Συνέχισε το νικηφόρο σερί ο Καραϊσκάκης

Σημαντικό παιχνίδι σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης ανάμεσα στις δύο τοπικές ομάδες. Τόσο η Αμβρακία ήθελε το παιχνίδι για να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις, όσο και η ΑΕ Καραϊσκάκης, για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Τελικά, το ματς αποδείχτηκε μονόλογος της ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ είναι ενδεικτικό της υπεροχής της, ότι η Αμβρακία δεν απείλησε ουσιαστικά το τέρμα του Ανδρούτσου ούτε μία φορά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο πιεστικά στο γήπεδο, και πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού, είχαν σουτ του Βελέτη που κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 6ο λεπτό, ο Γυφτοκώστας βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο Βαρέλης έδιωξε δύσκολα. Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν ο Γυφτοκώστας έκανε εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα στο Μαζιώτη, που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και το Βαρέλη να τη διώχνει, πριν αυτή τον κρεμάσει. Στο 21ο λεπτό σε ωραία ενέργεια του Κόλλινς και κάθετη πάσα στο Γυφτοκώστα, έκοψε τελευταία στιγμή ο Βασίλας. Στο 27ο λεπτό ο Γυφτοκώστας και παλι βρέθηκε στην περιοχή, όμως το σουτ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαρέλη. Η ΑΕ Καραϊσκάκης συνέχισε να έχει μια στείρα υπεροχή χωρίς να δημιουργεί τη μεγάλη φάση, και στο 37ο λεπτό, ο Καραγιαννίδης είχε άστοχη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ. Μέχρι την ανάπαυλα δεν άλλαξε κατι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επαναληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά καλύτερα και στο 47ο λεπτό είχαν την καλύτερή τους στιγμή, όταν από γύρισμα του Κολλινς, ο Ντατίδης μόνος απο τα 5 μέτρα σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Δυο λεπτά μετά, νέα φάση για την ΑΕ Καραϊσκάκης με το Βαρέλη να διώχνει με κεφαλιά πάνω στον Ντατίδη που σούταρε με μία, με τον γκολκίπερ όμως της Αμβρακίας να λέει “όχι”. Τελικά, η πίεση των παιχτών του Νίκου Θεοδοσιάδη καρποφόρησε δύο λεπτά μετά, όταν από ωραία κυκλοφορία και κάθετη πάσα του Κόλλινς, ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Γυφτοκώστας, βγήκε απέναντι από το Βαρέλη και τον κεραυνοβόλησε, για το 0-1. Στο 57ο λεπτό νέα φάση για την ΑΕ Καραϊσκάκης με το Ζυγκερίδη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας αλλά να πλασάρει άστοχα, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Ντατίδης σούταρε από το ύψος της περιοχής στην αγκαλιά του Βαρέλη.

Στο 67ο λεπτό η ΑΕ Καραϊσκάκης τελείωσε το ματς, όταν ο Γυφτοκώστας βρήκε στην περιοχή το Ζυγκερίδη και ο τελευταίος με μία κλασική κίνηση σέντερ φορ, στόπαρε και γύρισε ωραία το κορμί του, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Βαρέλη, με αριστερό σουτ, για το 0-2. Ο ρυθμός μετά το δεύτερο γκολ έπεσε, με την Αμβρακία να μην μπορεί να αντιδράσει, και το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελικό σφύριγμα. Τελευταία φάση του ματς, μια ωραία ενέργεια του Κουσίδη, που σούταρε, όμως ο Βαρέλης έδιωξε σε κόρνερ. Στην επόμενη αγωνιστική, η ΑΕ Καραϊσκάκης που πλησίασε στους 4 βαθμούς από την κορυφή, υποδέχεται τον Πιερικό, σε ένα μςατς που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει, ενώ η Αμβρακία έχει δύσκολο έργο, καθώς ταξιδεύει στη Σεβαστή για να αντιμετωπίσει τον ισχυρό Διαγόρα.

Διαιτητής: Καλύβας Γιάννης Βοηθοί : Ζούλης Παναγιώτης – Νικολακόπουλος Πέτρος

Αμβρακία Κωστακιών (Νταλάκας): Βαρέλης, Παπανίκου (71′ Σταμάτης), Βασίλας, Μπεζεβέγκης, Παπαρούνης, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης, Σιδηρόπουλος (60′ Ρούμπος), Θεμελής (71′ Τρύπης), Κωστακιώτης

ΑΕ Καραϊσκάκης (Θεοδοσιάδης): Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου (50′ λ.τρ. Ζυγκερίδης), Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Ντατίδης, Βελέτης, Γυφτοκώστας (78′ Κουσίδης), Μαζιώτης (66′ Γούλας), Χαρτσιάς

artagoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις