Ασταμάτητη η δράση του ΣΔΥ Βόλου (photos)

Με αρκετές συμμετοχές σε αγώνες κινήθηκαν όλο τον Φεβρουάριο οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ενώ με την είσοδο του Μάρτη οι συμμετοχές εκτοξεύτηκαν σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα. Ο ερχομός της άνοιξης σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη δραστηριότητα για τον ΣΔΥΒ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο σύλλογος προετοιμάζει τη διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθωνίου βόλου που γίνεται διεθνής.

Διεθνής αποστολή για τον ΣΔΥ Βόλου, με εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από τη Παρασκευή 3 ως τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στη Κύπρο και την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 Πάφο, με συμμετοχή στον 19ο Logicom Cyprus Marathon Πάφου.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων 8η και 2η στη κατηγορία της τερμάτισε η Ελένη Πρατσή, ενώ επίσης έτρεξε ο Δημήτρης Κοτσίλιος. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων μετείχαν οι Κώστας Παλάντζας (7ος), Βαγγέλης Αρβανίτης, Βίκυ Λειβαδιώτη. Το Σάββατο υπήρξε συμμετοχή επίσης στον μη ανταγωνιστικό αγώνα 4 χιλιομέτρων Almyra Family Run, ενώ το τριήμερο έγιναν πολλές επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της Μεγαλονήσου, και κοινή εκδρομή στη Λεμεσό σε συνεργασία με το φίλο σωματείο ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς που ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί για τις εξυπηρετήσεις στην οργάνωση του ταξιδιού στη Κύπρο.

Η συνέχεια των φιλικών σχέσεων που διατηρεί ο σύλλογος με τους αθλητές και τους συλλόγους από τη Κύπρο, θα δωθεί στις 29 Απριλίου όπου θα φιλοξενηθούν στη πόλη μας περισσότεροι από 30 Κύπριοι δρομείς που θα τρέξουν στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον 24ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων, ενώ θα γίνει αδελφοποίηση του ΣΔΥΒ με το σωματείο Ευ Ζην.

Εξάλλου στην Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα στη Φλωρεντία έτρεξε τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Παπαλεξίου. Με νέο ατομιικό ρεκόρ 1.18.27 κατέλαβε τη 12η θέση στον Ημιμαραθώνιο Mezza maratona citta di Scandicci.

Ο Μπιζάνιος Δρόμος απόστασης 11,5 χιλιομέτρων έγινε την ίδια μέρα στα Ιωάννινα, και 5 δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν τη διαδρομή. 339 ήταν οι συμετέχοντες. Από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μετείχαν οι Αμβρόσιος Δημητριάδης, Κώστας Λαζαρίδης, Στέργιος Κουσκουρίδας, Μάκης Κοσμίδης, Βάσω Τασιώνη.

Ο 1ος Ορεινός Αγώνας στο Γεντίκιον Όρος, Γεντίκι Trail πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου στη γειτονική μας Λάρισα με τη συμμετοχή 167 αθλητών, εκ των οποίων οι 11 ήταν του ΣΔΥΒ. Η διαδρομή ήταν αρκετής δυσκολίας, απόστασης 17 χιλιομέτρων, με υψομετρική 1278 μέτρα ενώ έγινε υπό βροχή και το «τεραίν» γλυστρούσε. Οι αθλητές του ΣΣΥ Βόλου που αγωνίστηκαν ήταν οι Γιώργος Καλαντζής, Αχιλλέας Καλαμάκης, Δημήτρης Οικονόμου, Γιώργος Αντωνίου, Γιάννης Μπατζάκας, Ορέστης Μότσιος, Χρήστος Αρμανίδης, Μάριος Μιχαλόπουλος, Ζαφείρης Πανόπουλος, Παντελής Ζήσης, Μάρθα Ξηροφώτου.

Τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έγινε στη Θεσσαλονίκη στη γέφυρα Περραιβού-Σέιχ Σου το 4o Cycle mtb-trail Race 2017, και στον αγώνα βουνού των 10 χιλιομέτρων έτρεξαν δύο αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Ο Μάκης Κοσμίδης και η Βάσω Τασιώνη.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας. Στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων έτρεξαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης, Κώστας Λαζαρίδης, που κατέλαβαν τη 5η και την 7η θέση της κατάταξης. Τερμάτισαν 97 δρομείς, ενώ στον ημιμαραθώνιο άλλοι 152.

Σε μία ημέρα που ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πραγματοποίησε 3 αποστολές σε Πάφο, Δίον και Σπερχειάδα, 8 δρομείς του συλλόγου έτρεξαν τη Κυριακή στον 8ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Δίον όπου μετείχαν 466 δρομείς. Από τον ΣΔΥΒ έτρεξαν οι Αλέξης Παπαλεξίου που μάλιστα ήταν 5ος στη γενική κατάταξη και 2ος στη κατηγορία του, Αργύρης Βουρλογιάννης, Ηλίας Πατσαρούχας, Δημήτρης Γάκης, Θανάσης Οικονόμου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Χατζηκυριάκου, Βάσω Τασιώνη.

Οκτώ συμμετοχές και πολλές διακρίσεις είχε τη Κυριακή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στον 2ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». Πρώτοι στη κατηγορία τους τερμάτισαν οι Γιώργος Καλαντζής, Δημήτρης Οικονόμου, Ρίτσα Ρούστα, Ευαγγελία Παπαχρήστου-Παγουρτζή, τρίτος ο Κώστας Μαγαλιός, ενώ επίσης έτρεξαν οι Μάριος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Μελαχροινάκης. Η Άννη Κλειδωνάρη έτρεξε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Τέσσερις αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσωνας μετείχαν τη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον 14ο Χειμερινό Κολυμβητικό αγώνα Παλίρροια 2017, που έγινε στη Πλάκα Λιτοχώρου σε θερμοκρασία νερού θάλασσας 10 βαθμών Κελσίου χωρίς στολή και συμμετοχή 74 κολυμβητών. Τρίτος στον αγώνα των 300 μέτρων τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου και 6ος ο Στάθης Καραδημητρίου. 14ος στα 1000 μέτρα ήταν ο Δήμος Νταόπουλος και 45ος ο Κώστας Παλάντζας.

Η δράση που ακολουθεί

Τη Κυριακή που έρχεται, στην Ιταλία και τον Ημιμαραθώνιο Ostia στη Ρώμη θα τρέξει η Βάσω Τασιώνη.

Εντός της χώρας οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ θα είναι πάρα πολλές, ενώ τη Κυριακή περισσότεροι από 40 δρομείς του συλλόγου θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα και τον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Οι ημερομηνίες των φετινών αγώνων του ΣΔΥΒ.

Εκτός από τους αγώνες που συμμετέχει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, διοργανώνει και συνδιοργανώνει με τους συνεργαζόμενους φορείς και σωματεία πολλούς αγώνες στη περιοχή μας. Οι ημερομηνίες για το 2017 ορίστηκαν και είναι οι εξής:

Στις 29 Απριλίου θα γίνει ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου και ο παράλληλος 24ος Δρόμος Υγείας.
Στις 14 Μαΐου ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού.
Στις 8 Οκτωβρίου ο φιλανθρωπικός αγώνας για τη Φλόγα.
Στις 15 Οκτωβρίου ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου.
Στις γιορτές των Χριστουγέννων το 2ο Volos Santa Run.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή ήδη ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς τις ετοιμασίες που χρειάζονται ώστε να προσφέρει έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος σε όσους συμμετέχουν. Φέτος ο αγώνας θα αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις, καθώς στον αγώνα θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 Κύπριοι δρομείς, από το σωματείο Ευ Ζην, τον ΓΣ Ολύμπια Λεμεσού, και τον σύλλογο Περικλής Δημητρίου. Όλοι θα φιλοξενηθούν στη πόλη μας με πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Θα γίνει επίσης αδελφοποίηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με την ομάδα της Μεγαλονήσου.

Παράλληλα με τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα διεξαχθεί και ο 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα των 500 μέτρων. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ».

Στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη πλήρη προκήρυξη, καθώς και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο ή τον Δρόμο Υγείας που προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια. Στο facebook δημιουργήθηκε το ανάλογο event για τον αγώνα: https://www.facebook.com/events/1240915415985881/

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Ζαγορίν
Saucony
Pharmnet
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)
Καρακατσάνης
Φιλομήλα
Puppets
Ταμπακιώτης
Peugeot
Aspirina
Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης
Portaria hotel
Nefeli hotel
Τυπογραφείο Σάμιος
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους τρεις αγώνες:24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής.24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Μπλουζάκια του συλλόγου

Στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, διατίθενται τεχνικά μπλουζάκια (t-shirts) του συλλόγου ανδρικά-γυναικεία σε όλα τα μεγέθη, προς 5 ευρώ.