Φάτσης: «Το καταστατικό θα τηρηθεί κατά γράμμα»

Διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών της Ερασιτεχνικής Νίκης που θα πραγματοποιηθούν, εκτός απροόπτου, 22 Απριλίου, έδωσε ο Στέργιος Φάτσης, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 και στην εκπομπή “Classico“. Ο πρόεδρος του βολιώτικου Συλλόγου τόνισε πως θα τηρηθεί κάθε «γράμμα» το καταστατικο, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε πως αυτό δεν έγινε στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Για την δήλωση Τζήμα ότι υπάρχει πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές ομάδας ανθρώπων με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο

«Δεν έχω υπόψη μου κάτι πάνω σε αυτό. Βάσει του καταστατικού δεν μπορούν να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, πρέπει να είναι ενιαίο. Το καταστατικό θα τηρηθεί κατά γράμμα και 100%. Κάποιος, για να βάλει υποψηφιότητα, να μπορεί να ψηφίσει και να ψηφίζεται, πρέπει να κλείσει ένα χρόνο ως μέλος της Ερασιτεχνικής και να είναι οικονομικά ενημερωμένος μέχρι τις 30 Μαρτίου, που θα βγάλουμε την πρόσκληση για την Γενική Συνέλευση. Όσοι γραφτούν τώρα μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές της Ερασιτεχνικής, οι οποίες εκλογές, αποφασίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας, η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα γίνει στις 29 Μαρτίου, θα βγει και σχετική ανακοίνωση και οι εκλογές είπαμε να μην γίνουν το Σάββατο του Λαζάρου, αλλά το επόμενο Σάββατο μετά το Πάσχα δηλαδή στις 22 Απριλίου».

Για τον αριθμό των μελών που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω τα ενημερωμένα μέλη ακριβώς, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που είναι γραμμένοι και ενημερωμένοι και δε συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις. Υπάρχουν πάρα πολλά μέλη, που είναι γονείς παιδιών από άλλα τμήματα, που δεν τους ενδιαφέρουν οι Γενικές Συνελεύσεις που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο».

Για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει κάποιος να είναι μέλος του Ερασιτέχνη ώστε να μπορεί να είναι υποψήφιος

«Έναν χρόνο. Σε προηγούμενες εκλογές κάποια πράγματα δεν εφαρμόστηκαν και θα μπορούσε κάποιος να προσβάλει τις εκλογές μέσα σε ένα εξάμηνο. Τώρα δεν μπορεί, γιατί έχει παρέλθει ο χρόνος. Αλλά εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω εκλογές αντικαταστατικές.

Παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή ένα μητρώο με πάρα πολλές “τρύπες”, δηλαδή ένα μητρώο μελών στο οποίο εμφανίζονται κάποιοι άνθρωποι, που έκαναν μόνο εγγραφή τον Μάρτιο του 2015 και δεν ξαναεμφανίστηκαν στην Ερασιτεχνική από εκεί και πέρα ποτέ και σε καμία εκδήλωσή της. Γι’ αυτό και μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης είναι και η εκκαθάριση του μητρώου. Η Γενική Συνέλευση θα ορίσει τον χρόνο που πρέπει να διαγραφούν κάποια τέτοια μέλη, έτσι ώστε να κάνουμε εκκαθάριση του μητρώου και να ξέρουμε ακριβώς ποιοι είμαστε και πόσοι είμαστε. Στο Διοικητικό Συμβούλιο είπαμε να μην ορίσουμε χρονικό ορίζοντα, να αποφασιστεί αυτό μέσα στη Γενική Συνέλευση ποιος θα είναι ο χρόνος για τα άτομα που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στην Ερασιτεχνική.

Να δοθεί το δικαίωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει εκκαθάριση στο μητρώο. Αυτοί που εγγράφηκαν τον Μάρτιο του 2015 είναι ενεργά μέλη, ας δώσουν 50 ευρώ κι ας ψηφίσουν. Απλά τα πράγματα. Όταν κάποιος δεν έχει εμφανιστεί για έναν χρόνο, δύο χρόνια τι να σας πω έχουμε ακόμη και ναυτικούς που λέει ο λόγος, αλλά αυτά είναι μεμονωμένα παραδείγματα. Κάποιος ο οποίος έχει έναν χρόνο να πληρώσει δίνει 2Χ12=24 ευρώ και ψηφίζει».

Για το χρονικό διάστημα που κανονικά διαγράφεται ένα μη ενημερωμένο οικονομικά μέλος

«Το καταστατικό είναι πάρα πολύ αυστηρό σ’ αυτό και δεν είναι σε βάθος χρόνου αλλά βάση τριμήνου. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, όταν δεν πληρώνει ένα μέλος ένα τρίμηνο, πρέπει όπως λέει το καταστατικό να γίνει ένα έγγραφο προσωπικά στον καθένα που να λέει ελάτε να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας γιατί θα σας διαγράψουμε κι αν μπαίναμε σ’ αυτή τη διαδικασία να πηγαίνουν 200 προσωπικές επιστολές οι οποίες μπορεί ποτέ να μην απαντηθούν να μπαίνουμε σε ένα εξοδολόγιο τοπικών επιστολών και ανά τρεις μήνες να σβήνουμε μέλη κάποια στιγμή η Νίκη θα είχε μόνο 50 άτομα. Οπότε εκεί ήμασταν λίγο ελαστικοί».

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

«Θα είμαι, ναι. Για ακόμη δύο χρόνια θα θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της Ερασιτεχνικής, δεν έχω όμως σκοπό να καθίσω δέκα χρόνια στην Ερασιτεχνική. Θεωρώ ότι δύο χρόνια μπορώ να εφαρμόσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν πρόλαβα λόγω της κρίσης του ποδοσφαίρου. Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι δουλεύουν μέσα στα γήπεδα σε καθημερινή βάση και ξέρουν τα προβλήματα των τμημάτων από πολύ κοντά. Αν πρέπει να ανανεωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για εμένα τουλάχιστον πρέπει σε ένα ποσοστό 40-50% το έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι πρέπει να γίνει και παραγωγή παραγόντων. Εμείς δεν είμαστε μαθουσάλες να μείνουμε 100 χρόνια εδώ. Πρέπει να υπάρχουν νέα παιδιά και μέσα από μια επιλογή ανθρώπων θεωρώ ότι θα προκύψουν και οι επόμενοι πρόεδροι της Ερασιτεχνικής, γιατί πρέπει να είμαστε ανοιχτοί προς τον κόσμο. Η πόρτα της Ερασιτεχνικής δεν κλείνει για κανέναν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις