Μεγάλη επιτυχία Βολιωτών αθλητών του Kyokushinkai Karate στο Βαλκανικό

Μεγάλη επιτυχία των Βολιωτών Αθλητών του Kyokushinkai Karate με 5 Κύπελλα στο 5ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα knock – down πλήρους επαφή, παίδων- εφήβων -Ανδρών – Γυναικών το οποίο διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Ο προπονητής της Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Ιωάννης Στεφάνου Αρχηγός και Εκπρόσωπος του δυναμικού Kyokushinkai Karate στην χώρα μας, Ι.Κ.Ο της Ιαπωνίας του αρχηγού Kancho Shokei Matsui, καθώς και οι αθλητές που αγωνίστηκαν Μάριος Στεφάνου στην κατηγορία Κούμιτε Ανδρών -90 κιλών, η αθλήτρια Κωνσταντάκη Μαρία στις κατηγορίες ΚΑΤΑ – Κούμιτε Γυναικών -60 κιλών, ο Εκπρόσωπος της Χώρας μας κ. Ιωάννης Στεφάνου αγωνίστηκε στην κατηγορία ΚΑΤΑ Ανδρών, ο Γκαραγκούνης Ματθαίος στην Κατηγορία ΚΑΤΑ – Κούμιτε Παίδων 12-13 ετών.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε κόντρα στους πιο έμπειρους αθλητές των Βαλκανίων, όπως είναι οι ομάδες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 11ου Παγκοσμίου Open Πρωταθλήματος ήταν ο Βούλγαρος Zahari Damyanov.
Πιο αναλυτικά ο Πρωταθλητής του Συλλόγου μας (Παγασών119), Μάριος Στεφάνου αγωνίστηκε έως τους ημιτελικούς αγώνες της κατηγορίας του και παρότι τον τραυματισμό του στον αστράγαλο που είχε από την προπόνηση στην Ελλάδα κατόρθωσε να πάρει το Χάλκινο μετάλλιο και Κύπελλο της κατηγορίας του μετά από μια άτυχη στιγμή του αγώνα του κόντρα στον Ρουμάνο Πρωταθλητή, ο οποίος πήγε στον τελικό.

Η αθλήτρια Κωνσταντάκη Μαρία μετά από καλές εμφανίσεις ιδιαίτερα στο ΚΑΤΑ κατόρθωσε να πάρει δεύτερες θέσεις και Κύπελλα στο ΚΑΤΑ και στο Κούμιτε γυναικών της κατηγορίας της. Πολύ καλή εμφάνιση ήταν και αυτή του Αρχηγού & Εκπροσώπου κ. Ιωάννη Στεφάνου ο οποίος είναι ο μοναδικός σήμερα στην Ευρώπη που αγωνίζεται στην ηλικία των 57 ετών με αθλητές 20 & 25 ετών στα ΚΑΤΑ Ανδρών και μας χαρίζει Επιτυχίες καθώς κατέκτησε το Κύπελλο της 2ης Θέσης ενώ παράλληλα δίνει το καλό παράδειγμα τόσο στους αθλητές μας όσο και στους Ξένους καθώς πολλοί Αρχηγοί κρατών τον συγχάρηκαν για την καλή παρουσία του. Αξίζει να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία του 4ου αθλητή της ομάδας μας στην κατηγορία Παίδων, τον Ματθαίο Γκαραγκούνη του Συλλόγου Άθλησις στην Ν.Ιωνία όπου στον πρώτο αγώνα έβγαλε Νοκ – Άουτ τον αντίπαλό του και στους ημιτελικούς έχασε από φάουλ τον τελικό και κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο & Κύπελλο της κατηγορίας του. Μεγάλη Χαρά για την ομάδα μας καθώς είχαμε Έλληνες φιλάθλους 4η γενιάς όπου ζουν στην Ρουμανία και συμπαραστάθηκαν στην Ομάδα μας. Το εν λόγω πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με την συμμετοχή 7 Βαλκανικών κρατών και 200 περίπου αθλητών όλων των κατηγοριών που ανήκουν στην Πανευρωπαϊκή Οργάνωση του Kyokushinkai karate.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate θεωρείται από τα πλέον δυναμικότερα της Ευρώπης καθώς οι αγώνες είναι νοκ-ντάουν, πλήρους επαφής και οι αθλητές αγωνίζονται σε συνθήκες πραγματικής μάχης, πάντα με πρότυπο την ευγενή άμυλα και τον σεβασμό στον αντίπαλο.Την χώρα μας εκπροσώπησε ο εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Στεφάνου στην Γενική Συνέλευση των αρχηγών εκπροσώπων που διεξήχθη την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα των Βαλκανικών Κρατών του Kyokushinkai Karate καθώς και η ανάληψη των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων του 2018 και 2019. Μεγάλη Επιτυχία για την Χώρα μας καθώς κατορθώσαμε μέσω του κ. Ιωάννη Στεφάνου να αναλάβουμε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2019 στην Ελλάδα. Το εν λόγω Πρωτάθλημα διεκδικούσαν και οι Εκπρόσωποι της Σερβίας και της Τουρκίας. Την Ελληνική Αποστολή συνόδευσε και η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Άθλησις κ. Ελένη Γεωργιάδου.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Συγχαίρει την Ελληνική ομάδα και εύχεται Πάντα Επιτυχίες!

stefanou-ioannis2

Δελτίο Τύπου Ιωάννης Στεφάνου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις