Σαν… Κυρία στους “8” η Γιουβέντους

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντιμπάλα στο 42’ η Γιουβέντους σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Όλα τελείωσαν εκεί, αφού η «βέκια σινιόρα» είχε προβάδισμα 2-0 από το πρώτο ματς και η αντίπαλος έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού σε απόκρουση του Κασίγιας, σε κεφαλιά του Άλεξ Σάντρο, η μπάλα πήγε στον Ιγκουαϊν που πλάσαρε και ο Μάξι Περέιρα απέκρουσε με το χέρι.

Από εκεί και μετά το ματς ήταν ευχάριστο και ανοικτό, αλλά το σκορ έμεινε εκεί με τους Ιταλούς να παίρνουν εύκολα την πρόκριση. Το τελικό σκορ πάντως αδικεί την Γιουβέντους που έπαιξε ωραίο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο σε πολλές στιγμές του αγώνα. Αυτή είναι η 10η φορά που η Γιουβέντους περνάει στα προημιτελικά του Champions League.

Το ματς

Η ομάδα του Αλέγκρι θέλησε να καθαρίσει το ματς με ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο οι προσπάθειες του Ιγκουαϊν (κεφαλιά έξω), αλλά και δύο καλά σουτ του Ντιμπάλα από καλή θέση στο 3’ και στο 6’ έφυγαν πάνω από την εστία. Η Πόρτο έκανε την προσπάθεια της να πιέσει ψηλά στο δεκάλεπτο από το 11’ μέχρι το 20’ ωστόσο δεν μπόρεσε να προκαλέσει κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο για τα καρέ του Μπουφόν, παρά μόνο με μακρινά σουτ.

Η Γιουβέντους φόρτσαρε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και πίεσε την εστία του Κασίγιας. Σε ένα κόρνερ, ο Άλεξ Σάντρο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κασίγιας απέκρουσε, αλλά την επιστροφή πήρε ο Ιγκουαϊν που σούταρε στην εστία, για ν’ αποκρούσε με το χέρι ο Μάξι Περέιρα που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη. Ο Ντιμπάλα έστειλε από την άλλη γωνία στο πέναλτι τον Κασίγιας για το 1-0 για να βάλει σφραγίδα πρόκρισης της Γιουβέντους, στα προημιτελικά.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπολί λίγο έλειψε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στην εστία της ομάδας του, στην προσπάθεια του ν’ αποκρούσει, αλλά ο Κασίγιας μπλόκαρε. Η Πόρτο με τη σειρά της, έχασε ευκαιρία να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς με χαμένο τετ-α-τετ του Σοάρες που έκανε φάουλ αρχικά στον Μπενατιά, έφυγε από τα αριστερά, αλλά πλάσαρε έξω.

Στο 60’ ο Πιάτσα μετά από ωραία πάσα του Μάντζουκιτς με το τακουνάκι, έχασε καλή ευκαιρία με το αριστερό του σουτ να φεύγει έξω. Στο 66’ ο Ιγκουαϊν με μια προσωπική προσπάθεια, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κασίγιας. Το ματς έγινε διαδικαστικό, με λίγες φάσεις. Η Πόρτο προσπάθησε να βρει το γκολ της τιμής, αλλά ο Ντιόγκο Χότα αστόχησε σε πλασέ μετά από κάθετη του Οτάβιο, στο 82’.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπενατιά (60’ Μπαρτζάλι), Κεντίρα, Κουαδράδο (46’ Πιάτσα), Μαρκίσιο, Ιγκουαΐν, Άλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (78’ Τόμας Ρινκόν), Ντάνι Άλβες

Στον πάγκο έμειναν οι: Νέτο, Κιελίνι, Πιάνιτς, Λιχτστάινερ

Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Μπραχίμι (67’ Ντιόγκο Χότα), Αντρέ Σίλβα (46’ Μπολί), Αντρέ Αντρέ, Λαγιούν, Ντανίλο, Φελίπε, Σοάρες, Όλιβερ Τόρες (70’ Οτάβιο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Χοσέ Σα, Νέβες, Ντεπουάτρ, Εκτορ Ερέρα

Σκόρερς: 42’ πεν. Ντιμπάλα
Κίτρινες: Κουαδράδο – Λαγιούν, Αντρέ Αντρέ
Κόκκινες: 40’ Μάξι Περέιρα
Διαιτητής: Χαντεγκάν (Ρουμανία)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις