«Πώς θα δικαιολογηθεί η μεγαλοστομία που εξελίχτηκε σε παταγώδη αποτυχία;»

Η ήττα από την ΑΕ Καραϊσκάκης που εκτροχιάσε πρόωρα από τους στόχους τον Ολυμπιακό Βόλου, οι δηλώσεις Σουάνη προκάλεσαν την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου. Οι Austrian Boys θέτουν ερωτήματα προς απάντηση σε κάθε άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενο με την αγαπημένη τους ομάδα με ανακοίνωση που εξέδωσαν:

“Παρόλο που κάναμε μεγάλη υπομονή όλο αυτό το διάστημα, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου μας αναγκάζει να παρέμβουμε και να εκφράσουμε την άποψη μας για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην αγαπημένη μας ομάδα.
 
Στο ποδόσφαιρο – όπως και σε πολλά πράγματα στη ζωή – όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Φυσικά δεν εννοούμε το αποτέλεσμα ενός ή δύο αγώνων αλλά μιας ολόκληρης αγωνιστικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό Βόλου με υπέρμετρη αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, αλλά εξελίσσεται σε εφιάλτη. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος δεν περίμενε ότι το θεωρητικά “καλύτερο ρόστερ” της κατηγορίας θα έφτανε να διασύρεται με συνεχείς ήττες που θα έβγαζαν τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός στόχου τόσο νωρίς.
 
Αυτή η ποδοσφαιρική παρωδία που είδαμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας ειδικά στον αγώνα με τον Καραϊσκάκη – και όχι μόνο – δεν τιμάει κανέναν και κυρίως δεν τιμάει όσους φορούν φέτος τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Για όλη αυτή τη κατάσταση υπάρχουν ευθύνες που κάποιοι πρέπει να αναλάβουν και να εξηγήσουν στο κόσμο τι πραγματικά συνέβη.
Η Διοικούσα Επιτροπή αλλά και όσοι ήταν “υπεύθυνοι” για το αγωνιστικό κομμάτι, οφείλουν να εξηγήσουν στο κόσμο την αποτυχία του αγωνιστικού σχεδιασμού και να μας πούνε γιατί η ομάδα που ξεκίνησε με τόσες φιλοδοξίες τη χρονιά, παρουσίαζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα, ειδικά στους τελευταίους αγώνες.
Αλήθεια, πως θα δικαιολογηθεί η μεγαλοστομία που εξελίχτηκε σε παταγώδη αποτυχία;
 
Παίκτες της ομάδας, πριν αφήνουν υπονοούμενα σε συνεντεύξεις που κανείς δεν καταλαβαίνει, θα έπρεπε πρώτα οι ίδιοι να επιδείξουν επαγγελματισμό, να είχαν αποδείξει στο γήπεδο και όχι στα λόγια ότι σέβονται την ομάδα που αγωνίζονται και τον κόσμο που τους στήριξε τόσο πολύ αυτή τη χρονιά. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, σε καμία περίπτωση δεν είδαμε από τους παίκτες της ομάδας μας ούτε σοβαρότητα, ούτε αγωνιστικό πάθος, ούτε ποδοσφαιρικό εγωισμό, ούτε φυσικά την αγωνιστική αξία και τη φήμη που υποτίθεται τους συνόδευε όταν ήρθαν στον Ολυμπιακό Βόλου.
Αλήθεια, πως αισθάνονται οι “επαγγελματίες” παίκτες μας όταν χάνουν το ένα μετά το άλλο και με αυτό τον τρόπο τα παιχνίδια από ομάδες ποδοσφαιρικών χωριών και ερασιτεχνών στην κυριολεξία παικτών;
 
Ο μόνος που δεν φέρει ευθύνη για αυτή την κατάσταση είναι ο υπέροχος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, που και φέτος ακολούθησε την ομάδα σε κάθε πόλη και χωριό δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε αυτή την άνοδο. Ακόμα και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Καραϊσκάκη – παρά την απογοήτευση – πάρα πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκαν στο στάδιο και εισέπραξαν μια ακόμα πίκρα.
Αλήθεια, πιστεύει κάποιος ότι άξιζε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο να γευτεί αυτή την πίκρα ;
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ιστορίας και η ομάδα αυτή θα συνεχίσει την ιστορία της με κάθε τρόπο γιατί εκπροσωπεί κάτι πολύ σπουδαίο για την πόλη του Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί αθλητικά ιδανικά και ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια ενώ έχει την στήριξη και την αγάπη χιλιάδων οπαδών του, που ποτέ δεν άφησαν μόνο ακόμα και σε πιο δύσκολες στιγμές.
 
Αυτή τη στιγμή ας φροντίσουν όλοι να τελειώσει με αξιοπρέπεια αυτή η δύσκολη χρονιά και πάνω από όλα να διασφαλίσουν την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του συλλόγου.
 
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε και άμα χρειαστεί θα επέμβουμε όπως κάνουμε πάντα με γνώμονα πάντα και μόνο το καλό του Ολυμπιακού Βόλου.

Austrian Boys”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις