Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός Β. (photos)

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, έδωσε βροντερό «παρών» στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δεν τον έκαναν να φύγει χαρούμενος από το γήπεδο. Ο Απόλλων Λάρισας παίζοντας με δέκα παίκτες για ένα 50′ λεπτά κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με 1-1, με αποτέλεσμα ο Απόλλων να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου και με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 16′ με κεφαλιά του Οικονόμου και ο Απόλλων ισοφάρισε στο 51′ με πέναλτι του Καρακατσάνη.

 

 

 

Γρήγορο γκολ από τον Ολυμπιακό
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν με πάθος και με τις μονομαχίες να είναι πολλές εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πέτυχε γκολ από στημένη φάση στο 16′, ενώ ζήτησε νωρίτερα και ένα πέναλτι. Στη συνέχεια υπήρξαν ορισμένες καλές στιγμές, τόσο από πλευράς Ολυμπιακού, όσο και από πλευράς Απόλλωνα. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σάββα.
Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς, για τον Ολυμπιακό, ο Σουάνης στο 6′ ανατράπηκε από τον Φιρινίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Κουτσιάφτης δεν καταλογίζει το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ακολούθησε στο 11′ το πρώτο σουτ από πλευράς Απόλλωνα, με τον Διβανέ να σουτάρει, με τον Κατσούλη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 16′ από μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα στο 16′ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Οικονόμου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, προλαβαίνοντας τον Φιρινίδη.
Ο Απόλλων μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει και να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στο 23′ είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, με τον Φιρινίδη να την διώχνει σε κόρνερ.
Μετά το 25′ ο Απόλλων ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 26′ απείλησε το τέρμα του Ολυμπιακού. Μετά από σέντρα από δεξιά του , ο Σαχινίδης έπιασε το σουτ, με τον Κατσούλη να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Η καλύτερη, ωστόσο, στιγμή στο πρώτο μέρος για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 30′. Ο Πέντα μέσα ατό την περιοχή με σουτ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κατσούλη.
Στο διάστημα 31′-45′ οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ, στο 32′ ο Φλίγκος με αδύναμο σουτ από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Φιρινίδη που μπλόκαρε τη μπάλα, για να φτάσουμε στο 39′ όπου ο Ολυμπιακός απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Θανάσης Σάββας με μια ανόητη ενέργεια χτύπησε εκτός φάσης τον Μουκάμ, με τον διαιτητή Κουτσιάφτη να δείχνει αμέσως την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Απόλλωνα.
Στο 45′ ο Ολυμπιακός ζήτησε δεύτερο πέναλτι, όταν ο Παπαδόπουλος τράβηξε από τον ώμο τον Δωματά, ο παίκτης του Ολυμπιακού έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον Κουτσιάφτη να μην καταλογίζει το πέναλτι.

Ισοφάρισε με πέναλτι ο Απόλλων
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων κατάφερε πολύ νωρίς να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Δωματάς θέλοντας να διώξει τη μπάλα από την περιοχή, βρήκε με το πόδι τον Σαχινίδη, ο παίκτης του Απόλλωνα έπεσε στο χόρτο, με τον Κουτσιάφτη να καταλογίζει αμέσως το πέναλτι και να δείχνει και κίτρινη κάρτα στον Δωματά.
Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Καρακατσάνης, γράφοντας το 1-1.
Στη συνέχεια ο Καβακάς ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τους Ιωαννίδη και Αναστασίου, ενώ αργότερα μπήκε στο ματς και ο Κέρι.
Ο Ολυμπιακός με παίκτη παραπάνω δεν μπορούσε μέχρι το 68′ να απειλήσει το τέρμα του Φιρινίδη, με την αμυντική λειτουργία των παικτών του Απόλλωνα να είναι πολύ καλή.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε το τέρμα του Φιρινίδη και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 69′ σουτ του Κέρι, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ. Ο Κέρι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Χολέβα να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φιρινίδη.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Φιρινίδη να κατεβάζει τα… ρολά. Η πρώτη στο 76′ όταν ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φιρινίδη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια. Η δεύτερη στο 86′ όταν ο Φιρινίδης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μασάντο.
Στο 87′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, πρώτα ο Σταύρου και μετά ο Φλίγκος, για να μπλοκάρει ο Φιρινίδης.
Στο 94′ σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Μανθάνο από πλάγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσούλη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουτσιάφτη βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν το βαθμό της ισοπαλίας στο Πανθεσσαλικό.

Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Λ. 1-1
Διαιτητής: Κουτσιάφτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κολοσιόνης, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)
Κόκκινη: 39′ Σάββας
Κίτρινες: Οικονόμου, Δωματάς, Σταύρου, Ιωαννίδης-Καρακατσάνης, Αγρόδημος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ζώνας, Χολέβας, Σταύρου, Οικονόμου (58′ Ιωαννίδης), Μουκάμ (68′ Κέρι), Δωματάς, Μασάντο, Σουάνης (64′ Αναστασίου), Φλίγκος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Καρακατσάνης (78′ Καμπέρης), Σαχινίδης, Πέντα (46′ Ιβανίδης), Διβανές (64′ Μανθάνο).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις