Δ. Μπλάνας στον “98.6”: «Η απειρία μας έχει κοστίσει»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή «Classico» με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μπλάνας. Ο προπονητής της ομάδας πόλο της Νίκης μίλησε για την επιβλητική επικράτηση της ομάδας του επί του ΟΥΚ Βόλου, την μέχρι τώρα πορεία της και τους στόχους για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μπλάνα στον VOLOS 98.6 FM:

Για τον στόχο της ομάδας

«Ο στόχος ήταν και παραμένει η παραμονή στην κατηγορία. Επειδή ο βόρειος όμιλος θεωρείται πιο βατός σε σχέση με τον άλλο, ο στόχος της εισόδου στα playoff, δηλαδή στην τετράδα, δεν είναι απαγορευτικός και ουσιαστικά σου δίνει μία πρόωρη παραμονή. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι αν δεν μπεις στην τετράδα, χάνεις και τον στόχο της παραμονής»

Για τη δομή του πρωταθλήματος

«Η Α2 αποτελείται από 16 ομάδες που είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8. Το πρωτάθλημα διεξάγεται με εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια. Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου αγωνίζονται με έπαθλο την άνοδο στην Α1 ενώ οι άλλοι τέσσερις με στόχο την παραμονή. Συνολικά υποβιβάζονται από τους δύο ομίλους τέσσερις ομάδες»

Για το γεγονός ότι πρόκειται για κανονικό πρωτάθλημα και όχι για τουρνουά

«Είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και των ίδιων των αθλητών. Είναι μεγαλύτερο το κίνητρο κι έχουν κάτι να περιμένουν. Με το προηγούμενο σύστημα ήταν πολύ περιορισμένο χρονικά και σ’ ένα Σαββατοκύριακο έπρεπε να δώσεις πέντε παιχνίδια. Αν και αυτό επιβαρύνει το οικονομικό κομμάτι μίας ομάδας, εμείς οι προπονητές προτιμάμε να παίζουμε σ’ ένα πρωτάθλημα»

Για τις οικονομικές απαιτήσεις μίας ομάδας σ’ αυτή την κατηγορία

«Είναι αλήθεια πως γίνεται τεράστια από τους ανθρώπους της ομάδας και τα έξοδα καλύπτονται. Για λόγους οικονομίας έχουμε αποφασίσει οι δύο μεταγραφές μας που έρχονται από μακριά και έχουν αρκετά έξοδα μετακινήσεων να μην αγωνίζονται από τη 2η αγωνιστική και μετά. Αυτό μας έχει αποδυναμώσει αλλά μας έχει συσπειρώσει ταυτόχρονα. Υπάρχει πάντα η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους δύο αθλητές σε μεταγενέστερους αγώνες, όμως υπάρχει η δυσκολία της ενσωμάτωσης και πάλι στην ομάδα και φυσικά είναι και θέμα διοίκησης»

Για το παιχνίδι με τον ΟΥΚ Βόλου και την εύκολη νίκη

«Ήταν ένα παιχνίδι που θα ήταν κλειστό ως προς το σκορ καθώς τα τελευταία χρόνια ότι παιχνίδι έχουμε κάνει με τον ΟΥΚ κρίθηκε στο γκολ. Στα τρία πρώτα οκτάλεπτα ο ΟΥΚ έμεινε στο ένα γκολ, παρά το γεγονός πως είχαμε κάποιες κακές άμυνες τις οποίες δεν πληρώσαμε. Αυτό μας έδωσε το μεγάλο πλεονέκτημα να προηγηθούμε με 7-1 στο τέλος του 3ου οκταλέπτου. Από κει και πέρα, ψυχολογικά κυρίως ήρθε η κατάρρευση για τον ΟΥΚ. Εμείς δεν αλλάξαμε κάτι και το σκορ πήρε αυτή την έκταση».

Για την μέχρι τώρα πορεία της Νίκης

«Ο στόχος μας ήταν να έχουμε παραπάνω βαθμούς. Θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Χάσαμε παιχνίδια στο νήμα, όπως στην Πάτρα και με τον Μύλωνα στην Αθήνα. Αυτά όμως είναι μέσα στο παιχνίδι. Ουσιαστικά είμαστε μία ομάδα με νεαρούς αθλητές και είναι λογικό να μην δείχνουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τέτοια ματς. Η απειρία μας κοστίζει. Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχουμε βγάλει από τον πρώτο γύρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις