Εξώδικο από Μπέριο και Κούτρη στον Κούγια!

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Θοδωρής Μπέριος και ο αριστερός του μπακ, Λεονάρντο Κούτρης, έστειλαν εξώδικο στον Αλέξη Κούγια μέσω του δικηγόρου τους, Γιώργου Βήτα. Μέσω αυτού ζητούν την αποκατάσταση του ονόματός τους, ύστερα από την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν το πράξει, οι δυο τους είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Αναλυτικά:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Του Θεόδωρου Μπέριου, κατοίκου Ιωαννίνων στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής Ιωαννίνων, γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966
Του Λεονάρντο Πάμπλο Κούτρη, κατοίκου Ιωαννίνων στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής Ιωαννίνων, γραφεία ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966
ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης ποδοσφαιρικής εταιρίας με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Λάρισας» (ΑΕΛ), που εδρεύει στη Λάρισα επί της οδού Κύπρου αρ. 72 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Θεσσαλονίκη, 8 Μαρτίου 2017

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 27η Φεβρουαρίου 2017, δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα που διαθέτετε ως εταιρία και στον διεύθυνση www.aelfc.gr, δελτίο τύπου, στο οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνατε υβριστικές και συκοφαντικές αναφορές για αμφότερους ημών, εκτοξεύοντας ευθείες κατηγορίες εμπλοκής μας σε «στημένους» αγώνες ποδοσφαίρου. Περαιτέρω δε γίνατε και πιο συγκεκριμένοι, αφού αναφερθήκατε σε τάχα επιλήψιμη συμπεριφορά μας στον αγώνα της ομάδος μας, του ΠΑΣ Γιάννινα με την ομάδα του Λεβαδειακού, για αμφοτέρους ημών, για τα παιχνίδια του Εργοτέλη με τα Χανιά και τον Κισσαμικό για τον δεύτερο εξ ημών (Κούτρη) ως τότε παίκτη του Εργοτέλη, και για επιλήψιμη συμπεριφορά ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 αφού αγωνιζόμουν στην ομάδα της Ηλιούπολης για τον πρώτο εξ ημών (Μπέριος) .

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρετε τα εξής «να δουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές το βίντεο του αγώνα και να διαπιστώσουν τι έκανε ο ποδοσφαιριστής Κούτρης στο πρώτο γκολ, σε πρώτο και δεύτερο χρόνο, όταν αρχικά άφησε την μπάλα να περάσει «μέσα από το στομάχι του», ενώ στη συνέχεια –ενώ είναι αριστεροπόδαρος- πήγε αντίθετα από την κατεύθυνση του επίσης αριστεροπόδαρου Τόνι Σίλβα, αλλά και τι έκανε και ο ποδοσφαιριστής Μπέριος, επίσης στο πρώτο γκολ, δηλαδή πως άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω απ’ τα πόδια του , με αποτέλεσμα εκείνη να χτυπήσει απλά στα πόδια του Βασιλείου που είχε να σκοράρει τρία χρόνια και να καταλήξει στα δίχτυα».

Είναι προφανές, ότι με την παρότρυνση αυτή προς τους «Εισαγγελείς και Δικαστές» επιχειρήσατε την διαπόμπευση αμφοτέρων ημών με ψευδή γεγονότα και έωλους ισχυρισμούς, για συγκεκριμένες φάσεις, που και ο πιο αδαής στο ποδόσφαιρο μπορεί να εντοπίσει το κατασκευασμένο αυτών. Είναι προφανές, ότι στην μπροστινή διαγώνια προς τα μπροστά- δεξιά μπαλιά των παικτών του Λεβαδειακού, ο δεύτερος εξ ημών, απλώνω ανεπιτυχώς το πόδι για να κόψω την μπάλα κάτι που λόγω της θέσης μου, αλλά και του ύψους και της ταχύτητάς της μπάλας δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν και άρα εφικτό. Εντούτοις, ανακαλύπτετε στην συκοφαντική ανακοίνωσή σας, ότι τάχα επέτρεψα στην μπάλα να περάσει «μέσα από το στομάχι μου» , υπονοώντας ευθέως, ότι έκανα κίνηση σώματος τέτοια, ώστε να διευκολύνω το ανεμπόδιστο της επιτυχίας της μπαλιάς του αντιπάλου ποδοσφαιριστή.

Ο «δεύτερος χρόνος», που αναφέρετε στην υβριστική και συκοφαντική για το πρόσωπο του δευτέρου εξ ημών ανακοινώσεως, είναι η στιγμή που τάχα, αν και είμαι αριστεροπόδαρος, πήγα δήθεν αντίθετα από την κατεύθυνση του Τόνι Σίλβα επιδιώκοντας να δημιουργήσετε στον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδος, αλλά και της ομάδας μου στα Γιάννινα, την στρεβλή και ψευδή εικόνα και πεποίθηση, ότι έπραξα έτσι για να διευκολύνω τον εν λόγω αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Για τη συγκεκριμένη φάση, σας δηλώνω τα εξής: Ευρισκόμενη η μπάλα σε θέση έξω αριστερά (όπως αμύνεται η ομάδα μου), καλύπτεται ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής, όχι από μένα, αλλά από τον συμπαίκτη μου Ναδάλες. Παρόλη την ταχύτητα της μπάλας, ο β εξ ημών (Κούτρης), κινούμενος ταχύτατα από το κέντρο, προλαβαίνω ΕΓΚΑΙΡΑ και παίρνω θέση τέτοια, ώστε σε τακτική κίνηση βοήθειας, να αποτρέψω τον αντίπαλο Σίλβα να δώσει την μπάλα πλάγια και μέσα στην περιοχή, κάτι που είναι απόλυτα επιτυχές αμυντικά. Αδυνατώντας αυτός να κάνει κάτι τέτοιο, αναγκάζεται να κάνει κλειστή τρίπλα για να αποφύγει τον συμπαίκτη μου Ναδάλες και κινείται προς την τελική γραμμή του γηπέδου, αφού του είναι αδύνατον να κινηθεί ή να πασάρει προς την προστατευμένη από μένα αγωνιστική περιοχή.

Αν και ξεφεύγει από τον συμπαίκτη μου, λόγω της ταχύτητάς του και του ότι ο επιθετικός σε αυτές τις περιπτώσεις πλεονεκτεί, καθώς έχει κίνηση προς την τελική γραμμή και ο αμυνόμενος πρέπει να γυρίσει τον κορμό του, που συνήθως (όπως και τότε συνέβη) ευρίσκεται στραμμένος με πλάτη προς την τελική γραμμή, επιταχύνω ξανά και αποπειρώμαι να τον σταματήσω. Έχοντας εγώ όμως ξεκινήσει από 3 μέτρα πίσω σε απόσταση, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να προλάβω και να ανακόψω την σέντρα του προς την εστία. Προφανώς δεν προλαβαίνω, αλλά ήταν και αδύνατον να προλάβω, σε τρία βήματα να καλύψω την απόσταση, αφού η εκκίνησή μου είχε αφετηρία της τρία μέτρα πίσω από τον επιθετικό (αφού κάλυπτε ο Ναδάλες δίπλα του και μπροστά του). Στην ξεκάθαρη αυτή φάση, εσείς με την απαράδεκτη υβριστική και συκοφαντική ανακοίνωσή σας, ανακαλύψατε κακόπιστα, συκοφαντικά και με πρόθεση την διαπόμπευσή του β εξ ημών (Κούτρη), αγωνιστική υστέρηση και δήθεν κινήσεις σκόπιμες, ώστε να διευκολύνω τον αντίπαλο επιθετικό και την αντίπαλη ομάδα σε επίτευξη τέρματος. Παρουσιάζετε λοιπόν την φάση αυτή όχι όπως πραγματικά συνέβη αλλά όπως εξυπηρετεί τις κακόπιστες και κακόβουλες προθέσεις σας. Τουναντίον αναφέρετε κατωτέρω και σε όσους τάχα δεν αντιλήφθηκαν την κατασκευασμένη ιστορία σας, ότι εγώ στην φάση αυτή, « άφησα στο πρώτο γκολ να κάνει ό,τι έκανε»

Η κατασκευασμένη ιστορία σας κατασυκοφάντησής μας, συνεχίζεται με τον πρώτο εξ ημών (Μπέριο). Παραλείπετε δολίως να αναφέρετε, ότι κατάφερα σε πολύ γρήγορη αντίπαλη αντεπίθεση, να ευρίσκομαι στην προβλεπόμενη θέση για άμυνα και με κατεύθυνση προσώπου προς την εστία της ομάδας μου. Παραλείπετε ότι οιαδήποτε άλλη κίνηση αποκρούσεως με το πόδι μου, ενώ είμαι στραμμένος προς την εστία μου, θα οδηγούσε σε σχεδόν βέβαιο αυτογκόλ. Παραλείπετε δολίως και διαστρέφετε την πραγματικότητα ξανά, και εδώ έγκειται η άθλια προσπάθεια συκοφαντήσεώς αμφοτέρων, καθώς ψευδώς περιγράφετε ότι δήθεν άνοιξα τα πόδια για να περάσει η μπάλα από μένα, ώστε να σκοράρει ο αντίπαλος που ευρισκόταν από πίσω μου, και αποσιωπείτε ότι έκανα προσπάθεια ανεπιτυχούς αλλαγής πορείας της μπάλας με το αριστερό μου πόδι, κατευθύνοντας την μπάλα έξω και μακριά από την εστία. Παραλείπετε στην κατασκευασμένη σας περιγραφή, ότι ο αντίπαλος επιθετικός, φυσικά δεν βρίσκει την μπάλα λόγω της εκτροπής της από μένα, με το αριστερό πόδι που είχε εκτεταμένο μπροστά για να σκοράρει, αλλά με το λάθος πίσω πόδι και με λάθος το κέντρο βάρους του, αφού δεν περίμενε την μπάλα.

Το γκολ αυτό χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος της Nova sports. που περιέγραφε ζωντανά το παιχνίδι, ως «γκολ από σπόντα», ακριβώς γιατί έγινε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΔΙ και φυσικά τυχαία σκόραρε.

Παραλείπετε όλα αυτά τα αληθή γεγονότα και ομιλείτε για οργανωμένη προσπάθεια αμφοτέρων ημών, να λειτουργήσουμε τάχα σε βάρος της ομάδας μας και υπέρ του αντιπάλου, με κινήσεις μας που έγιναν με πρόθεση αλλοίωσης του αγώνα.

Αναφέρετε, επίσης κατωτέρω στην ίδια ανακοίνωση-λίβελο: «να ερευνήσουν την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Κούτρη, ο οποίος χωρίς κανένα λόγο γκρέμισε τον ίδιο ποδοσφαιριστή που άφησε στο πρώτο γκολ να κάνει ό,τι έκανε, ώστε να καταλογιστεί το πέναλτι που απέφερε τη νίκη του Λεβαδειακού και με το οποίο γέλασε όλη η Ελλάδα».

Ο διαιτητής της συνάντησης έκρινε ότι υπέπεσα σε πέναλτι. Κατά την άποψή μου, αλλά και δημοσιογράφων ήταν ένα απόλυτα αυστηρό πέναλτι σε ένα εντελώς συνηθισμένο ακούμπημα ώμο με ώμο έστω και δυνατό. Το θεατρικό πέσιμο του αντιπάλου μου, και η υπερβολική του αντίδραση, προφανώς επηρέασε τον διαιτητή. Ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής, έμεινε εκ λάθους και ταχείας μπαλιάς αφύλακτος αμυντικά, και έπρεπε να προλάβω να τον μαρκάρω, καθώς ευρισκόμουνα πλησιέστερα σε αυτόν από κάθε άλλο συμπαίκτη μου, αλλά σε δυσχερή θέση άμυνας μιας και ήμουν ελαφρώς από πίσω του. Η δύναμη μαρκαρίσματος που έβαλα για να τον δυσκολέψω, σε συνδυασμό με την υπερπροσπάθεια μου να τον φθάσω και να τον δυσκολέψω να επιτύχει γκολ, με οδήγησε-κατά τον διαιτητή- στο να υποπέσω σε παράβαση. Αυτές οι αμυντικές φάσεις γίνονται εκατοντάδες και σε εκατοντάδες παιχνίδια και ο λάθος υπολογισμός αλλά και το θεατρικό και υπερβολικό πέσιμο του επιθετικού, είναι μέσα στον ανθρώπινο παράγοντα. Φυσικά και λίγα από αυτά τα περιστατικά σφυρίζονται πέναλτι. Με την συκοφαντική ανακοίνωσή σας, την συνηθισμένη αυτή αμυντική προσπάθεια την θεωρείτε δόλια, σκόπιμη και επιλήψιμη για να δωρίσω ουσιαστικά πέναλτι σε αντίπαλο και σε βάρος της ομάδος που αγωνίζομαι.

Μη φθάνοντας όμως για να πείσει η κατασκευασμένη ιστορία σας, αφού βλέποντας κάποιος τις φάσεις, εύκολα θα διαπιστώσει που ουδέν επιλήψιμο υπήρξε, όσο και αν αποπειραθήκατε δολίως να αλλοιώσετε τα γεγονότα, συνεχίσατε την εκτόξευση λάσπης σε βάρος μας, συνδέοντας μας με ποδοσφαιρικά παιχνίδια του παρελθόντος, που είτε κατά τη γνώμη σας ήταν διεφθαρμένα, χαρακτηρίζοντας έμμεσα αλλά ολοκάθαρα διεφθαρμένο και τον δεύτερο εξ ημών (Κούτρη), λόγω της αγωνιστικής συμμετοχής μου σε αυτά, είτε ο πρώτος εξ ημών (Μπέριος) χαρακτηρίζομαι ως «βρώμικος παίκτης», αφού αγωνίστηκα ως αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής για ένα έτος, στην πιο βρώμικη «κατά την άποψη του συντάκτη του λιβελλογραφήματος εναντίον μας», ομάδα του πρωταθλήματος, αυτή της Ηλιούπολης.

Φυσικά δεν μπήκατε στον κόπο να «ενημερώσετε» το φίλαθλο κοινό και δολίως αποσιωπάτε, ότι ουδέποτε έχουμε κληθεί ούτε καν ώς μάρτυρες, πολλώ δε μάλλον κατηγορηθεί όλα αυτά τα χρόνια, για τα παιχνίδια που χαρακτηρίζετε εσείς ύποπτα, από οιαδήποτε αθλητική ή εισαγγελική αρχή σε βάρος του προσώπου μας.

Υποβάλετε με το Δελτίο Τύπου, υποτιθέμενο ρητορικό ερώτημα, για να μας συκοφαντήσετε αμφοτέρους, αναφέροντας, ότι η «στοιχηματική φραγή» του συγκεκριμένου παιχνιδιού (γεγονός που μας είναι απολύτως άγνωστο αν αληθεύει καθώς δεν ασχολούμαστε με το στοίχημα, αλλά και δεν θα μας παραξένευε να αποτελεί και αυτό δικό σας πνευματικό συκοφαντικό δημιούργημα ) , έχει σχέση με την δική μας συμπεριφορά. Αφήνετε άθλιες συκοφαντικές υπόνοιες και κατηγορίες επιλήψιμης αγωνιστικής συμπεριφοράς αμφοτέρων και σχέση ημών με στοιχηματικές εταιρίες, ώστε να δρούμε εναντίον της ομάδας μας.

Ως εκ τούτου κατά παράγραφο 5 όπως αυτή έχει αντικατασταθεί με την παράγραφο 13 του άρθρου 4 του Ν.2328/1995 (ΦΕΚ Α159), και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 37 παρ 2 του Ν. 4356/2015 του Νόμου του νόμου, ΣΑΣ καλούμε να δημοσιεύσετε το κατωτέρω κείμενο επανόρθωσης της προσβολής που υπέστημεν εξαιτίας του επιλήψιμου δελτίου τύπου που εκδώσατε.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

«Στις 27 Φεβρουάριου 2017, αναρτήσαμε δελτίο τύπου το οποίο αναφερόταν στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μεταξύ των ομάδων του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ Γιάννινα, που διεξήχθη στις 25.2.2017, όπως και στους ποδοσφαιριστές Θεόδωρο Μπέριο και Λεονάρντο Κούτρη. Στο δελτίο αυτό περιελήφθησαν οι εξής αναφορές: «να δουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές το βίντεο του αγώνα και να διαπιστώσουν τι έκανε ο ποδοσφαιριστής Κούτρης στο πρώτο γκολ, σε πρώτο και δεύτερο χρόνο, όταν αρχικά άφησε την μπάλα να περάσει «μέσα από το στομάχι του», ενώ στη συνέχεια –ενώ είναι αριστεροπόδαρος- πήγε αντίθετα από την κατεύθυνση του επίσης αριστεροπόδαρου Τόνι Σίλβα, αλλά και τι έκανε και ο ποδοσφαιριστής Μπέριος, επίσης στο πρώτο γκολ, δηλαδή πως άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω απ’ τα πόδια του , με αποτέλεσμα εκείνη να χτυπήσει απλά στα πόδια του Βασιλείου που είχε να σκοράρει τρία χρόνια και να καταλήξει στα δίχτυα» Επίσης ανεφέρθη ότι: «να ερευνήσουν την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Κούτρη, ο οποίος χωρίς κανένα λόγο γκρέμισε τον ίδιο ποδοσφαιριστή που άφησε στο πρώτο γκολ να κάνει ό,τι έκανε, ώστε να καταλογιστεί το πέναλτι που απέφερε τη νίκη του Λεβαδειακού και με το οποίο γέλασε όλη η Ελλάδα».

Περαιτέρω αναφέρθηκε ότι: «Τελικά μπορούν να πουν τόσο σ’ εμάς όσο και στους υγιείς οπαδούς όλων των ομάδων, αν η πρωτοφανής φραγή στοιχηματισμού σε αγώνα Super League – όχι μεταξύ του πρώτου με τον τελευταίο – είχε καμία σχέση με τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων παικτών και με το τελικό αποτέλεσμα;

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο ποδοσφαιριστής Κούτρης, όσο και ο ποδοσφαιριστής Μπέριος, πριν βρεθούν στον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίζονταν σε δύο από τις πλέον ύποπτες στοιχηματικά – το τονίζουμε το “στοιχηματικά” γιατί δεν θέλουμε να βλάψουμε την ιστορία του Εργοτέλη – ομάδες των ελληνικών πρωταθλημάτων. Ο μεν Μπέριος ήταν αναντικατάστατο στέλεχος της πιο βρώμικης ομάδας στην ιστορία των ελληνικών πρωταθλημάτων, της Ηλιούπολης, ο δε Κούτρης έπαιξε στην ομάδα του Εργοτέλη ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και στο χρονικό διάστημα πριν διαλυθεί, δηλαδή μόνο ένα εξάμηνο κατά την περσινή περίοδο, όταν δύο παιχνίδια κρίθηκαν προκλητικά διεφθαρμένα, με τα Χανιά στην έδρα του Εργοτέλη και με τον Κισσαμικό στην έδρα του Κισσαμικού, όπου και στα δύο ο Κούτρης ήταν αναντικατάστατο στέλεχος».

Τα χωρία αυτά θεωρήθηκαν συκοφαντικά, ψευδή και προσβλητικά από τους ανωτέρω ποδοσφαιριστές Κούτρη και Μπέριο, επειδή η αγωνιστική τους συμπεριφορά στις φάσεις αυτές ήταν η ενδεδειγμένη και ουδόλως ήταν σκοπίμως υποκινούμενη, , αγωνιστικώς υστερούσα , ή επιλήψιμη, ώστε να διευκολύνουν την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει εναντίον της ομάδας που αυτοί αγωνίζονται, ήτοι του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι αναφορές αυτές θίγουν την επαγγελματική τιμή και την υπόληψή τους, αλλά προσβάλλουν και την προσωπικότητά τους, αφού εμφανίζονται να συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις, να έχουν σχέσεις με στοιχηματικές εταιρίες που καθορίζουν την αγωνιστική τους απόδοση και συμπεριφορά, αλλά και σε πράξεις που διώκονται ποινικά και έχουν ιδιαίτερη απαξία κοινωνικά αλλά και στον επαγγελματικό τους χώρο που δραστηριοποιούνται. Ουδέποτε υπονοήσαμε ως εταιρία με το δελτίο τύπου, ότι οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν σκόπιμα ελαττωμένη απόδοση στο σύνολο του παιχνιδιού ή σε συγκεκριμένες φάσεις, προκειμένου να νικήσει η ομάδα του Λεβαδειακού, για λόγους στοιχηματικούς ή άλλους. Είναι ψευδές ότι ο ποδοσφαιριστής Κούρτης έκανε κίνηση για να περάσει η μπάλα «μέσα από το στομάχι του» κατά την αντεπίθεση της αντιπάλου ομάδας στο παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Το αληθές είναι ότι προσπάθησε να ανακόψει αυτή χωρίς επιτυχία λόγω της ταχύτητας, του ύψους και της κατεύθυνσης της μπάλας. Είναι ψευδές ότι σκόπιμα ο ποδοσφαιριστής Κούτρης επιχείρησε να μαρκάρει τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή Σίλβα, με τρόπο που ήταν επιλήψιμος και τον διευκόλυνε εις βάρος της ομάδος που αγωνίζεται, καθώς το αληθές είναι ότι πρόλαβε τον αντίπαλο και κάλυψε την πάσα του αντιπάλου προς την λοιπή περιοχή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα, ενεργώντας βοηθητικά τακτικώς, στον ποδοσφαιριστή Ναδάλες που είχε αναλάβει το μαρκάρισμα λόγω θέσης. . Είναι ψευδές ότι ο ποδοσφαιριστής Μπέριος άνοιξε επίτηδες τα πόδια του, ώστε να περάσει η μπάλα από κάτω και να σκοράρει ο ποδοσφαιριστής Βασιλείου που ευρισκόταν από πίσω του. Το αληθές ότι ο Μπέριος επιχείρησε να αλλάξει την πορεία της μπάλας με το αριστερό του πόδι, και το κατάφερε αυτό αλλά μερικώς. Ουδέποτε εννοούσαμε και κακώς δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι ο ποδοσφαιριστής Κούτρης υπέπεσε επίτηδες σε πέναλτι σε βάρος της ομάδας του. Κατι τέτοιο δεν είναι αληθές. Ουδέποτε υπονοήσαμε και είναι ψευδές, ότι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές είχανε σχέση με εταιρίες στοιχηματισμού, ώστε να οδηγηθούν σε συγκεκριμένη επιλήψιμη αγωνιστική συμπεριφορά. Ουδέποτε εννοούσαμε ότι η προηγούμενη αγωνιστική παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών στις ομάδες της Ηλιούπολης και του Εργοτέλη, σημαίνει οιαδήποτε συμμετοχή τους σε επιλήψιμα αγωνιστικά αποτελέσματα. Ουδέποτε αποκαλέσαμε ή υπονοήσαμε ότι ο Θεόδωρος Μπέριος είναι βρώμικος ποδοσφαιριστής, λόγω του ότι αγωνιζόταν για ένα χρόνο στην ομάδα της Ηλιούπολης και δεν ταυτίζουμε και ονοματίζουμε ως προκλητικά διεφθαρμένο τον ποδοσφαιριστή Λεονάρντο Κούτρη, για τα δύο παιχνίδια του Εργοτέλη με τα Χανιά και τον Κισσαμικό, στα οποία συμμετείχε. Τιμούμε και αναγνωρίζουμε το ήθος των ποδοσφαιριστών Θεόδωρου Μπέριου και Λεονάρντο Κούτρη και ζητούμε συγγνώμη αν με την ανακοίνωσή μας δημιουργήσαμε οιεσδήποτε υπόνοιες ή εκλήφθηκαν ως ύβρεις για το πρόσωπό τους, οι συγκεκριμένες αναφορές».

Θα κληθούν πράγματι οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές να ερευνήσουν, όχι όμως το πώς έγινε η φάση, αλλά γιατί αλλοιώσατε ενώπιον της κοινής γνώμης και χιλιάδων φιλάθλων την πραγματικότητα, ώστε να μας διασύρετε και να μας κατασυκοφαντήσετε, αλλά και γιατί με τέτοιες ανακοινώσεις δυσφημείτε το ποδόσφαιρο και διασύρετε υπολήψεις και προσωπικότητες.

Επειδή όλα τα ανωτέρω είναι αληθή και νόμιμα

Επειδή συκοφαντήσατε αμφοτέρους εμάς σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ελλάδα και σε δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων με κατασκευασμένες ιστορίες από μέρους σας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ

Απόσχετε στο μέλλον από οιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό μας.

Δημοσιεύσετε εντός δέκα ημερών από τη λήψη της παρούσης, το κείμενο αποκατάστασης, στην ίδια θέση και έκταση που έλαβε το απαράδεκτο συκοφαντικό προσβλητικό και κατασκευασμένο δημοσίευμά σας (Δελτίο Τύπου).

Να αποκαταστήσετε το όνομά μας στον ιστότοπο της εταιρίας σας και να μας κοινοποιήσετε το κείμενο σε εμάς αλλά και στην διοργανώτρια αρχή της Superleague.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτή που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Γεώργιος Χ. Βήτας

Δικηγόρος

(Α.Μ.Δ.Σ.Θ. 6595)

Ελ. Βενιζέλου 20, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 230238, 6932 363003

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις