Ξάνθης: «Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κατέβω στις εκλογές»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 9.86 FM και στην εκπομπή CLASSICO φιλοξενήθηκε ο κ. Ξάνθης, ο οποίος δήλωσε πως αποσύρεται από την διεκδίκηση της διοίκησης της Ερασιτεχνικής Νίκης στις προσεχείς εκλογές, καθώς οι προϋποθέσεις που είχε θέσει δεν υπήρξαν την προκειμένη στιγμή. Ο πρώην πρόεδρος του βολιώτικου Συλλόγου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στην περίπτωση που οι καταστάσεις αλλάξουν άρδην και αισθανθεί πως είναι σε θέση να προσφέρει αυτά που θέλει στη Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ξάνθη στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Για το αν ευοδώθηκε η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου

«Όχι δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια. Είχα πει ότι θα ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου όταν συμφωνήσει και ο Ανδρέας Πάτσης, βασική προϋπόθεση, και όταν υπάρξουν και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν υπήρξαν ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω, οπότε άρω το ενδιαφέρον μου για την διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης. Ούτε ή άλλως δεν με ενδιέφερε το προεδριλίκι γιατί να μ’ ενδιαφέρει τώρα».

Για τους στόχους και τους λόγους που θέλησε να διεκδικήσει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη

«Οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου το κάνω για να είμαι χρήσιμος. Τώρα το να κάνω τον πρόεδρο για να κάνω τον πρόεδρο, δεν έχει νόημα. Πέρσι η χρονιά απέτυχε, 2η χρονιά φέτος υπήρξε και πάλι αποτυχία, δεν βλέπω μέλλον και δεν βλέπω και κάποιον να αναλαμβάνει κι ευθύνες. Ποιος ήταν υπεύθυνος για την περσινή χρονιά; Ποιος είναι υπεύθυνος για την φετινή αποτυχημένη χρονιά; Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι;

Εγώ όταν λέω ότι θέλω να ηγηθώ και να συγκροτήσω ένα ψηφοδέλτιο εννοώ ότι θα αναλάβω και τις ευθύνες αν κάτι δεν πάει καλά».

Για το τι εννοεί για αποτυχημένες χρονιές

«Ας το βάλουμε σε εισαγωγικά το “αποτυχημένες”. Για μένα πετυχημένη χρονιά δεν είναι μόνο αν θα βγει πρώτη η ομάδα. Είναι η γενική της εικόνα. Φέτος από τον Νοέμβριο οι μισοί ήθελαν να διώξουν τους άλλους μισούς. Θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχημένη χρονιά όταν όλα κυλούσαν ομαλά και αγωνιστικά, είτε από ατυχία, είτε από διαιτησίες, είτε από διάφορους άλλους λόγους να μην κέρδιζε την κατηγορία. Πέρσι από τον Μάρτιο και μετά δεν υπήρχε διοικούσα ποδοσφαίρου… τα γνωστά».

Για τις συζητήσεις με τον κ. Πάτση

«Είχα συζητήσει με τον Ανδρέα (σ.σ. Πάτση). Όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η σημερινή μου απόφαση έχει να κάνει αποκλειστικά με τον κ. Πάτση. Εγώ είχα θέσει κάποιες προϋποθέσεις και δεν ήταν μόνο να συμφωνήσω με τον Ανδρέα. Υπήρχαν κι άλλοι παράμετροι που δεν κατέστη δυνατό να εκπληρωθούν και γι’ αυτό απέσυρα την υποψηφιότητά μου. Οπότε εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να προσφέρω κάτι πολύ δυνατό για τη Νίκη, δεν υπάρχει λόγος να κατέβω στις εκλογές απλά για να κάνω τον πρόεδρο. Κάποια στιγμή και το συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Νίκης πρέπει να αναβαθμιστεί. Βλέπετε κανένα μέλλον όπως είναι τώρα;»

Για το μέλλον της Νίκης κι αν υπάρχουν αυτοί τη στιγμή οι άνθρωποι που μπορούν να τρέξουν τα τμήματά της

«Εγώ αυτή τη στιγμή όπως είναι τα πράγματα δεν το βλέπω αυτό. Όπως δεν βλέπω να μπορούν κι αυτοί που προς το παρόν ακούω και διαβάζω πως θέλουν να αναλάβουν τη διοίκησή της».

Για την προϋπόθεση που έχει θέσει να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα κάποιος που μπορεί να το ανεβάσει σε υψηλότερο επίπεδο

«Για το συγκεκριμένο θέμα άκουσα τον σημερινό πρόεδρο της Νίκης (σ.σ. κ. Φάτση) πως αυτό είναι εκβιασμός κι αν έρθει κάποια άλλη πρόταση τι θα κάνω εγώ; Εγώ σ’ αυτό το θέμα θέλω να ξεκινήσω έχοντας δεδομένα πράγματα. Ξεχνάτε τα περσινά; Είχε έρθει ο Ιούλιος και ψάχναμε να δώσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εγώ θέλω να είμαι συγκεκριμένος. Θέλω να κάνω αυτό κι αυτό».

Για την περίπτωση που ο κ. Πάτσης δηλώσει δημόσια πως έχει τη διάθεση να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και την περίπτωση να βρεθεί κάποιος άλλος ανάλογης δυναμικότητας

«Αν υπάρξει κάποια πρόταση, τώρα όμως, που να με καλύπτει, εγώ είμαι σύμφωνος. Αυτή τη στιγμή επειδή δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις γι’ αυτό κι εγώ δήλωσα πως αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Με εικασίες δεν προχωρώ. Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ. Αν εγώ δεν αισθανθώ πως μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά, δεν θα κατέβω απλά για να γίνω πρόεδρος.

Κι επειδή ακούω διάφορα για “πραξικοπήματα” να ρωτήστε εγώ αν ήθελα τότε να γίνω πρόεδρος. Λες κι εγώ χρειαζόμουνα βοήθεια για να γίνω πρόεδρος στη Νίκη».

Για τους λόγους που ήθελε να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο

«Εγώ ήθελα ψηφοδέλτιο ώστε αυτός που θα αναλάβει την Ερασιτεχνική Νίκη να έχει και την ευθύνη. Βλέπετε κανέναν να έχει αναλάβει τις ευθύνες για τις αποτυχημένες χρονιές; Να πει κάποιος κι ένα “παραιτούμαι”. Είδατε κανέναν να παραιτηθεί;»

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις