίτερα.

Τα πράγματα για τον Παναιτωλικό πήραν τον δρόμο τους μετά την είσοδο του Δημήτρη Παπαδόπουλο. Ο «Παπ» χτύπησε δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς κι άνοιξε το σκορ έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Μαρκόφσκι (76’). Ο Λεβαδειακός ήταν ανύμπορος να αντιδράσεις, οι γηπεδούχοι έμειναν ψηλά στο γήπεδο και στο 84’ ο Σέρβος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και κλείδωσε τη νίκη με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ρόσα.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (73′ Κλέσιο), Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Πάουλο, Ρέι, Λόπες (66′ Παπαδόπουλος), Μουνιός (46′ Ρόσα), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Παπάζογλου, Μπράβο, Τσοκάνης

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιάσε, Μαχαίρας, Βασιλείου, Σίλβα, Γιακουμάκης (85′ Λάτσι), Μεντί, Καλτσάς (88′ Ζεζίνιο), Ουόν, Καραχάλιος (47′ Βούρος), Μιλιάζες

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Ζεζίνιο, Κουλιμπαλί, Καψάσκης
Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις