Συμβάσεις εκατομμυρίων ΕΠΟ – Travel Plan χωρίς έγκριση

Νέα συνταρακτικά στοιχεία, που ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα, προκύπτουν από αυστηρά εμπιστευτική έκθεση της Deloitte για την υπόθεση ΕΠΟ-Travel Plan!

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», τουλάχιστον τρεις συμβάσεις ανάμεσα στην ομοσπονδία και στο ταξιδιωτικό γραφείο δεν έχουν καν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ!
Πρόκειται για δύο συμβάσεις χορηγίας που φτάνουν τα 2.250.000 ευρώ και μία τετραετή σύμβαση ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, το σύνολο των τιμολογήσεων από το Travel Plan αποτιμάται στα 19.908.630 ευρώ!

Η ελεγκτική εταιρία Deloitte ζήτησε από τον οικονομικό διευθυντή της ΕΠΟ τα πρακτικά έγκρισης για την υπογραφή των συμβάσεων και αυτός βεβαίωσε ότι εγκρίθηκε μόνο το αρχικό, ενώ τα άλλα τρία δεν εγκρίθηκαν ποτέ!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και η αρχική πρόταση του Travel Plan, η οποία χρονολογείται από το 2009, δεν βρέθηκε! Όπως φέρεται να ενημέρωσε ο διευθυντής Marketing της ΕΠΟ, «όταν υπογράφονται συμβάσεις, τα έγγραφα αυτά πάνε αρχείο ή πετιούνται».

Στην αλληλογραφία που αποκαλύπτεται από την έκθεση της Deloitte, φαίνεται ότι ουδέποτε έγινε διαγωνισμός την τελευταία επταετία για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς εφευρέθηκε ο μανδύας του χορηγικού προγράμματος του Travel Plan.

Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η ΕΠΟ παρουσιάζεται να διευκόλυνε ταμειακά τον… χορηγό της! Σε διάστημα έξι μηνών η ομοσπονδία εμφανίζεται να έδωσε στο Travel Plan πάνω από 1.000.000 ευρώ προκειμένου να ξεπεράσει βραχυπρόθεσμα προβλήματα ταμειακής δυσχέρειας. Η σχετική έγκριση φέρεται να δόθηκε από τον τότε ταμία της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που η ΕΠΟ διευκόλυνε ταμειακά το ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Travel Plan έβαζε τόκο σε όσα τιμολόγια δεν εξοφλούσε εμπρόθεσμα η ομοσπονδία.

Στα 7 χρόνια συνεργασίας οι τόκοι που χρέωσε το Travel Plan στην ΕΠΟ αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, δηλαδή ακριβώς το ίδιο ποσό της ταμειακής διευκόλυνσης!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις