“Καθάρισε” ο Ράμος

Ο μεγάλος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από πολύ κόσμο: Να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ και να ξελασπώνει την ομάδα του!

Πάνω, λοιπόν, που η βασίλισσα τα ‘χε βρει σκούρα από την παθιασμένη Νάπολι (η οποία προηγήθηκε με τον Μέρτενς και κυνηγούσε άλλο ένα για πρόκριση), ήρθαν δύο πανομοιότυπες κεφαλιές του Ισπανού στόπερ (51’, 57’) για να φέρουν «τούμπα» την αναμέτρηση και να προκληθεί σιγή στο κατάμεστο «Σαν Πάολο».

Στις καθυστερήσεις, ο Μοράτα έβαλε τη δική του… πινελιά απέναντι στους απογοητευμένους και σοκαρισμένους «παρτενοπέι», γράφοντας το τελικό 3-1, σκορ με το οποίο οι μερένχες είχαν νικήσει και στο πρώτο ματς του Μπερναμπέου.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, διάστημα όπου οι Ναπολιτάνοι κυριάρχησαν των παικτών του Ζιντάν, οι οποίοι, όμως, χαμογέλασαν στο τέλος και εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «8» του Champions League. Με στόχο τι άλλο; Το 12ο και πρώτο back to back στην ιστορία…

Το ματς

Όταν υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί σου πέντε και έξι ώρες πριν τη σέντρα, το… λιγότερο που μπορείς να κάνεις σε τέτοια ματς είναι να «μασάς σίδερα». Όπως και έκαναν οι παίκτες της Νάπολι, που στρίμωξαν επικίνδυνα τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πρώτα λεπτά, με τους ποδοσφαιριστές της βασίλισσας να μην μπορούν… ούτε δεύτερη πάσα (χωρίς υπερβολή) να αλλάξουν. Οι παρτενοπέι ήταν μόνιμα σε θέση επίθεσης και επιχειρούσαν με μακρινά σουτ να απειλήσουν τον Νάβας, την ώρα που οι μερένχες ήταν «εξαφανισμένοι», είχαν δώσει… άπειρα μέτρα και έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν το γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων. Σε μια-δυο περιπτώσεις ο Μπέιλ είχε την ευκαιρία να κάνει… κάτι στην κόντρα, αλλά ο Ουαλός πετούσε κάθε ευκαιρία στα «σκουπίδια».

Η εικόνα της Νάπολι ήταν καταιγιστική. Και τέτοια που έλεγες πως «είναι θέμα χρόνου το γκολ». Και δεν το λέμε ως μετά Χριστόν προφήτες, αλλά γιατί η εμφάνιση των δύο ομάδων όντως το… φώναζε. Και τελικώς αυτό ήρθε στο 24’. Ινσίνιε, Χάμσικ-Μέρτενς… τρύπησαν την «απούσα» άμυνα και ο Βέλγος με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στην υπόθεση πρόκριση. Και δικαιολογημένα, αφού η ομάδα του Σάρι κυνηγούσε πλέον ένα γκολ, την ίδια ώρα που οι Ισπανοί προβλημάτιζαν έντονα και δεν ενέπνεαν καμία σιγουριά… Ως το ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε ζήσει τα πάντα! Από 1-1 μέχρι… 3-1! Με τον –μέχρι τότε εξαφανισμένο- Ρονάλντο από πλάγια θέση να σημαδεύει δοκάρι σε κενή εστία (έχοντας περάσει και τον Ρέινα), με τον Μέρτενς να «απαντάει» στο 37’ σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάβας από διαγώνια θέση και τον Χάμσικ να έχει άλλες δύο πολύ καλές στιγμές (με ισάριθμα σουτ) πριν βγει το ημίχρονο. Εν τέλει το 45λεπτο πέρασε, με τη χειρότερη δυνατή ζημιά για τη Ρεάλ και το σφύριγμα του διαιτητή να ηχεί… λυτρωτικά στα αυτιά των Μαδριλένων.

Όλα ήταν ανοιχτά για το… οτιδήποτε. Ποιος θα μπορούσε να πάρει όρκο για το πώς θα εξελιχθεί το ματς; Κανείς! Ωστόσο, μέσα σε επτά λεπτά ο Σέρχιο Ράμος αποφάσισε να το πάρει πάνω του, να γράψει μία ακόμα ραψωδία με την φανέλα της Ρεάλ και να την ξελασπώσει, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στα κρίσιμα. Διότι δεν αρκέστηκε απλώς στην ισοφάριση του 51’ με εξαιρετική κεφαλιά, αλλά στο 57’ έκανε κάτι αντίστοιχο (έστω κι αν αυτή τη φορά χρειάστηκε και η… βοήθεια του Μέρτενς) και μόνος του έφερε «τούμπα» την κατάσταση. Κακά τα ψέματα με το 1-2 τα πάντα έμοιαζαν «τελειωμένα». Η Νάπολι έπρεπε να βάλει… τέσσερα γκολ. Πώς να γίνει αυτό; ΑΔΥΝΑΤΟ! Οι παίκτες του Σάρι ήταν απογοητευμένοι και σοκαρισμένοι, ο κόσμος στις εξέδρες… παγωμένος και η βασίλισσα κάλπαζε ολοταχώς για τα προημιτελικά του θεσμού.

Ας μην γελιόμαστε, η αναμέτρηση είχε ολοκληρωθεί πριν καν συμπληρωθεί μία ώρα… Πλέον δεν υπήρχε ρυθμός, δεν υπήρχαν φάσεις, οι Μαδριλένοι ήλεγχαν την κατάσταση κι απλώς άπαντες περίμεναν τη λήξη. Γι’ αυτό άλλωστε και οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές βασικών, προκειμένου να τους δώσουν ανάσες για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η «ιστορία» στο Σαν Πάολο είχε ήδη γραφτεί… Ενδεικτικό της κατάστασης πως φτάσαμε στο 83’ για να δούμε μία τεράστια φάση! Όταν ο Καρβαχάλ με… ζογκλερική κίνηση ξεπέρασε δύο αντιπάλους, αλλά από κοντά σημάδεψε μόλις άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Κάτι που τελικά κατάφερε στις καθυστερήσεις ο Μοράτα, βάζοντας το… κερασάκι στη τούρτα. Αφού, λοιπόν, ο Ρέινα έδιωξε με τα πόδια το διαγώνιο σουτ του Κριστιάνο μέσα από την περιοχή, ήρθε ο Ισπανός φορ να πάρει το ριμπάουντ και να… τινάξει τα δίχτυα για το τελικό 1-3 στη Νάπολη.

 Νάπολι: Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Άλαν (56’ Ρογκ), Ντιαβαρά, Χάμσικ (75’ Ζιελίνσκι), Καγεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (70’ Μίλικ)

Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (80’ Ίσκο), Κρόος, Ρονάλντο, Μπέιλ (68’ Βάθκεθ), Μπενζεμά (77’ Μοράτα)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις