Το αήττητο του Ηρακλή θέλει να σπάσει ο Ολυμπιακός Β. (pregame)

Πανέτοιμος δηλώνει ο Ολυμπιακός Βόλου για το σημερινό ντέρμπι (1/2) με τον Ηρακλή στο ΕΑΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Βορείου ομίλου της Football League στις 18.00, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ.
Στον Ολυμπιακό…

…έχουν κατανοήσει πως για να επιτευχθεί ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ θα πρέπει η ομάδα στα υπόλοιπα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου να μην έχει καμία βαθμολογική απώλεια στο ΕΑΚ. Ο Ολυμπιακός θα δώσει 11 παιχνίδια στο δεύτερο γύρο ως γηπεδούχος – από τα οποία τα έξι είναι στο Βόλο – και απαιτείται η ομάδα να πετύχει το απόλυτο, έξι νίκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται σήμερα τον Ηρακλή, την πιο σταθερή ομάδα του ομίλου, η οποία από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δείχνει πως είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το γεγονός ότι ο Ηρακλής είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο Βόρειο όμιλο μόνο τυχαίο δεν είναι. Ούτε είναι τυχαίο πως ο «Γηραιός» δεν έχει καμία βαθμολογική απώλεια μακριά από το Καυταντζόγλειο. Οι τρεις ισοπαλίες που έχει ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα είναι όλες εντός έδρας (με Εθνικό Γαζ., Λαμία και Πιερικό). Το… αγαπημένο σκορ της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου είναι το 1-0, το οποίο έχει εμφανιστεί στα περισσότερα παιχνίδια φέτος. Συνολικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί τρία γκολ και όπως είναι φυσικό διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Εκτός έδρας ο Ηρακλής έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον Αιγινιακό στις 3 Νοεμβρίου για την 4η αγωνιστική (είχε επικρατήσει με 1-2).
Ο Ολυμπιακός καλείται να σπάσει το αήττητο μιας πολύ καλής ομάδας, η οποία διαθέτει εξαιρετική αμυντική λειτουργία και τρεις παίκτες με ηγετικά προσόντα (Ρομάνο, Περόνε, Πουρτουλίδης).
Όσον αφορά το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός αποτελεί γρίφο. Ρισκάροντας μία πρόβλεψη, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς Ρίζος, με τους Καρρά ή Ζέρη (δεξιά) και Μαργαρίτη (αριστερά) να αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας. Ο Ιντζίδης θα είναι σίγουρα ο ένας στόπερ, ενώ παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας θα είναι ένας εκ των Γιαλούση ή Μπάρμπα.
Ο Ρόκας με τον Μαρτίνεθ θα είναι οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, ενώ ο Θέος αναμένεται να τοποθετηθεί μπροστά στους στον άξονα, έχοντας περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα. Δεξί χαφ-εξτρέμ λογικά θα είναι ο Νικολιάς. Στη θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ ίσως δούμε τον Μπεριάν να ξεκινά βασικός, παρότι έχει κάνει λίγες προπονήσεις με την ομάδα και να καθίσει στον πάγκο ο Μπιτάνγκ. Η θέση του σέντερ φορ διεκδικείται από τους Διαμαντόπουλο και Μπαλντοβαλίεφ. Ωστόσο, μάλλον θα προτιμηθεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη στιγμή που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και με οκτώ γκολ βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.
Στη διάθεση του τεχνικού Δημήτρη Ελευθερόπουλου είναι και οι Κυζιρίδης, Κολίτσι και Τριανταφυλλάκος

Ο Ηρακλής
Στο Βόλο βρίσκεται από χθες η αποστολή του Ηρακλή, με στόχο να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει το αήττητο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, προπονητής του «Γηραιού», θα έχει στη διάθεσή του τους εξής ποδοσφαιριστές: Χουάντερσον, Λαδά, Μπουκουβάλα, Σαραμαντά, Μπαρτολίνι, Στάμου ,Βαλεριάνο ,Ζιαμπάρη, Πουρτουλίδη, Ιντζόγλου Ρομάνο , Κυριακίδη Πασά, Λουκίνα, Σιατραβάνη, Τσιλιανίδη, Αγγελούδη, Κάσσο, Τσιλιγκίρη και Περόνε.

Τα εισιτήρια με Ηρακλή
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση του κόσμου του Ολυμπιακού, καθώς το ΕΑΚ αναμένεται να γεμίσει από φιλάθλους. Σήμερα Κυριακή, ημέρα του αγώνα Ολυμπιακός-Ηρακλής, τα εισιτήρια θα πωλούνται μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης στο ΕΑΚ Βόλου από την μπουτίκ, καθώς και από τα εκδοτήρια του Σταδίου. Η μπουτίκ θα είναι ανοιχτή από τις 12.30 μ.μ. ως το τέλος της συνάντησης.
Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ, πλην της θύρας 4-επισήμων και των θέσεων VIP. Επίσης, διατίθενται εισιτήρια για γυναίκες με γενική είσοδο 5 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο από τα γραφεία και την μπουτίκ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Για τον αγώνα με τον Ηρακλή όλα τα παιδιά έως και 15 ετών θα εισέλθουν στο γήπεδο δωρεάν.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο φίλαθλοι του Ολυμπιακού, καθώς έχει απαγορευτεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών του Ηρακλή.

Διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Δουδούμης (Φθιώτιδας)
4ος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις