Κατά των αλλαγών της FIFA, υπέρ αυτών της UEFA τα ευρωπαϊκά club!

Κατά των αλλαγών της FIFA σχετικά με τη διεύρυνση του Μουντιάλ, αλλά υπέρ αυτών που προωθεί η UΕFA για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ από το 2021 και μετά, τάχθηκε ο πρόεδρος της ECA, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την Τρίτη (28/3) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων Ποδοσφαίρου

στην οποία από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Αστέρας.
Όπως ειπώθηκε στην πρώτη ημέρα της συνέλευση της ECA έως το 2021 δεν θα αλλάξει τίποτα στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο στη τριετία 2021 – 2024 τα εισιτήρια της διοργάνωσης θα πηγαίνουν στις ομάδες των τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία), που θα εκπροσωπούνται από 16 ομάδες σε σύνολο 32. Αντίστοιχες αλλαγές προαναγγέλθηκαν από τους εκπροσώπους των FIFA (Mάρκο Φαν Μπάστεν) και UEFA (Τζόρτζιο Μαρκέτι) και για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ρουμενίγκε είπε μεταξύ άλλων:
– Για την απόφαση της FIFA να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων στο Μουντιάλ του 2024: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση της FIFA για το νέο Μουντιάλ. Η απόφαση δεν είναι διαφανής. Η FIFA δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους ποδοσφαιριστές μας που είναι εργαζόμενοι για το Μουντιάλ. Πρέπει να έρθει σε συνεννόηση μαζί μας για να βρεθούν λύσεις».
– Για τις αλλαγές της UEFA στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα από το 2021: «Είμαστε ευχαριστημένοι κάτω από την ομπρέλα της UEFA. Τα μεγάλα κλαμπ συμφωνούν με αυτές τις αλλαγές. Οι διοργανώσεις θα γίνουν ακόμη πιο ελκυστικές και περισσότερο από ποτέ ανταγωνιστικές. Οι αλλαγές θα βοηθήσουν και τα μεσαία ποδοσφαιρικά κλαμπ και τα ελληνικά. Θα υπάρξει μεγιστοποίηση στο όφελος των μεσαίων κλαμπ. Οι αλλαγές διαπνέονται από αίσθημα αλληλεγγύης. Το ετήσιο καλεντάρι είναι κλειδί για όλο το ποδόσφαιρο, αυτοί που το φτιάχνουν πρέπει να σκεφτούν το ποδόσφαιρο και όχι τα οικονομικά και την πολιτική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις