Κούγιας: «Ο Πλεξίδας έχει πάρει 1.000.000»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μίλησε για την κόντρα του με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, την πρόταση ανανέωσης που κατέθεσε στον Σάκη Τσιώλη και τη μείωση του αριθμού των ομάδων της Super League.

Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου στον ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου:

Για το εξώδικο: «Δεν έχω λάβει κανένα εξώδικο από τον κ. Πλεξίδα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ότι αφορά την ΑΕΛ και μένα πηγαίνει πρώτα στον Τύπο και μετά κοινοποιείται αλλού.  Ο κ. Πλεξίδας ενδιαφέρεται πρώτα για το επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή να υπάρχει στην εφημερίδα φωτογραφία του και αναφορά στην «La Farm».

Εγώ θέλω να ρωτήσω, λέει πουθενά πόσα χρήματα πήρε ο κ. Πλεξίδας; Ο κ. Πλεξίδας θέλει να αποφύγει την καταβολή του φόρου γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία αυτός πληρώνει τον φόρο. Ο κ. Πλεξίδας έχει πάρει 1.000.000 ευρώ γιατί πέραν των 700.000 ευρώ που πήρε, πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα χρέη που δημιουργήθηκαν επί προεδρίας του στην ΑΕΛ. Σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά εξοφλήσεις προσφυγών, εξοφλήσεις του Αλκαζάρ και ακόμα εξοφλούμε. Χτες μας ήρθε η αγωγή του Ηλία Κυριακίδη.

Όταν αγοράζεις μια εταιρεία και αυτό φαίνεται, στο τίμημα δεν υπολογίζονται και οι ζημιές που έχουν προκληθεί; Εσύ δεν θα τις πληρώσεις, παρότι έχει κάνει άλλος την ζημιά; Αυτό δεν είναι τίμημα; Έχουμε υποθέσεις παικτών από την Γ’ και την Β’ Εθνική, έναν κατάλογο ολόκληρο με υποθέσεις τις οποίες θα πληρώσω εγώ. Η ΑΕΛ δεν είχε αδειοδότηση εξαιτίας όλων αυτών των συμβολαίων και τις καταγγελίες παικτών για προσφυγές. Παρότι κάποιοι παραπληροφορούσαν ότι η μη αδειοδότηση οφείλονταν σε άλλα πράγματα. Εμείς είχαμε 15 προσφυγές παικτών που ήταν επί ημερών Πλεξίδα, αλλά παρόλα αυτά τα προβλήματα μπορέσαμε και πήραμε αδειοδότηση.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μόλις πάμε να ησυχάσουμε και παρότι στην εκδήλωση που κάναμε παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία τα οποία γνωρίζει και ο δήμαρχος της πόλης και έχουν παραδοθεί στο οικονομικό επιτελείο του δήμου για να τα επεξεργαστεί, γιατί λοιπόν ο τοπικός Τύπος όταν παίρνει στα χέρια του ένα εξώδικο δεν κάνει πρώτα ένα τηλέφωνο και να πει έλα εδώ κ. Πλεξίδα, πήρες χρήματα; Πόσα πήρες; Πόσα χρέη άφησες; Όλο αυτό δεν είναι τίμημα; Σε μια από τις συναλλαγές έγινε όντως ένα λάθος από την πλευρά μας και εξαιτίας αυτού πληρώσαμε 100.000 ευρώ παραπάνω».

Για την οικονομική συναλλαγή με τον κ. Πλεξίδα και αν υπάρχουν αποδείξεις: «Πάνω από ένα εκατομμύριο έχει εισπράξει. Υπάρχουν αποδείξεις. Έχω βαρεθεί να ακούω για την χρηματική επάρκεια του κ. Πλεξίδα και την συνέπεια του, ειδικά όταν υπάρχουν όλες αυτές οι υποθέσεις που ανέφερα παραπάνω ή για το ΙΚΑ. Όταν στέλνεται ένα εξώδικο, δεν πρέπει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει πάνω σε αυτά; Και στην τελική ο κ. Πλεξίδας χάρισε την ΑΕΛ; Όχι βέβαια. Οι δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν πόσα ήταν τα χρέη και πόσες οι προσφυγές; Το χρέος προς το Αλκαζάρ; Τα χρέη προς τους παίκτες; Γιατί δεν κάνουν αυτές τις παρατηρήσεις και ας δώσει τις απαντήσεις ο κ. Πλεξίδας.

Συμφωνία υπάρχει, αλλά βλέπουμε ότι παρά την συμφωνία έρχονται νέα θέματα στο προσκήνιο, π.χ. ο Κυριακίδης ήταν εκτός συμφωνίας και δεν ανέφερε κανείς για χρέος. Προφανώς έπαιρνε μισθό και δεν έχει πληρωθεί από τον κ. Πλεξίδα. Αλήθεια ο κ. Πλεξίδας θα πληρώσει τίποτα τελικά; Γιατί δυστυχώς στην Λάρισα κάποια ΜΜΕ έχουν λοβοτομή και βγάζουν συνεχώς αρνητικά για το πρόσωπο μου».

Σε ερώτηση για την πρόταση που έγινε για την ανανέωση συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη: «Με τον κ. Τσιώλη κάναμε ένα ραντεβού στην Αθήνα. Επειδή πολλοί διαδίδουν ότι φεύγει ο Τσιώλης και έβλεπα μια ανασφάλεια θέλω να πω ότι έχουμε μια αγαστή συνεργασία, συζητάμε για την ομάδα, τους παίκτες κλπ. Προσωπικά προσβλέπω σε ένα μόνιμο σχήμα με προσθετικές πινελιές. Ο κ. Τσιώλης όμως του αρέσει να ψάχνεται και καλά κάνει γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Κάναμε μια συνάντηση στην οποία του έδωσα και μέρος χρημάτων που είναι να πάρει μέχρι το τέλος, να πω εδώ ότι έχει πάρει 32.000 ευρώ και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος, τις τελευταίες 5.000 του τις έδωσα εγώ προσωπικά. Αυτά για κάποιους κακοήθεις που λένε άλλα. Στην συνάντηση μας μιλήσαμε για το τι κάνουμε σαν ομάδα, τα παιχνίδια, τα παιχνίδια των άλλων και άλλα θέματα. Μιλήσαμε για την συνέχεια της χρονιάς, το ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, πού θα ενισχυθούμε και εκεί του είπα να ανακοινώσουμε ότι θα είναι και την νέα χρονιά.

Μου ανέφερε ότι θέλει να μείνει στην ΑΕΛ, αλλά μου είπε ότι θέλει να ψαχτεί και με το εξωτερικό, αφού φυσικά τελειώσει το πρωτάθλημα, γιατί σίγουρα μια παρουσία στο εξωτερικό έχει και μεγαλύτερες απολαβές και μου χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα τον Γιώργο Δώνη που είχε την τύχη να παίξει Champions League με το ΑΠΟΕΛ, έφτιαξε διεθνώς το όνομα του και τον πήρε η Αλ Αχλί η ομάδα του πρίγκηπα στην Σαουδική Αραβία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, το οικονομικό, δεν μπορείς να πεις τίποτα στον άλλον.

Εμένα πρόθεση μου είναι να μείνει ο Τσιώλης στην ομάδα. Πέρσι κάναμε κακό χειρισμό και χαλάσαμε την συνεργασία μας. Εγώ φρόντισα να διορθωθεί αυτό το λάθος και μετά την παραίτηση του κ. Αναστασιάδη δεν σκέφτηκα άλλη λύση πλην του Σάκη Τσιώλη. Του έχω κάνει πρόταση για ανανέωση και είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας».

Σε ερώτηση σχετικά με την συνάντηση στην Super League και το θέμα της μείωσης των ομάδων: «Η ΑΕΛ και άλλες ομάδες διαφωνήσαμε στην μείωση σε 14 ομάδες γιατί δεν πρέπει να είναι στη μέση μόνο το αγωνιστικό κριτήριο. Πρέπει να υπάρχουν και άλλα προαπαιτούμενα. Ποια είναι αυτά; Γήπεδο, προπονητικό κέντρο, υποδομές, χρέη, business class, προσέλευση οπαδών. Αν ισχύσουν αυτά τα προαπαιτούμενα έχει καλώς. Προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται η μείωση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις