Για την επική ανατροπή η Μπαρτσελόνα

Σε θέση που δεν συνηθίζει έχει βρεθεί η Μπαρτσελόνα και ακόμα και για αυτή η ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν απόψε στις 21.45 στο «Καμπ Νου» φαντάζει βουνό μετά το 4-0 στο Παρίσι. Οι Γάλλοι την… πάτησαν τις δύο φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους «μπλαουγκράνα» σε νοκ άουτ φάση τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά αν το κάνουν και τώρα θα μιλάμε για αυτοκτονία.

Πάντως, η ανατροπή με διαφορά τεσσάρων τερμάτων έχει ξανασυμβεί και μάλιστα τρεις φορές με τις Ρεάλ, Λεϊσόες και Παρτιζάν να είναι αυτές που πέτυχαν το… θαύμα.
Επίσης, η Μπαρτσελόνα τα πηγαίνει πολύ καλά απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία. Στο Καμπ Νόου μετρά επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ισοπαλία, ενώ γενικότερα ο απολογισμός της είναι δώδεκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες.
Άλλωστε, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε κυνηγούν την 15η σερί εντός έδρας νίκη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι αήττητοι για 19 από τον Σεπτέμβριο του 2013, με μόλις μία ισοπαλία. Για την υπέρβαση ελπίζουν και στην παραγωγικότητα που επιδεικνύουν φέτος στο «σπίτι» τους, καθώς κέρδισαν και τα τρία ματς τους με διαφορά τερμάτων 15-0.
Στον αντίποδα, η Παρί θέλει να χαλάσει το ρεκόρ, καθώς αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να προκριθεί στα προημιτελικά για δέκατη σερί χρονιά θα γράψει ιστορία.
Ο απολογισμός της επί ισπανικού εδάφους δεν είναι καλός, αφού μετρούν τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ γενικότερα κόντρα σε ομάδες της χώρας έχουν έντεκα νίκες, επτά ισοπαλίες και εννέα ήττες.
Η νίκη της, μάλιστα, στο πρώτο ματς ήταν η πρώτη της επί της Μπαρτσελόνα σε τέσσερις προσπάθειες, αλλά μπορεί να αποδειχθεί «χρυσή». Άλλωστε, οι Παριζιάνοι έχουν πάρει την πρόκριση τις 12 από τις 16 φορές που κέρδισαν αντίπαλό τους στο πρώτο ματς νοκ άουτ φάσης.
Αλέις Βιδάλ και Ματιέ έχουν τεθεί νοκ άουτ για τους «μπλαουγκράνα», ενώ για την Παρί αμφίβολοι είναι οι Μότα και Ντι Μαρία.
Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μαστσεράνο, Ουμτίτι, Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρεζ, Νεϊμάρ.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Κουρζάβα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέρ, Ματουιντί, Ραμπιό, Βεράτι, Ντι Μαρία, Καβάνι, Λούκας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις