Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη

Κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν τον στενό πυρήνα του αυτοδιοικήτου θα ζητήσει η FIFA από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στις επαφές που θα αρχίσουν στα μέσα Απριλίου, με σκοπό την εναρμόνιση της αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της ΕΠΟ, που είναι βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του έργου της ΠΔΕ

και την προκήρυξη εκλογών στην ομοσπονδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sοccerplus από τον υφυπουργό Αθλητισμού θα ζητηθεί η κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν το εκλογικό σύστημα και το εκλογικό σώμα της ομοσπονδίας.
Επίσης θα ζητηθεί η κατάργηση των διατάξεων που αφορούν στη διαιτησία ποδοσφαίρου, ενώ όσον αφορά τον «νόμο Κοντονή» θα ζητηθεί τροποποίηση της διάταξης που αφορά τους προπονητές, αλλά και αυτής που δίνει δικαίωμα στον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό να αναβάλει αγώνες ή/και διοργανώσεις επικαλούμενος λόγους δημόσιας τάξης.
Από την πλευρά του ο Βασιλειάδης δεν φέρεται διατεθειμένος να συγκρουστεί στο θέμα των εκλογών της ΕΠΟ. Μάλιστα προτίθεται να την εξαιρέσει ως μη επιχορηγούμενη ομοσπονδία.
Ωστόσο είναι άγνωστο αν επιμείνει στη θέση που εκφράζει διαρκώς περί τερματισμού του «εναγκαλισμού της διαιτησίας από την ΕΠΟ», την οποία αφενός δεν έχει εξειδικεύσει και αφετέρου η FIFA ίσως δεν είναι διατεθειμένη να μπει σ’ ένα τέτοιο διάλογο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις