Π. Μποτσιβάλης: Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και θα νικήσουμε

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου για το κυριακάτικο ντέρμπι (12/3) με τον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς που θα τους φέρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλος 98.6 και στην εκπομπή «Classico», στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όλα τα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό έχουν την ίδια σημασία. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να χαρακτηρίζεται εύκολο ή δύσκολο. Είμαστε πανέτοιμοι, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, για να μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιοδήποτε πρόβλημα.
Βέβαια, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας είναι πολύ σημαντικό για μας, καθώς παίζουμε με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που μπορεί να τον σταματήσει και να τον κερδίσει».
Για το πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή, εφόσον νικήσει την Κυριακή: «Θα είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι θεωρητικά εύκολο, καθώς έχουμε να δώσουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διαγόρα, όσον αφορά τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Τους υπόλοιπους αντιπάλους, που διεκδικούν την άνοδο, θα τους αντιμετωπίσουμε στο Πανθεσσαλικό και πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα να τους κερδίσουμε».
Για την αναποτελεσματικότητα που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια: «Είναι πράγματι εκνευριστικό και κουραστικό, τόσο για μας, όσο και για τους φιλάθλους, να βλέπεις την ομάδα να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι και να μην καταφέρνει αυτές τις ευκαιρίες να τις μετουσιώνει σε γκολ.
Πιστεύω, πως αυτό έχει να κάνει με το άγχος που έχουν οι παίκτες, καθώς γι’ αυτούς κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός και η νίκη είναι μονόδρομος, σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, που παίζουν πιο ελεύθερα.
Μιλήσαμε στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος, για να μπορέσουν να αγωνιστούν πιο άνετα και να βρουν πιο εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα».
Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και τη στήριξη που περιμένουν οι παίκτες και η διοίκηση: «Αυτό που θέλουμε από τους φιλάθλους μας, είναι να έρχονται στο γήπεδο, να ενισχύουν τους παίκτες μας με τα συνθήματά τους και να μην ασχολούνται με τίποτα άλλο. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, θα πρέπει να στηρίζουν με τις ιαχές τους, τους ποδοσφαιριστές. Η φωνή του κόσμου είναι ιδιαίτερα σημαντική και μεταφράζεται, για μένα, στο 50% της ψυχολογίας του ποδοσφαιριστή».
Για το αν υπάρχει κάποιος φόβος για το παιχνίδι: «Δεν με φοβίζει τίποτα. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και θα το κερδίσει ο Ολυμπιακός. Θα πρέπει όλοι να έχουμε θετική ενέργεια για την ομάδα, να μην υπάρχει γκρίνια. Αν δεν πιστέψουμε στις δυνατότητες και στον εαυτό μας, δεν μπορούμε να κερδίσουμε.
Θέλω, επίσης, από τον διαιτητή να μας παίξει 50-50. Έχουμε καλή ομάδα, θέλουμε ο διαιτητής να παίξει τίμια και πιστεύω πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μια σπουδαία νίκη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις