Τ. Καβακάς: Εκνευριστήκαμε και εγκλωβιστήκαμε

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τίμος Καβακάς, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Υποστήριξε, πάντως, πως ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο στόχο και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τίμου Καβακά:


«Ήταν ένα παιχνίδι με ρυθμό και ένταση, χωρίς ποιότητα, ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα μας αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ. Πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, ήταν απειλητική και συγκεντρωμένη. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο σκορ από μία στατική φάση και στη διάρκεια του παιχνιδιού, στο πρώτο ημίχρονο, δικαιούμασταν ακόμη ένα τέρμα. Δεν θα μιλήσω για το πέναλτι είναι ή όχι. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα και σε μία στιγμή που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεχθήκαμε ένα γκολ «κρύο» για όλους μας και από εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και την ηρεμία, να οργανώσουμε το παιχνίδι μας. Αλλάξαμε το σύστημά μας, παίξαμε ακόμη πιο επιθετικά, με στόχο να παίξουμε από τις πλευρές και να δημιουργούμε αριθμητικά πλεονεκτήματα. Αυτό το αριθμητικό πλεονέκτημα για να γίνει, ξεκινάει από πίσω και από πίσω εμείς πήγαμε στο διεκδικήσιμο. Με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι εκνευρισμένη, εγκλωβισμένη και ότι θα κάναμε, θα ήταν από τύχη.
Ασφαλώς και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για μας, όμως υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά, δύσκολα για μας, δύσκολα και για τους αντιπάλους. Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί εμείς δώσαμε το βαθμό της ισοπαλίας στον αντίπαλο και δεν τον κέρδισε αυτός».

Για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα:
«Ακόμη και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα δεν θα κρινόταν. Όπως κι ο βαθμός πήρε ο Απόλλων Λάρισας δεν σημαίνει πως το βγάζει πρωταθλητή. Αυτά τα παιχνίδια είναι ψυχολογίας, που περιμένεις τέσσερις μήνες να περάσεις πρώτος. Το θέλαμε το παιχνίδι, το φέραμε εκεί που θέλαμε, όμως δεν το διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι. Κάναμε πολλά εύκολα λάθη, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό, ιδιαίτερα προς το τέλος και θα μπορούσαμε να πληρώσουμε με μεγαλύτερη απώλεια το σημερινό παιχνίδι.
Ασφαλώς και το πιστεύω και το είπα από τη δεύτερη μέρα. Ο καθένας από την πλευρά του πιστεύει στην ομάδα του, στη δουλειά του, πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του. Εγώ δεν έχω πάψει ποτέ να πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου.
Όλοι κάνουμε λάθη, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές. Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι να αποδώσουμε τις ευθύνες. Ο πρώτος που φταίει όταν μια ομάδα δεν παίρνει ακόμη ένα ντέρμπι είναι ο προπονητής. Μετά φταίνε όλοι οι υπόλοιποι. Ο προπονητής ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τον δάχτυλό του και δεν θα κρυφτεί. Αλλά τους ποδοσφαιριστές μου συνεχίζω να τους πιστεύω.
Μια πιθανή αποτυχία θα μας έβγαλε εκτός στόχου. Παρότι σήμερα δεν κερδίσαμε, είμαστε μέσα στο στόχο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις