Βαριά ήττα για Εθνικό, που «φωνάζει» για το γηπεδικό

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν Μακρινίτσα κι Εθνικός στην αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Πορταριάς κι έληξε 4-1, με το σύνολο των γκολ να επιτυγχάνονται στο β’ ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος, όταν κι έχασαν σωρεία ευκαιριών, με τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ανώτεροι στο β’ 45λεπτο οι γηπεδούχοι, ιδιαίτερα…

μετά το 65′ όταν εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα την κούραση του Εθνικού και τους κενούς χώρους που άφησε ο αντίπαλός τους. Τότε πέτυχαν άλλα τρία τέρματα και θα μπορούσαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το σκορ.
Για την ομάδα του Τέλη Καϊμπαλίδη η ελλιπείς προπονήσεις λόγω του γηπεδικού προβλήματος, ο τραυματισμός του Μουτσινά που άλλαξε στις ισορροπίες, όπως και το πάθος της τη νίκη που άφησε κενούς χώρους, στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Εθνικού να βρουν το δεύτερο γκολ και να πάρουν εκ νέου το προβάδισα στο σκορ, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στη βαριά ήττα.
Σε ότι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο 55′ με σουτ του Περεντίδη έξω από την περιοχή, έγινε το 0-1, ενώ στο 57΄ ήρθε η ισοφάριση με σουτ του Παρίση μέσα από την περιοχή, σε μια φάση για την οποία οι άνθρωποι του Εθνικού διαμαρτύρονται, κάνοντας λόγο για καθαρή περίπτωση οφ-σαιντ.
Στο 65′ έγινε το 2-1 από τον Βλαχόπουλο και στο 73΄το 3-1 πάλι από τον Παρίση και με τρόπο παρόμοιο μ’ εκείνον του γκολ της ισοφάρισης.
Το τελικό 4-1 έγινε από τον Μπίλο με πλασέ όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο προπονητής του Εθνικού Τέλης Καϊμπαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα μας, σε ότι αφορά το γήπεδο και κατά συνέπεια την ελλιπή προετοιμασία και με βάση την εξαιρετική της εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κι ως το 60′ οπότε κρατούσαν οι δυνάμεις μας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τους παίκτες μου. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά όταν οι ποδοσφαιριστές κι ο πρόεδρος πληρώνουν από την τσέπη τους για να γίνονται προπονήσεις σε ιδιωτικά γήπεδα»
ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: Αντ. Βλαχόπουλος, Κανάβας, Φράγκος (46′ Καλόγηρος), Πουρνάρας, Σωτηρίου, Παρίσης, Βαρώτας, Μπίλος, Δαμάσκος, Φ. Βλαχόπουλος (80′ Δημητρόπουλος), Ζαγκαβιέρος (60′ Κ. Μυλωνάς)
ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπέικος Πελεκανος, Σκοτεινιώτης, Μουτσινάς (63′ Κερμελής), Ματής, Καζδαρίδης, Μωραΐτης, Αλτίνης (46′ Περεντίδης), Κοντορίζος (46 Παλάντζας) Ευγ Σαραφίδης, Ζάνης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις