Κούγιας: «Τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο»

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ομάδας έκανε ο Αλέξης Κούγιας, που αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που παλεύουν για την παραμονή, ενώ τόνισε πως χθες η ΑΕΛ αδικήθηκε και πως υπήρξε κλοπή στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Θοδωρή Βουτυρίτσα, για την μείωση του εισιτηρίου με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έκανε ένα κάλεσμα προς όλους να τα βρουν γιατί η μάχη μέχρι το τέλος θα είναι σκληρή.

Τέλος, επεσήμανε πως η ΑΕΛ δεν θα γίνει μία ξεφτιλισμένη ομάδα, αλλά θα κοιτάει όλους τους αντιπάλους στα μάτια και με τον κ. Πάους οι «βυσσινί» θα εμφανιστούν ακόμα πιο δυνατοί τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Θέλω να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη αυτό που θα πω. Το έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό πως ο εχθρός της ΑΕΛ δεν είναι εντός των τειχών, αλλά εκτός. Δεν έχουμε την πολυτέλεια όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες σαν την Κέρκυρα, την Βέροια, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Λεβαδειακό και τον Ηρακλή με ότι σημαίνει αυτή η ιδιοκτησία που έχει αυτό το διάστημα. Σαν κάποιες άλλες ομάδες που ήταν και είναι ενός κύκλου ομάδων που αλληλοεπηρεάζονται, να έχουμε την πολυτέλεια για εσωτερικές διαμάχες.

Το λέω από την αρχή πως φέτος θα δώσουμε αγώνα επιβίωσης και δικαιώνομαι κάθε μέρα. Γι’αυτό το λόγο επέμενα να μην φύγει ο Σάκης Τσιώλης και να μείνει μέχρι το τέλος. Θέλω να κάνω μία έκκληση λέγοντας πως η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Ούτε εγώ, ούτε τα μέλη της Ερασιτεχνικής, ούτε οι οπαδοί οργανωμένοι ή μη είναι πάνω από την ομάδα. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» θα μας φάει.

Όταν βλέπεις να γίνονται τέτοια πράγματα στα χθεσινά παιχνίδια, όταν υπάρχουν τέτοιες διαιτησίες εις βάρος που δεν εμφανίστηκαν τώρα, αλλά από την αρχή του δεύτερου γύρου και μετά. Ποιος θα ξεχάσει το πέναλτι με τον Πλατανιά και τιμωρήθηκε ο Νεοφυτιάδης. Το πέναλτι του Κύζα με τον Αστέρα Τρίπολης ή τον ξάδερφο του επόπτη του αδερφού του Αστέρα Τρίπολης που εμφανίζεται τώρα ως βοηθός.

Θυμηθείτε αυτό που σας λέω σήμερα. Άλλος κρατούσε σημειώσεις στο παιχνίδι Λεβαδειακός-Βέροια προχθές, άλλος εμφανίζεται προπονητής στον Αστέρα Τρίπολης. Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως σκέφτομαι τότε θα σιχαθώ τον εαυτό μου. Θα σιχαθώ πολλούς και πολλά.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως εμείς κάθε Κυριακή δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Το είπα από την αρχή και το εννοούσα. Ενώ φαίνεται πως έχουμε μία εξαιρετική ομάδα και πως αντιμετωπίζουμε τις κορυφαίες ακόμα κι εκτός έδρας, χθες μας κλέψανε. Ακόμα κι έναν βαθμό. Έδειξε οφσάιντ ανύπαρκτα, σε μία ομάδα που στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο. Αν ο ΠΑΟΚ μάλιστα τηρούσε το fair play στην τελευταία φάση, που ο Μασαλέσα ήταν κάτω δεν είχαμε δεχθεί το γκολ στο 95′.

Όταν έχεις αυτή την εικόνα μπορείς να ισχυριστείς πως έχεις καλή ομάδα. Βλέπεις άλλες ομάδες που δεν έχουν τη δική μας οργάνωση, ούτε το δικό μας γήπεδο και υποδομές να ανταγωνίζονται με βρώμικο τρόπο. Οι δηλώσεις που έγιναν για τα παιχνίδια Βέροια-Κέρκυρα, Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα-Ηρακλής δεν είναι τυχαίες. Η διοργανώτρια αρχή όμως σιωπά και δεν κάνει τίποτα. Δεν μας προστατεύει.

Αν λοιπόν τρωγόμαστε μεταξύ μας τους δίνουμε το δικαίωμα να κάνουν ότι κάνουν. Όταν εμφανιστούμε όπως πρέπει και πιστεύω πως θα φανεί από την Τετάρτη αν και είναι εργάσιμη ημέρα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και καλή ομάδα έχουμε και καλό προπονητή, που θέλει να φτιάξει πράγματα στην ομάδα».

Για τον Θοδωρή Βουτυρίτσα: «Όταν έκανα πρόταση στο Θοδωρή Βουτυρίτσα να αναλάβει βούρκωσε. Μου είπε πως επιτέλους μετά από τριάντα χρόνια η ΑΕΛ με σκέφτηκε. Και βλέπετε ποιον άνθρωπο δεν είχαν θυμηθεί ποτέ. Όπως κι άλλους ανθρώπους φυσικά».

Για τη μείωση του εισιτηρίου: «Παρά το γεγονός πως δεν βγάζουμε ούτε τα λειτουργικά έξοδα στο AEL FC ARENA αποφασίσαμε να πράξουμε έτσι. Μας κοστίζει το κάθε παιχνίδι 32.500 ευρώ. Εκτός των διαιτητικών εξόδων. Πληρώνουμε 65.000 ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι τα 550.000 ευρώ που δίνουμε στον Πηλαδάκη. Είναι 55.000 η ασφάλεια, ο καθαρισμός του γηπέδου, η φύλαξη, η διαιτησία κι όλα αυτά που μας κοστίζουν 32.500 ευρώ στο κάθε παιχνίδι. Και δεν εισπράτουμε ούτε το 1/5. Άρα όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πάει εκεί που πρέπει και δεν θα μας εμποδίσει κανείς.

Για το κάλεσμα του προς Ερασιτεχνική ΑΕΛ και οργανωμένους οπαδούς: «Δεν είναι η τελευταία προσπάθεια από πλευράς μου. Ακόμα κι αν αποτύχει εγώ θα προσπαθήσω και πάλι. Εγώ θα προσπαθήσω γιατί θέλω να ξαναδώ τους Monsters στο γήπεδο. Είμαι κατά της διάλυσης και της δημιουργίας μιας νέας ομάδας οργανωμένων. Οι Monsters είναι η συνέχεια των «Ιερολοχιτών»

Οι ΣΦ Αλκαζάρ όχι απλά μας έχουν στηρίξει και φέτος και πέρυσι το κάνουν, είναι παιδιά που ήταν στους Monsters και πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα. Και φθηνότερο εισιτήριο να δώσουμε και να βοηθήσουμε στην οργάνωση εκδρομών, χρηματοδοτώντας πούλμαν. Να κάνουμε την εικόνα της ΑΕΛ αυτή που φοβούνται σε όλη την Ελλάδα. Τους περιμένω τους Monsters από την Τετάρτη. Δεν γνωρίζω κάποιον από αυτούς. Κάποια παιδιά εμφανίζονται που μου λένε πως είναι Monsters και δεν έρχονται στο γήπεδο. Θα πρέπει να τα βρούνε.

Εμείς όχι μόνο την Τετάρτη και την Κυριακή και μετά το Πάσχα και στον Παναθηναϊκό θα δείξουμε την εικόνα που πρέπει να έχουμε. Δεν φοβάμαι για την παραμονή και με 24 βαθμούς μπορεί να επιτευχθεί.

Εμένα με ενδιαφέρει πως θα τελειώσουμε τη σεζόν. Εμείς δεν θα δείξουμε την εικόνα ξεφτιλισμένων ομάδων, αλλά θα έχουμε αξιοπρέπεια. Έχουμε σεβασμό και θα κοιτάξουμε στα μάτια ακόμα και τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Χθες έγινε κλοπή. Το ίδιο έγινε και σε προηγούμενα παιχνίδια. Του χρόνου όμως, όπως και φέτος εμείς θα τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι. Έχοντας μία ομάδα έτοιμη με προσθήκες που θα γίνουν. Ήδη με τον κ. Πάους μιλήσαμε και ενημερώθηκε. Με ρώτησε και γι’αυτούς που επανέρχονται και δεν τους έχει δει. Θα τους δει στην προπόνηση και την Τετάρτη θα σκεφτεί αν τους χρησιμοποιήσει. Έχουμε μία καλή βάση ομάδας και θα την κάνουμε καλύτερη».

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις