Σ. Παπαβασιλείου: Μέσα στα μάτια των παικτών είδα την πίστη για άνοδο

Ο Σάκης Παπαβασιλείου ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου με μεγάλη όρεξη για να δουλέψει με τους παίκτες και στις επτά αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην άνοδο, καλύπτοντας τη διαφορά των δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας.

Ο 40χρονος τεχνικός γνώρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού το μεσημέρι της Τρίτης, μίλησε με τον καθένα ξεχωριστά και στη συνέχεια προπόνησε τους ποδοσφαιριστές, για πρώτη φορά, στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Ο Παπαβασιλείου με δηλώσεις του στο goalpost.gr δήλωσε αισιόδοξος, πως με δουλειά μέσα στο γήπεδο ο στόχος της ανόδου θα επιτευχθεί, ενώ διαπίστωσε πως οι παίκτες έχουν τη θέληση και τη δίψα, για να το πετύχουν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Έφυγα πριν από λίγες μέρες από τον ΑΟ Χανιά και δεν ήθελα να δουλέψω σε ομάδα Γ’ Εθνικής, περιμένοντας κάποια πρόταση από σύλλογο της Football League. Όμως, η πρόταση που μου έγινε από τον Ολυμπιακό Βόλου πραγματικά με έκανε να αναθεωρήσω την απόφαση που είχα πάρει και να πω αμέσως το «ναι». Κι αυτό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο μέγεθος, ως ομάδα και είναι τιμή για κάθε προπονητή να δουλεύει σ’ αυτήν. Έδωσα τα χέρια με τη διοικούσα επιτροπή, γιατί είναι μεγάλη πρόκληση η ομάδα να ανέβει κατηγορία και να είμαι εγώ προπονητής. Δεν θα πήγαινα, στην παρούσα φάση, να εργαστώ σε μια ομάδα που δεν έχει στόχους. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται και παλεύει για την άνοδο στη Football League και σ’ αυτή την προσπάθεια θέλω να συνεισφέρω και εγώ από την πλευρά μου. Πιστεύω, πως στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας και η ομάδα θ’ ανέβει κατηγορία. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό ρόστερ και παίκτες με τεράστια εμπειρία και παραστάσεις.
Πριν την προπόνηση μίλησα με κάθε παίκτη ξεχωριστά. Από αυτή την ατομική συνέντευξη που πήρα από κάθε ποδοσφαιριστή, διαπίστωσα πως όλοι τους είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν στην άνοδο. Διέκρινα πως έχουν μέσα τους τη θέληση και τη δίψα να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη θέση. Είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο και πιστεύουμε ακράδαντα, πως στο τέλος η προσπάθεια θα δικαιωθεί. Μέσα στα μάτια τους είδα πόσο πολύ θέλουν να πετύχουν και άπαντες γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα καταφέρουν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή».

Για το αν είναι εύκολο να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα στην παρούσα φάση: «Δεν πιστεύω πως θα είναι δύσκολο. Καθημερινά μέσα από την προπόνηση θα περνάω και από ένα κομμάτι από αυτά που θέλω να βγάζει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα και θα έχω μπροστά μου το χρόνο να δουλέψω περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές, για να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι στις υπόλοιπες επτά αγωνιστικές.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και πάνω απ’ όλα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αν κάνουμε το οκτώ στα οκτώ, πιστεύω πως θα είμαστε πρωταθλητές».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και το μήνυμα που θέλει να περάσει: «Γνωρίζω πολύ καλά τη δυναμική του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου και πόσο κοντά είναι στους ποδοσφαιριστές. Οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν μεγάλες στιγμές στη Σούπερ Λιγκ και στην Ευρώπη και σίγουρα στενοχωριούνται να βλέπουν την ομάδα να αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Διάβασα πόσο πολύς ήταν ο κόσμος την περασμένη Κυριακή στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αυτόν τον κόσμο οφείλουμε να τον ευχαριστούμε με την απόδοση και με τις νίκες μας κάθε Κυριακή. Τον θέλουμε κοντά μας σε μια πολύ δύσκολη καμπή, τώρα που το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική ευθεία. Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους και ευτυχισμένους στο τέλος της χρονιάς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις