«Ο Ολυμπιακός Β. δεν αξίζει να αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ»

Ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε μια σπουδαία νίκη με 83-69 επί του Γ.Σ. Βόλου στο ντέρμπι της Α1 ΕΣΚΑΘ και συνεχίζει να ελπίζει πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στα πλέι οφ, για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους, ωστόσο, παραμένουν «ζωντανοί» στο καταλάβουν την 2η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Το προπονητικό δίδυμο των Μιχάλη Καπουρνιώτη και Μάριου Μπορίνου, οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη, τρίτη συνεχόμενη με το συγκεκριμένο προπονητικό δίδυμο στον πάγκο.
Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης με δηλώσεις του στο goalpost.gr τόνισε για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα στα τελευταία παιχνίδια: «Ο Ολυμπιακός Βόλου μας ζήτησε, πριν από δύο εβδομάδες, σε μια δύσκολη στιγμή να βοηθήσουμε, στο να ξεπεράσει η ομάδα το ψυχολογικό θέμα που υπήρχε, γιατί αγωνιστικά νομίζω ότι οι παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας.
Δεν δικαιούται ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην 3η θέση της Α1 ΕΣΚΑΘ. Μαζί με τον Μάριο Μπορίνο αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, τόσο για τους αθλητές, τους οποίους γνωρίζουμε πολλά χρόνια, όσο και για τη διοικούσα επιτροπή που δίνει τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα.
Για όσο διάστημα θα μας χρειαστεί ο Ολυμπιακός δηλώνουμε παρόντες. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές. Έδωσαν απαντήσεις μέσα και έξω από το γήπεδο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο του Ολυμπιακού, που γέμισε το ΕΑΚ. Αυτό που θα τονίσω για μια ακόμη φορά είναι, πως δεν αξίζει ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ».
Από την πλευρά του ο Μάριος Μπορίνος αναφερόμενος στο παιχνίδι και στη νίκη του Ολυμπιακού τόνισε: «Στηριχθήκαμε πολύ στην άμυνα. Θέλαμε να κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ τον Γ.Σ. Βόλου, που είναι μια καλή ομάδα. Προσαρμόσαμε την άμυνά μας πάνω στον Ζαρογιάννη και τα καταφέραμε. Τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή, έβγαλαν μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Φάνηκε και από το σκορ ότι ήμασταν σε καλή μέρα επιθετικά και είχαμε καλή ψυχολογία. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και νομίζω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι, μετά το πρώτο 10λεπτο, πάντα στηριζόμενοι στην άμυνά μας.
Τα παιδιά άξιζαν τη νίκη και την κατέκτησαν δίκαια. Προσπαθούν πάρα πολύ στις δύο εβδομάδες που είμαστε μαζί και τους δίνουμε συγχαρητήρια, όπως και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και στήριξε την ομάδα. Θα ήταν άδικο από την πλευρά μας, να μην αναφέρουμε πως μερίδιο στη νίκη έχει και το προηγούμενο προπονητικό τιμ, γιατί την έχει φτιάξει την ομάδα και την έχει δουλέψει.
Αυτό που πετύχαμε είναι να αποκτήσουμε ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα, να πάρουμε μια νίκη που τη χρειαζόταν πάρα πολύ η ομάδα για να ανέβει, καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας από τον Γυμναστικό στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Έχουμε μπροστά μας δύο ακόμη παιχνίδια, θα επιδιώξουμε να κάνουμε δύο νίκες και περιμένουμε να δούμε, αν θα είμαστε στα πλέι οφ, γιατί δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις