Τρεις πρόεδροι ΕΠΣ απειλούνται με έκπτωση λόγω «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» τρεις πρόεδροι Ενώσεων κινδυνεύουν με έκπτωση από το αξίωμά τους μετά την αναφορά της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ στη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για τους προέδρους της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου, ΕΠΣ Θράκης Δαμιανό Γαβριηλίδη και ΕΠΣ Δυτικής Αττικής Μιχάλη Τζανόπουλο. Και οι τρεις εμφανίζονται στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως 172 της 10ης Ιανουαρίου 2013 ως μέλη του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρίας «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης ερευνά η Εισαγγελία Αθηνών και το πειθαρχικό κομμάτι θα κριθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Οι κύριοι Δημητρίου, Γαβριηλίδης και Τζανόπουλος φέρεται να έχουν παραβιάσειτο Νόμο 2725/99, ο οποίος απαγορεύει τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. των ΕΠΣ σε εμπορικές εταιρίες.

Η ανώνυμη εταιρία «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» εμφανίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2007 ως μία επιχείρηση που θα εκμεταλλευόταν και θα αξιοποιούσε προϊόντα του ποδοσφαίρου.

Στην αρχική της καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών η «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», περιελάμβανε στους σκοπούς της την «εκμετάλλευση και χρησιμοποίηση των ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου και οποιαδήποτε κρατικά ή ιδιωτικά παίγνια, όπως προγνωστικά που αφορούν αγώνες κάθε μορφής, στοιχήματα κάθε μορφής που αφορούν αγώνες». Αυτός ο σκοπός απαλείφθηκε από το καταστατικό της εταιρίας, δύο χρόνια αργότερα.

Στο καταστατικό αυτό ως σκοποί της εταιρίας περιγράφονται η παραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, διανομή και πώληση προϊόντων του ποδοσφαίρου και η διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων που έχουν θέμα το άθλημα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το μετοχικό κεφάλαιο της «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την ΕΠΟ, η οποία πλήρωσε 59.990 ευρώ. Με μία ονομαστική μετοχή εμφανίζεται και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Οικονομίδης, εισφέροντας το ποσό των 10 ευρώ.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις