Όνειρο ήταν και πάει η άνοδος για τον Ολυμπιακό Β.

Στο Ελευθεροχώρι ο Ολυμπιακός Βόλου άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς, δεν μπόρεσε να κερδίσει (2-2) και πλέον «πέταξε» το όνειρο της ανόδου. Οι επαγγελματίες του Ολυμπιακού δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των Μαύρων Αετών, απογοήτευσαν σ’ ένα ακόμη παιχνίδι τους φιλάθλους της ομάδας που έδωσαν το «παρών» σ’ ένα ήσυχο γήπεδο.

 

 

Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων ο Ολυμπιακός, έδειξε πολλές αδυναμίες στο ντεμπούτο του Σάκη Παπαβασιλείου στον «ερυθρόλευκο» πάγκο και πλέον η χρονιά τελείωσε για τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από το πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας, επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, ενώ μαζί με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία βρίσκεται και η Α.Ε. Καραϊσκάκης. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε 15 μέρες στο Πανθεσσαλικό.
Τα γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι Οικονόμου με πέναλτι στο 34′ και ο Ευθυμιάδης στο 75′, ενώ για τους Μαύρους Αετούς σκόραραν οι Καραστέργιος στο 18′ και Κεχαγιάς στο 66′.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Σάκης Παπαβασιλείου παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κατσούλης, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Στουρνάρας (δεξιά), Ιωαννίδης (αριστερά), με τους Χολέβα και Ζώνα να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Οικονόμου αγωνίστηκε ως ανασταλτικός μέσος, ενώ οι Μασάντο και Σταύρου ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Μουκάμ αριστερά και Σουάνης δεξιά, με τον Φλίγκο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Από ένα γκολ η κάθε ομάδα στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να μένει πίσω στο σκορ στο 18′ με χτύπημα φάουλ του Καραστέργιου, για να ισοφαρίσει με χτύπημα πέναλτι στο 34′ ο Οικονόμου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, καθώς σ’ ένα ακόμη ματς έδειξαν αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Από την πλευρά τους οι Μαύροι Αετοί είχαν καλή λειτουργία, ως ομάδα και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φέρουν σε δύσκολη θέση το τέρμα του Κατσούλη.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 11′. Ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Σταύρου πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Θεολόγη. Σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ.
Και ενώ το βολιώτικο συγκρότημα άρχισε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, από μια στατική φάση στο 18′ οι Μαύροι Αετοί άνοιξαν το σκορ. Ο Καραστέργιος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, ξεγέλασε τον Κατσούλη, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 1-0.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο 19′, ο Ολυμπιακός έχασε πολύ σπουδαία για να ισοφαρίσει. Ο Σουάνης σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Θεολόγης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Φλίγκος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τη μπάλα να χτυπά σε σώμα αμυνόμενου και να καταλήγει κόρνερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και στο 26′ έχασαν νέα σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ο Σταύρου από το ύψος της περιοχής σούταρε, με τον Θεολόγη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μασάντο, ο Οικονόμου έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Μαύρων Αετών.
Για να φτάσουμε στο 33′ όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Φλίγκος δέχθηκε το μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από αμυνόμενο, έπεσε στο έδαφος, με τον διαιτητή Ζούγρα να καταλογίζει πέναλτι. Στο 34′ ο Οικονόμου εκτέλεσε το πέναλτι για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεολόγη γράφοντας το 1-1.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και είχε δύο καλές στιγμές. Στο 35′ ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά με τον Θεολόγη να μπλοκάρει τη μπάλα και στο 42′ ο Ιωαννίδης σούταρε με τον Θεολόγη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Πάλι καλά που ισοφάρισε
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς για να πετύχει δεύτερο γκολ και να μπει σε θέση οδηγού, ωστόσο, η ομάδα των Μαύρων Αετών ήταν εκείνη που εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού και να πετυχαίνει το 2-1, βάζοντας πολύ δύσκολα στους «ερυθρόλευκους».
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τον Ολυμπιακό στο 48′. Ο Μασάντο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Θεολόγης απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Χολέβας σούταρε για να μπλοκάρει ο Θεολόγης.
Στο 60′ ο Σάκης Παπαδόπουλος έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ευθυμιάδη και Κέρι στις θέσεις των Σταύρου και Σουάνη. Στο 63′ μακρινό σουτ του Ιωάννου πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Κατσούλης, ενώ στο 64′ ο Ευθυμιάδης σούταρε, με τον Θεολόγη να αποκρούει σε κόρνερ.
Και σε μια ανύποπτη φάση στο 66′ οι Μαύροι Αετοί πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ. Ο Τεντολούρης αφού ξεπέρασε Μουκάμ και Ευθυμιάδη, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κεχαγιά και αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.
Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον Ολυμπιακό, με τον Παπαβασιλείου να περνά στο παιχνίδι τον Αναστασίου στη θέση του Στουρνάρα. Οι «ερυθρόλευκοι» κυνήγησαν την ισοφάριση και την πέτυχαν στο 75′. Ο Ευθυμιάδης με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεολόγη, γράφοντας το 2-2.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρει και να πετύχει το 2-3, με τον Φλίγκο να πιάνει το βολέ από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Θεολόγη.
Στο 87′ ο Τσιώλης σουτάρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ και να χάνεται μεγάλη ευκαιρία για τους Μαύρους Αετούς, ενώ στο 88′ ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Θεολόγης.
Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να αφήνει δύο πολύτιμους βαθμούς στο Ελευθεροχώρι και πλέον η άνοδος θα μείνει ένα όνειρο για τους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητής: Ζούγρας (Κοζάνης)
Κίτρινες: Τσιγάρας Γιαννούλας, Ιωάννου-Σταύρου, Ζώνας
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ: Θεολόγης, Τεντολούρης, Τσιγάρας, Καραστέργιος, Ρόμπος, Σκόνδρας, Κεχαγιάς, Γιαννούλας (79′ Νασιάκος), Βέρβερας (60′ Φλιούκας), Τσιώλης (87′ Μουρίκης), Ιωάννου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας (69’Αναστασίου), Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Οικονόμου, Σταύρου (58′ Ευθυμιάδης), Μασάντο, Μουκάμ, Σουάνης (58′ Κέρι), Φλίγκος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις