Φάτσης: «Θα μιλήσουν τα παραστατικά κι όχι τα νούμερα στα ερτζιανά»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASSICO” με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, φιλοξενήθηκε ο κ. Φάτσης με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Τζήμας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία της Δευτέρας» αλλά και την έλευση του καταξιωμένου προπονητή Ακαδημιών MichelBruyninckxγια λογαριασμό των Νέων Αθλητών και των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Συλλόγου. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας αναφέρθηκε και σε μία νέα αρχή που γίνεται όσον αφορά την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού για εκδηλώσεις του στίβου σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM:

Για την Cogi TrainingSenseball και τον ερχομό της στην Ελλάδα για λογαρισμό των Ακαδημιών της Νίκης

«Έχει γίνει μία προαναγγελία για τον ερχομό ενός μεγάλο προπονητή Ακαδημιών, του Βέλγου Michel Bruyninckx, ο οποίος ειδικεύετε στον τρόπο σκέψης σε ομαδικά αθλήματα και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σε οτιδήποτε έχει σχέση με ομαδικό άθλημα. Περισσότερο βασίζεται στην πρόβλεψη της επόμενης φάσης. Δηλαδή σ’ ένα ομαδικό άθλημα πως ο αθλητής θα είναι έτοιμος να προβλέψει την επόμενη φάση, στην οποία θα μπορεί να κλέψει την μπάλα, θα μπορεί να κινηθεί στον χώρο κλπ. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η φιλοσοφία του συγκεκριμένου προπονητή, μία φιλοσοφία που λόγω της ομαδικότητας έχει μπει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας του Βελγίου και μάλιστα πρόσφατα έχει μπει στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Τον προηγούμενο μήνα ήταν καλεσμένος και της ομάδας Κάνσας. Καταλαβαίνετε πως αυτά τα σεμινάρια, εκτός της Ευρώπης που καλείται να τα παρουσιάσει, πρόσφατα τον καλέσανε και στην Αμερική.

Λόγω της προσωπικής του φιλίας με τον κ. Μπούις θα έχουμε την τιμή να τον φιλοξενήσουμε στην πόλη του Βόλου και να διδάξει τα μυστικά της μεθόδου του, τόσο στους αθλητές όσο και στους προπονητές των Ακαδημιών του νομού μας αλλά και τον όμορων νομών. Το σεμινάριο θα είναι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Είναι προγραμματισμένο για την μεγάλη εβδομάδα. Αναλυτικό πρόγραμμα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες καθώς βρισκόμαστε στη διαδικασία της οργάνωσης. Είναι βέβαιο πως θα είναι ένα πενθήμερο προπονητικό, ποδοσφαιρικό από έναν άνθρωπο παγκοσμίου φήμης.

Είναι ένα πρότζεκτ που δεν ετοιμάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ένα πρότζεκτ που μας απασχολεί για μήνες. Για κάθε τι απαιτείται κι ένα χρονοδιάγραμμα για να εξελιχθεί. Έχω πει πολλές φορές ότι ο κόσμος βιάζεται, βγάζει συμπεράσματα, πάντα είναι ύποπτα αυτά που γίνονται… Δεν είναι όμως έτσι. Χρειάζεται πάντα χρόνος για να οργανωθεί κάτι σωστό. Αυτό οργανώνεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

Για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων δρομέων στο Πανθεσσαλικό

«Ως Γ.Γ. Θεσσαλίας του ΣΕΓΑΣ θα ήθελα να πω κάτι. Ήμουν στο RunGreeceπου έγινε στη Λάρισα και βρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΣΕΓΑΣ, ήδη έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή (31/03) να έρθει κλιμάκιο δρομέων της Εθνικής Ελλάδος για να προπονηθούν σ’ ένα προπονητικό καμπ με τον ομοσπονδιακό τους προπονητή. Δυστυχώς μόνο δρομικά αγωνίσματα μπορούμε να φιλοξενήσουμε στο Πανθεσσαλικό γιατί δυστυχώς δεν έχουμε τα όργανα για να φιλοξενήσουμε τα υπόλοιπα αθλήματα, δρομικά όμως, όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία Γ.Σ., το μοναδικό πιστοποιημένο Στάδιο στην Ελλάδα από την IAAF είναι το Πανθεσσαλικό.

Αυτό σημαίνει ό,τι είναι κρίμα αυτό το ταρτάν που είναι πιστοποιημένο από την IAAFνα μην το εκμεταλλευόμαστε για αγώνες. Γίνεται μία προσπάθεια να έρθουν και κάποια άλλα όργανα ώστε να μπορούμε να διοργανώσουμε και Πανελλήνιους αγώνες αλλά και ενδεχομένως και κάποια ευρωπαϊκά meetings. Γίνεται η πρώτη κίνηση από τον Ομοσπονδιακό προπονητή να έρθουν 40 αθλητές και αθλήτριες από την Παρασκευή για ένα τριήμερο προετοιμασίας στο Πανθεσσαλικό. Αυτό είναι ένα μήνυμα από τον ΣΕΓΑΣ ό,τι υπολογίζει το Πανθεσσαλικό από δω και πέρα κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Θα έρθουν οι αθλητές όλων των σκυταλοδρομιών, όλων των ηλικιών. Θα φιλοξενηθούν στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Καπουρνιώτη ο οποίος συνέβαλλε στη συγκεκριμένη φιλοξενία των αθλητών. Αυτό είναι το πρώτο βήμα αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού»

Ο ρόλος του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας και τα οφέλη

«Θεωρώ ο αθλητικός τουρισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Στη Λάρισα χθες (26/03) έτρεξαν 5000 άνθρωποι. Η πόλη είχε κατακλυστεί από δρομείς που έρχονταν απ’ όλη την Ελλάδα. Ο αθλητικός τουρισμός θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού σε οποιαδήποτε πόλη. Κι όταν εμείς ζούμε σε μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδας θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Τον Βόλο όλοι τον έχουν ως τουριστικό προορισμό διακοπών. Όταν διοργανώνουμε αγώνες, είτε στον στίβο, είτε στην κολύμβηση, είτε σε οποιοδήποτε άθλημα, τότε κλείνουν ξενοδοχεία δύο μέρες πριν και φεύγουν δύο μέρες μετά. Έχουμε το Πήλιο, την παραλία, τα τσιπουράδικα και όλος ο κόσμος το κάνει σαν οικογενειακή εκδρομή που συνδυάζει και τον αθλητισμό για τα παιδιά του. Πρέπει να ομολογήσουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί ο συγκεκριμένος τομέας»

Για τους οικονομικούς απολογισμούς του ποδοσφαιρικού τμήματος των δύο τελευταίων ετών για τους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Τζήμας σε συνέντευξή του πως πρέπει να κλείσουν πριν ο Ερασιτέχνης πάει σε εκλογές

«Στη Γ.Σ. της Τετάρτης δεν πρόκειται να βάλουμε προς ψήφιση τον απολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Την Τετάρτη θα υπάρχει ενημέρωση για το πού βρίσκεται μέχρι σήμερα το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο απολογισμός και των δύο ετών θα είναι με τη συμπλήρωση του φετινού τον Ιούνιο καθώς και του περσινού, όπως αποφασίστηκε στη Γ.Σ. στο Volos Palace. Άρα θα βάλουμε προς ψήφιση τους απολογισμούς όλων των τμημάτων και τον απολογισμό των ακαδημιών, που είναι τελείως ξεχωριστό κομμάτι, όπου εκεί είναι πάρα πολύ τακτοποιημένα τα πράγματα φέτος και θα γίνει ενημέρωση για του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα αναφέρουμε και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα για τη φετινή σεζόν, για να μάθουν τα μέλη τι γίνεται.

Οι περσινές εκκρεμότητες έγιναν γνωστές στο Volos Palace και μάλιστα ο κ. Τζήμας με τις γνώσεις του στη νομική είχε πει ότι μπορεί ο απολογισμός της περσινής χρονιάς να μπει στο αρχείο, το είπε και από το βήμα, και ότι μπορεί να μεταφερθεί τον Ιούνιο. Όποια διοίκηση κι αν προκύψει από τις εκλογές δεν αποποιείται των ευθυνών της η δικιά μου διοίκηση, από τη στιγμή που δεν έχει ψηφιστεί ο απολογισμός της περσινής χρονιάς. Μεταφέρονται οι ευθύνες οι δικές μου και οι ευθύνες του κ. Βούλγαρη και του κ. Τζήμα τον Ιούνιο. Σε καμία περίπτωση εγώ δεν κάνω εκλογές για να αποποιηθώ ευθυνών.

Ό,τι μου αναλογεί στο διάστημα της θητείας μου, θα το αποδεχτώ. Θα υπάρχει όμως μία ενημέρωση προς τα μέλη του συλλόγου βάσει των παραστατικών, γιατί μόνο τα παραστατικά “μιλάνε”, δεν μιλάνε τα νούμερα που “πέφτουν” στα ερτζιανά, τι εικόνα έχουμε μέχρι σήμερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο σε σχέση με τ’ άλλα τμήματα. Και θα υπάρξει μία ενημέρωση μέχρι 28/2 ή μέχρι 15/3, που βρίσκεται αυτό το τμήμα, πόσα έσοδα έχει και πόσα έξοδα και τι εκκρεμότητες υπάρχουν. Δεν πρέπει ο κόσμος να ξέρει;»

Για τις κάλπες που ζήτησε ο κ. Τζήμας να είναι τουλάχιστον σε δύο σημεία της πόλης

«Οι κάλπες μπορεί να είναι και τρεις, γιατί το πρωί με πήραν τηλέφωνο από τη Σκιάθο και μου είπαν ότι, επειδή έχουμε πολλούς Νικιώτες, δε στήνουμε και μία κάλπη στη Σκιάθο, για να μην ερχόμαστε με το δελφίνι να ψηφίσουμε; Οπότε θα το δούμε, γιατί είναι πολύ … σοβαρό».

Για τα όσα του καταλογίζει ο κ. Τζήμας για καταγραφή απειλής στο κινητό του, για το ματς με την Πύδνα

«Εγώ του είχα πει, το είχα πει και στο ραδιόφωνο, ότι θα διοργανωθεί μεγάλη εκδρομή οπαδών στην Πύδνα και ότι φοβάμαι πολύ, αν το παιχνίδι δεν πάει καλά και στραβώσει, μήπως έχουμε συνθήματα εναντίον σου (σ.σ. κ. Τζήμα). Εγώ το είπα στον κ. Τζήμα συμβουλευτικά, επειδή είναι η πατρίδα του και προσπάθησα να τον διαφυλάξω. Αυτό έκανα. Τίποτα παραπάνω. Ούτε θα ‘ρθω να σου κάνω ή θα σου δείξω. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε είδους απειλή. Απλώς του επισήμανα ότι είναι ένα δύσκολο ματς, είναι κοντά στην πατρίδα του κι έρχονται δύο πούλμαν με οργανωμένους».

Για το αν αποδέχεται την πρόταση του κ. Λουκά να βρεθεί σε κοινή συνέντευξη με τον κ. Τζήμα στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ

«Μετά τη Γ.Σ. και μέσα στην προεκλογική περίοδο, σε εισαγωγικά, γιατί όχι; Δεν έχω πρόβλημα. Αλλά με έναν όρο. Θα μπει ώρα στις απαντήσεις. Θα φέρω εγώ κλεψύδρα από σκάκι».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις