Τζήμας: «Επιχειρείται η σπίλωση του προέδρου»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ελεύθερες εκλογές με συμμετοχή νέων μελών μετά τον Ιούνιο ζητεί για τον Γ.Σ.Β. “Η Νίκη” ο Θανάσης Τζήμας. Επίσης με δηλώσεις του στη “ΘτΔ” αποκάλυψε ότι θα αιτηθεί τη δημιουργία δύο εκλογικών τμημάτων για να μην επηρεαστεί η ψηφοφορία, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Την άποψή του για τις επερχόμενες εκλογές στον Γ.Σ.Β. “Η Νίκη” κατέθεσε στη “ΘτΔ” ο Θανάσης Τζήμας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου φέρεται αποφασισμένος να επιδιώξει τη συμμετοχή του στις αρχαιρεσίες προτείνοντας να διεξαχθούν τον Ιούνιο, ενώ ζητεί να υπάρξουν δύο εκλογικά τμήματα, ένα στη Ν. Ιωνία κι ένα στον Βόλο, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι ψηφοφόροι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Αρχικά ο κ. Τζήμας τόνισε τα εξής: “Βάσει της προκήρυξης τους Δ.Σ. για τη συνέλευση της 29ης Μαρτίου ζητείται η απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε οικονομική ευθύνη, πράγμα που με βρίσκει -ως έχων έννομο συμφέρον- κάθετα αντίθετο, καθ’ όσον τα χρέη αυτά εδώ και δύο έτη παρ’ όλες τις συνεχόμενες ρυθμίσεις δεν έχουν αποπληρωθεί. Συνδυαστικά με την απόφαση της γενικής συνέλευσης για παραμονή μου ως επικεφαλής του τμήματος ποδοσφαίρου είχε αποφασιστεί και η μετάθεση της κατάθεσης των ισολογισμών σχετικά με τις περιόδους 2015-2016 και 2016-2017 για τον Ιούνιο. Οι δε συνεχόμενες ανακοινώσεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές ατόμων που δεν θέλω να κατονομάσω για δήθεν προβλήματα σίτισης και διαμονής ποδοσφαιριστών κλπ, δεν χρήζουν σχολιασμού καθ’ όσον στοχεύουν εναντίον μου όπως και στο παρελθόν , πόσω μάλλον ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη προεκλογικής περιόδου. Φυσικά λησμονούνται εύκολα η κατάσταση του συλλόγου και δη του ποδοσφαιρικού τμήματος της περιόδου 2015-2016 και τα γνωστά που έλαβαν χώρα τα προγενέστερα χρόνια”.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τις εκλογές στον Γ.Σ.Β. “Η Νίκη”: “Προκειμένου να ξεφύγει η Νίκη από την εσωστρέφεια προτείνουμε την εγγραφή νέων μελών, που θα έχουν άμεσο δικαίωμα ψήφου. Για πρώτη φορά ο σύλλογος πρέπει να ανοίξει το πεδίο σε όλα τα μέλη του, με σκοπό να συμμετάσχουν ενεργά στη διοίκησή του. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να παραβλέψουμε το καταστατικό και να πάμε σε μια δημοκρατική αναμέτρηση σύμφωνα με το μέγεθος της Νίκης Βόλου. Να μην αποκλείσουμε κόσμο που θέλει να συμμετέχει για πρώτη φορά, να μη δώσουμε το δικαίωμα να υπάρχει εσωστρέφεια. Ασφαλώς το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει και δεύτερο ψηφοδέλτιο και τα μέλη θα αποφασίσουν ποιοι θα εκλεγούν στο Δ.Σ. Η δεύτερη πρόταση είναι να υπάρξουν δύο εκλογικά κέντρα. Το ένα θα βρίσκεται στη Ν. Ιωνία και το άλλο στον Βόλο, πιθανόν στο Δημαρχείο. Το ζητάμε αυτό με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν διενέξεις και να μην επηρεαστεί η ελεύθερη και δημοκρατική ψηφοφορία, όπως αρμόζει σ’ έναν σύλλογο με τεράστιο μέγεθος, όπως η Νίκη”.

Ο κ. Τζήμας επανέλαβε το αίτημά του για μετάθεση των εκλογών τον ερχόμενο Ιούνιο. Αν ληφθεί διαφορετική απόφαση στη συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης θα καταθέσει την επομένη ασφαλιστικά μέτρα, επικαλούμενος την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. με την οποία ο περσινός και ο φετινός ισολογισμός θα κατατεθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, άρα δεν πρέπει να υπάρξει κανενός είδους απαλλαγή.

“Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι και όχι τώρα. Τότε πρέπει να διενεργηθούν αφού εκείνη την περίοδο θα κατατεθούν οι ισολογισμοί για τις περιόδους 2015-16 και 2016-17, όπως αποφάσισε η πρόσφατη γενική συνέλευση. Αν η συνέλευση της 29ης Μαρτίου απαλλάξει τις παλιές διοικήσεις θα καταθέσω άμεσα ασφαλιστικά μέτρα” επανέλαβε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου. Κλείνοντας ο Θανάσης Τζήμας θέλησε να απαντήσει στη δήλωση του Στέργιου Φάτση ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

“Απ’ ότι γνωρίζει πολύ καλά η Ερασιτεχνική, ουδέποτε δεσμεύτηκα για προσωπική οικονομική βοήθεια προς τον σύλλογο πέρα των χορηγών και των διαφημίσεων. Παρά ταύτα έχουν καταβληθεί προσωπικά 81.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών εγγυήσεων για εξόφληση προς τρίτους για να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με αξιοπρέπεια όσο αυτό είναι δυνατόν, κατόπιν των γνωστών ενεργειών 14 διοικητικών συμβουλίων αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2016 και πέντε γενικών συνελεύσεων με αποκορύφωμα την πρόταση μομφής.

Πρέπει να γνωρίζει δε ο κόσμος ότι την εβδομάδα πριν το ματς με την Πύδνα με έκπληξη δέχθηκα τηλεφώνημα, που είναι καταγεγραμμένο στο κινητό μου, από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ο οποίος -έμμεσα προφανώς για να με εκφοβίσει- μου είπε επί λέξη τα εξής: “Η εσύ ή εγώ. Θα έρθουν 200 άτομα στο ματς και θα σε βρίζουν”.

Γνωρίζοντας ο ίδιος την τιμιότητά μου, την ειλικρίνεια που με διακατέχει και αντιλαμβανόμενος ότι θα πληροφορηθεί ο κόσμος και αυτό το γεγονός, προέβη τότε εκ των υστέρων σε δήλωση σε ραδιοφωνικό σταθμό λέγοντας: “Ενημέρωσα τον κ. Τζήμα ότι θα συμβεί αυτό το γεγονός με τους οπαδούς”. Ακολούθησαν πιέσεις προς το πρόσωπό μου την περίοδο της μομφής, χωρίς να γνωρίζει κάποιος εκ των μελών της διοίκησης την πραγματική οικονομική κατάσταση της ομάδας. Πολλές υποχρεώσεις της ομάδας καλύφθηκαν προσωπικά με δικά μου χρήματα πέραν απ’ αυτών που περιλαμβάνονται στον ισολογισμό, όπως γεύματα, κάποιες υποχρεώσεις προς τρίτους κλπ, έτσι ώστε με βεβαιότητα να αποδεικνύεται περίτρανα ότι το επιπλέον ποσό που έχει καταβληθεί από μένα αγγίζει τις 81.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα ισολογισμό τα έσοδα είναι 102.000 περίπου, τα έξοδα 135.000 και πλέον ευρώ συν 50.000 που αφορούν προσωπικές εγγυήσεις προς τρίτους και πληρωμές” υπογράμμισε ο κ. Τζήμας. “Είναι γνωστό ότι για ακόμη μια φορά επιχειρείται σπίλωση προέδρου χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά, έχοντας η ομάδα να δώσει τα πιο σημαντικά παιχνίδια που προφανώς θα αποφέρουν έσοδα στο τέλος της σεζόν, τα οποία με βεβαιότητα θα υπερκαλύψουν τις εναπομείνασες υποχρεώσεις του τμήματος ποδοσφαίρου” κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: Εφημερίδα «Θεσσαλία της Δευτέρας»