Στάση Αίγιο για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Δύο βαθμούς άφησε στο Αίγιο ο Απόλλων Σμύρνης, μένοντας στο 0-0 με τον Παναιγιάλειο. Αιτία γι’ αυτή την γκέλα στάθηκε ο Θανάσης Γκαραβέλης, ο οποίος κατέβασε ρολά και μπλόκαρε το πέναλτι του Κονέ στο 82’, ενώ είχε κι άλλες εξαιρετικές επεμβάσεις. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν καλύτερη και είχε και δοκάρι με τον Κονέ στο 62′. Ο Παναιγιάλειος κράτησε το αήττητο στην έδρα του, έχοντας δεχτεί μάλιστα μόνο ένα γκολ φέτος, ενώ ο Απόλλων θα χάσει την πρώτη θέση, αν την Κυριακή (12/3) νικήσει η Λαμία.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι στο Αίγιο, παρά τον δυνατό αέρα και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο Απόλλων μόλις στο 2’ απείλησε με σουτ του Πετρόπουλου, που έδιωξε σε κόρνερ ο Ρότα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Διαμαντόπουλου κατέληξε κόρνερ από παρέμβαση του Γκαραβέλη. Ο Παναιγιάλειος επιχείρησε να απαντήσει με σουτ του Τσιλιγκίρη στο 6’, που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 15’ ο Μπούζας μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Χιώτης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 24’ ο Διαμαντόπουλος δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Γκαραβέλης μπλόκαρε. Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε ως το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων αύξησε την πίεσή του, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο. Ο Τσιλιγκίρης στο 48’ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, αλλά κόπηκε εγκαίρως από τον Βαλεριάνο. Στο 62’ ο Κονέ εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Στο 64’ σουτ του Δεληζήση δεν ανησύχησε τον Γκαραβέλη. Στο 69’ ο Γκαραβέλης απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Πετρόπουλου και στη συνέχεια το σουτ του Μπαρμπόσα ήταν άστοχο. Στο 73’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καζναφέρη. 

Στο 75’ ο Κονέ εκτέλεσε το φάουλ, ο Πετρόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκαραβέλης και πάλι μπλόκαρε. Στο 79’ σουτ του Πετρόπουλου κόντραρε σε αμυντικούς και πέρασε κόρνερ. Στο 81’ ο Απόλλων που πίεζε ασφυκτικά κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Παπαδόπουλου μετά από κόρνερ του Κονέ. Ο μεσοεπιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε. Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων προσπάθησε για το γκολ, με τον Παναιγιάλειο ωστόσο να έχει την ψυχολογία και να κρατά την μπάλα και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Κόκκινη: 73’ Καζναφέρης

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκαραβέλης, Στίκας, Ρότας, Ρέλλας (60’ Παναγιώτου), Καζναφέρης, Μπούζας, Τρίγκας, Τσιλιγκίρης, Σκαρτσίλας (66’ Ιβάνκο), Κρητικός, Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Ντάσιος, Διαμαντόπουλος (72’ Ομπόντο), Σιατραβάνης (37’ Ρομάνο), Κονέ, Πετρόπουλος, Μπαρμπόσα (75’ Περογαμβράκης).

Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Σκορδίλης (Κέρκυρας), Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας)

liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις