Έχασε από ανώτερο αντίπαλο ο Ρήγας

Μια πολύ σπουδαία και σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος νίκησε με 2-0 τον Ρήγα Φεραίο στην Φιλιππούπολη για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Η πρωτοπόρος ομάδα του ομίλου ήταν καλύτερη, έφτασε τους 51 βαθμούς και πλέον πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία την ερχόμενη αγωνιστική στον Βόλο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος νίκησε 1-0 τον Πιερικό και έφτασε τους 49 βαθμούς.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό δεν είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο, το γρήγορο τέρμα στην επανάληψη τους έλυσε τα πόδια.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος και τον Ρήγα Φεραίο, παρά το γκολ που δέχτηκε να συνεχίζει να αγωνίζεται αμυντικά και να μην απειλεί καθόλου την εστία του Κουρδή. Οι Λαρισαίοι που είχαν και δοκάρι, έφτασαν στο τελικό 2-0 με την συμπλήρωση των 90 λεπτών.
Στο 28′ ένα συρτό σουτ του Παπαδόπουλου κατέληξε στα χέρια του Παπαγιάννη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάνο από κοντά και σε πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ για να διώξει με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ομάδας του Βελεστίνου. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, από κόρνερ του Πέντα, ο Σαχινίδης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια και το 0-0 να οδηγεί τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Η λαρισινή ομάδα μπόρεσε στην πρώτη φάση της στην επανάληψη να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πέντα από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ και ο Πλάτωνας Καρακατσάνης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, φάση στην οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Παπαγιάννης.
Οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασαν διπλή ευκαιρία στο 56′ με τους Μανθάνο και Καρακατσάνη, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει δύο φορές, ενώ στο 63′ ο Σαχινίδης είχε σουτ στο δοκάρι.
Τελικά, στο 90′ ο Καρακατσάνης με ωραία ενέργεια από τα αριστερά έβγαλε μπαλιά στην περιοχή, με τον Σαχινίδη να να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.
Διαιτητής: Γκορτσίλας
Βοηθοί: Νατσιόπουλος, Παπαδόπουλος.
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: Κουρδής, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας (76′ Κυριάκος), Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Πέντα (61′ Διβανές), Μανθάνο (82′ Καμπέρης).
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής, Κιπτίου, Μπόρας, Τζοβάρας (46′ Σέττος), Καναβός (46′ Γκίκας), Τσελεπής (69′ Χίσα).

Πηγή: athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις