Μήνυση της ΕΠΟ κατά παντός υπευθύνου για τις κρυφές κάμερες

Μετά το «σκανδαλό Travel Plan» η ΠΔΕ της ΕΠΟ απευθύνθηκε ξανά στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη υπόθεση των κρυφών καμερών, που βρέθηκαν στα γραφεία της και συγκεκριμένα στου προέδρου, των αντιπροέδρων και στο χώρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Στη μήνυση, που σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, κατατέθηκε την Παρασκευή 31/3 στην αρμόδια εισαγγελική αρχή περιλαμβάνονται τα ονόματα των εταιρειών που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της ομοσπονδίας από το 2010 και μετά, τα ονόματα των μελών του Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΠΟ, των αρμόδιων διευθυντικών στελεχών και των «υπεύθυνων ασφαλείας».
Επίσης περιλαμβάνεται η έκθεση της εταιρείας που ερεύνησε το χώρο και αποκάλυψε την ύπαρξη κρυφών καμερών, αλλά και της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη των γραφείων της ΕΠΟ, η οποία όχι μόνο αμφισβητεί την ύπαρξη των κρυφών καμερών, αλλά φέρεται να υποστηρίζει, στην έγγραφη «απολογία» που κατέθεσε στην ΕΠΟ, ότι κάθε απόγευμα έλεγχε τα συστήματα ασφάλειας χωρίς να εντοπίσει τίποτα μεμπτό (π.χ. κρυφές κάμερες)!
Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο με τις κρυφές κάμερες στα γραφεία της ΕΠΟ έγινε γνωστό στις 2/3 όταν ο πρόεδρος της ΠΔΕ Ιωάννης Δρόσος γνωστοποίησε στα μέλη της ΠΔΕ το πόρισμα του ελέγχου ασφαλείας που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα εταιρικά αυτοκίνητα της ΕΠΟ.
Βάσει του επίσημου πορίσματος, το οποίο η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τις φωτογραφίες των ευρημάτων, στις 2 Μαρτίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου.
Όπως τονίζει η εταιρεία που έκανε τον έλεγχο στο πόρισμα της «συνήθως σε τέτοιου είδους ραντάρ (σ.σ. ραντάρ συναγερμού που υπήρχε στο γραφείο του προέδρου) μπορούν να τοποθετηθούν ασύρματες μικρό κάμερες και 3g μικρόφωνα. Κατά την γνώμη μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στον χώρο ραντάρ, εκτός λειτουργίας και μάλιστα άδειο».
Επίσης, ακριβώς πάνω στην ψευδοροφή του προεδρικού γραφείου, εντοπίστηκαν τρεις οπές κατακόρυφα. «Θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μικρές κάμερες ή μικρόφωνα ακόμη και μικρό κασετόφωνο. Δεν εντοπίσαμε όμως, επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία όπως, γραμμές καλωδίων και σημάδια από τοποθέτηση», αναφέρεται στο πόρισμα.
Παρόμοια ραντάρ που ήταν εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και στο γραφείο των αντιπροέδρων.
Ωστόσο μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στο χώρο του προσωπικού και των γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.
Οι κρυφές κάμερες στα χώρο της ΚΕΔ ήταν σε λειτουργία αυτοί που είχαν βάλει τις κάμερες μπορούσαν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις από τα κινητά ή τους υπολογιστές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις