Φάτσης: «Εκλογές της Ερασιτεχνικής και όχι του ποδοσφαίρου»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Φάτσης δίνοντας απαντήσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές αλλά και την Γ.Σ. της 29ης Μαρτίου. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε πως είναι υπέρ του ενός ψηφοδελτίου, ενώ για την εκλογή του νέου Δ.Σ. θα μετρήσουν οι έγκυρες ψήφοι που θα συγκεντρώσει ο κάθε υποψήφιος ανεξαρτήτως του αριθμού των ψηφοδελτίων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης στον VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή «Τρόικα των ΣΠΟΡ»:

«Καταρχήν να εξηγηθώ εγώ ως Στέργιος Φάτσης και να πω πως δεν έχω πρόβλημα αν θα κατέβουν δύο, τρία ή πέντε ψηφοδέλτια, αν και θεωρώ πως το ψηφοδέλτιο θα πρέπει να είναι ενιαίο για μεγαλύτερη εκπροσώπηση του Συλλόγου. Από ‘κει και πέρα αν κάποιοι επιλέξουν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το καταστατικό στο άρθρο 15 αναφέρει για την εκλογή του Δ.Σ. απαιτείται η πλειοψηφία έγκυρων ψήφων. 15 δηλαδή πλειοψηφούντες. Αυτό που ανέφερε ο κ. Αποστολακόπουλος για αναλογία εδρών στο Δ.Σ. σύμφωνα με τις ψήφους των ψηφοδελτίων, δεν προκύπτει από το καταστατικό.

Το είχα εξηγήσει και σε μία παλαιότερη εκπομπή, δεν τίθεται θέμα διαλογής ψήφων όπως γίνεται στα πολιτικά κόμματα. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Όπως και δεν υπάρχει θέμα ηγέτη στα ψηφοδέλτια. Γιατί όταν εκλεγούν οι 15, έχουν δικαίωμα και οι 15 να είναι υποψήφιοι πρόεδροι. Οι 15 που θα εκλεγούν θα είναι οι αυτοί που θα έχουν πάρει τις περισσότερες έγκυρες ψήφους απ’ όλα τα ψηφοδέλτια».

Για την Γενική Συνέλευση στις 29 Μαρτίου

«Η Γενική Συνέλευση είναι συγκεκριμένη. Η Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να πάρει απόφαση αντικαταστατική. Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης είναι: απολογισμός των τμημάτων, παραίτηση του Δ.Σ., απαλλαγή του Δ.Σ., εκλογή εφορευτικής και ημερομηνία εκλογών. Δεν υπάρχουν στα διάφορα θέματα να τίθεται θέμα ψηφοφορίας. Κι αυτό γιατί το Δ.Σ. μετά τις 29 Μαρτίου δεν θα υφίσταται και το Δ.Σ. θα πάει στη Γ.Σ. για τροποποίηση άρθρου για να επικυρωθεί το άρθρο μέσα από το δικαστήριο. Έτσι είναι οι διαδικασίες.

Το λέω και το ξαναλέω. Όλες οι προηγούμενες εκλογές γίνανε για διάφορους λόγους και για το καλό του Συλλόγου, αντικαταστατικές. Αυτή τη στιγμή όμως επειδή το καταστατικό το μελετάει πολύς κόσμος κι επειδή δυστυχώς υπάρχει αυτό το κλίμα στην ομάδα δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί την επόμενη μέρα οι εκλογές μπορεί να προσβληθούν».

Για την απαγκίστρωση του ποδοσφαίρου από τις εκλογές

«Μπορεί η ναυαρχίδα του Συλλόγου να είναι το ποδόσφαιρο, αλλά είναι εκλογές της Ερασιτεχνικής. Υπάρχουν άλλα οκτώ τμήματα. Δεν μπορεί να “κουμπώνει” ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής με το ποιος θα τρέξει το ποδόσφαιρο αύριο. Αν πάρουμε το σενάριο πως πρόεδρος της Ερασιτεχνικής θα είναι ο κ. Ξάνθης και στρώνει το “χαλί” στον κ. Πάτση για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μπορεί όμως μέσα στον Μάιο να έρθει μία πρόταση από το πουθενά, η οποία να είναι πολύ δυνατή. Τι θα πει ο κ. Ξάνθης; Δεν τη δέχομαι ή δεν την πάω σε συνέλευση; Δεν γίνεται.

Άρα δεν μπορείς να καθορίσεις τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που τελειώνει η θητεία του τον Ιούνιο βάσει τον εκλογών στην Ερασιτεχνική. Κάποιοι το έχουν βάλει σε λάθος βάση το πράγμα».

Για το αν την απόφαση ανάθεσης ενός τμήματος του Συλλόγου την παίρνει το Δ.Σ. ή η Γενική Συνέλευση

«Αν πρόκειται για το ποδόσφαιρο τότε πρέπει να πάμε σε Γ.Σ. Αν τώρα είναι μία διοικούσα για να τρέξει το βόλεϊ, δεν θα το πάω σε Γ.Σ. Το ποδόσφαιρο επειδή είναι πολύ κρίσιμο τμήμα θα το πάω σε Γ.Σ. Να πάρουμε κι ένα άλλο σενάριο. Είναι πρόεδρος ο κ. Ξάνθης και φέρνω εγώ πρόταση από τον τάδε, ο οποίος λέει ότι εγώ θέλω πρόεδρο της διοικούσας τον Φάτση και βάζω μισό εκατομμύριο στην ομάδα… Δεν θα γίνουμε μπάχαλο; Το ένα δεν πρέπει να επηρεάζει το ένα το άλλο.

Είδατε πως βγήκανε ενωμένοι οι διοικούντες στον Ολυμπιακό Βόλου, στη χθεσινοβραδινή εκπομπή στο ΑΣΤΡΑ; Τι είπανε; Και ο κ. Μποτσιβάλης και ο κ. Τσιμπανάκος, είπανε μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα θα καθίσουμε να συζητήσουμε και παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν, προς τα έξω βγαίνει ένα κλίμα ενωτικό».

Για τα ευρώ των Κινέζων

«Ο κ. Τζήμας τώρα βγήκε και είπε πως θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο. Εγώ του κ. Τζήμα του είπα να δώσουν οι Κινέζοι στη Λάρισα τα 9.950.000 ευρώ και τα 50 χιλιάρικα να τα δώσει στη Νίκη να πληρώσουμε. Δεν θα του λείψουν του κ. Κούγια».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις