Στους “8” με πεντάρα στο Λονδίνο η Μπάγερν

Δίχως να δείξουν το παραμικρό έλεος, οι σαρωτικοί -στο δεύτερο ημίχρονο- Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν την ανεξήγητη (ακόμα) απόφαση του Σιδηρόπουλου να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κοσιελνί στο 53’ και με πέντε(!) γκολ ως το φινάλε (5-1), απέναντι σε μια Άρσεναλ, πραγματικά, για λύπηση, προκρίθηκαν πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League!

Σοβαρό λάθος, δε, ο Έλληνας ρέφερι έκανε και στο 33’, μην καταλογίζοντας πέναλτι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι και ήταν μπροστά στο σκορ (1-0), αν και μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη συγκεκριμένη φάση φέρει και ο βοηθός γραμμής, Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αφού η ανατροπή του Γουόλκοτ από τον Τσάμπι Αλόνσο γίνεται μπροστά του!

Ο Καλογερόπουλος, μάλιστα, ήταν εκείνος που, πιθανότατα, είπε στον Σιδηρόπουλο να αποβάλει απευθείας τον Κοσιελνί, ο οποίος κάνει πέναλτι στον Λεβαντόφσκι, βλέπει την κίτρινη κάρτα και ένα λεπτό μετά, αντικρίζει την κόκκινη του Έλληνα διαιτητή!

Ο τελευταίος, θυμίζουμε, σφύριξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά, δυστυχώς, δεν τα πήγε καθόλου καλά, κάνοντας έξαλλους τους Λονδρέζους, με τα αγγλικά ΜΜΕ, μάλιστα, να «βράζουν» στη διάρκεια της αναμέτρησης…

inner
Ωστόσο, η κατάρρευση της Άρσεναλ δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, με τους «κανονιέρηδες» να γνωρίζουν την πιο μεγάλη εντός έδρας ήττα τους στην Ευρώπη! Το συνολικό σκορ του 10-2, μάλιστα, αποτελεί το πιο βαρύ που έχει υποστεί αγγλική ομάδα σε νοκ άουτ φάση του Champions League! Μιλάμε, δηλαδή, για μια ντροπιαστική βραδιά για τους πρωτευουσιάνους και το βρετανικό ποδόσφαιρο συνολικά, την ίδια ώρα που στο Μόναχο ονειρεύονται την έκτη κούπα με τα αυτιά…

Να σημειώσουμε, επίσης, πως αυτός ήταν ο 7ος συνεχόμενος αποκλεισμός για την Άρσεναλ στους «16» της διοργάνωσης, με τους τρεις να έχουν προέλθει από την Μπάγερν, που είναι στους «8» για 6η σερί χρονιά! Το, πραγματικά, απίστευτο, όμως, είναι ότι οι «κανονιέρηδες» ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη ήττα τους στα «αστέρια», που ήταν… το 5-1 στο Μόναχο, στο πρώτο ματς! Πραγματικά, θα το θυμούνται για καιρό το «χουνέρι» από τους πρωταθλητές Γερμανίας οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας -και ο Βενγκέρ.

Με τον Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Γουέλμπεκ, που τραυματίστηκε στο ζέσταμα, η Άρσεναλ μπήκε στο ματς, ξέροντας πως μόνο με ένα… θαύμα θα ανέτρεπε τη συντριβή (5-1) στη Γερμανία. Το «κυνήγησε», πάντως και στο 20′, ο Γουόλκοτ έδωσε κάποιο νόημα στη ρεβάνς, με τον Νόιερ να «πνίγει» τον… κεραυνό του Άγγλου επιθετικού από δεξιά! Στο 33′, όμως, έγινε η πρώτη από τις δύο φάσεις που «τελείωσαν», ουσιαστικά, τους Λονδρέζους, με τον Σιδηρόπουλο, αλλά και τον Καλογερόπουλο, να μη βλέπουν την ανατροπή του σκόρερ των γηπεδούχων από τον Τσάμπι Αλόνσο, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει, τελικά, στο 1-0 υπέρ της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ.

inner
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλη ιστορία… Στο 53′, ο Σιδηρόπουλος σωστά έδειξε την άσπρη βούλα, μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Κοσιελνί στον Λεβαντόφσκι, «κιτρινίζοντας» τον Γάλλο αμυντικό. Mόλις ένα λεπτό μετά, ωστόσο, όπως προείπαμε, άλλαξε -για έναν ανεξήγητο λόγο- την απόφασή του, αποβάλλοντας τον 32χρονο! Ο Λεβαντόφσκι δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, έκανε το 1-1 και αυτό που ακολούθησε ήταν, πραγματικά… διάλυση! Με παίκτη παραπάνω, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι… μυρίστηκαν αίμα και κατατρόπωσαν την Άρσεναλ, που, απλά, περιφερόταν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 68′, ο Ρόμπεν έφερε «τούμπα» το ματς, ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε το 3-1 στο 78′, με τον Βιδάλ να «γράφει» στο 80′ και στο 85′ το νέο 5-1 των Γερμανών, που προκρίθηκαν με εμφατικό τρόπο στα προημιτελικά!

inner

inner

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ (72′ Κοκελέν), Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Γουόλκοτ, Αλέξις Σάντσες (73′ Λούκας Πέρεθ), Ζιρού (72′ Μεσούτ Εζίλ).

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα (79′ Κίμιχ), Ρόμπεν (71′ Ντόουγκλας Κόστα), Ριμπερί (79′ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις